Tidligere Panama-diktator saksøker Activision

Mener spillselskapet har brukt ham uten lov i Call of Duty: Black Ops II.

Activision

Helt siden oppstarten har Call of Duty-serien vekslet mellom fiksjon og virkelige hendelser. Det eksplosive krigsdramaet har vært innom flust av konflikter opp gjennom historien, senest i 2012-spillet Call of Duty: Black Ops II.

«Mugshot» av Manuel Noriega fra 1990.

I et oppdrag satt til 1989 skal hovedpersonene spore opp Manuel Noriega i et oppdrag i Panama, noe som utvilsomt er basert på Amerikas faktiske invasjon av Panama for å styrte Noriega i samme år. Det viser seg nå at den 80 år gamle eks-diktatorene ikke er videre fornøyd med fremstillingen av seg selv. Sekvensen der Noriega dukker opp kan du se nederst i artikkelen.

Saksøker Activision

Noriega har valgt å gå til sak mot utgiver Activision, og hevder at spillselskapet og utvikler Treyarch har brukt hans utseende og person uten tillatelse. Dette kommer frem i en artikkel fra Courthouse News Service.

– I et forsøk på å øke populariteten og intektene generert av Black Ops 2 brukte tiltalte, uten autorisering eller samtykke, bildet og utseendet i spillet. Bruken av bildet og utseedet har gjort skade på fornærmede, hevdes det i søksmålet som er levert inn til Los Angeles County Superior Court.

Call of Duty: Black Ops II alternerer mellom fortid og fremtid.

Noriega mener at fremstillingen i spillet ikke gavnet ham, at han blir feilaktig fremstilt som en kidnapper, morder og statsfiende. Han hevder den ondsinnede fremstillingen ble brukt for å sikre seg økte inntekter, på bekostning av ham. Nå vil han ha oppreisning for fremstillingen, som han mener Activision har tjent penger på.

Noriegas styre

Mellom 1983 og 1989 styrte Manuel Noriega Panamas militære styrker, helt til han ble styrtet da Amerika invaderte landet i 1989. Noriega skal ha vært den som faktisk hadde makten i republikken, selv om han aldri figurerte høyere enn general på rangstigen. Han ble anklaget og dømt for blant annet hvitvasking av penger og narkotikahandel, og har vekslet mellom å sone ulike dommer siden nittitallet. For øyeblikket soner han en dom i Panama.

Frem til slutten av 80-tallet skal Noriega ha jobbet for CIA, uten at det har kommet frem akkurat hva han har gjort for statene. I ettertid har Amerikas forhold til Noriega blitt omtalt som et stort feilsteg i utenrikspolitikken av en kommite som tok for seg forholdet.

Noriega er hakk i hæl med Lindsay Lohan som valge å gå til søksmål mot Take-Two for å angivelig ha brukt hennes likhet til figuren Lacey Jones i Grand Theft Auto V. Lohan mener at Jones er en kopi av henne, der alt fra klesstil til stemme og hårfristyre skal være basert på skuespilerinnen.

Activision har vært i lignende situasjoner før.
Axl Rose saksøkte utgiverhuset i 2010, og No Doubt gjorde det samme »

Noriega blir fanget i Black Ops II.
Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden