Tidligere Uncharted-utvikler anklager PlayStation for å dysse ned seksuell trakassering

Naughty Dog hevder på sin side å aldri ha hørt om anklagene.

Sony Computer Entertainment

Uncharted- og The Last of US-studioet Naughty Dog har vært preget av mye tumulter opp gjennom tidene i form av blant annet hyppige oppsigelser, og nå har studioet fått mer å stri med. En tidligere ansatt anklager nemlig en Naughty Dog-ansatt for seksuell trakassering.

Den eks-ansatte, David Ballard, la ut en Twitter-melding på fredag hvor han skriver at en person i ledelsen hos studioet skal ha seksuelt trakassert ham i 2015, noe som skal ha ført til et «ekstremt giftig» arbeidsmiljø.

Naughty Dog sier de ikke har fått klage

I en serie andre Twitter-meldinger utdyper Ballard med opplysninger om at han senere led et mentalt sammenbrudd på grunn av det som skjedde, og da han henvendte seg til Sony ble han sparket fra studioet allerede dagen etterpå.

Sony skal ifølge Ballard ha tilbudt ham 20 000 dollar, cirka 160 000 kroner, for å gi sitt samtykke til oppsigelsen og for å ikke diskutere saken med noen. Han skal imidlertid ha takket nei til tilbudet og sier han nå har vært arbeidsløs i 17 måneder.

Naughty Dog har respondert på anklagene i et innlegg på bloggen sin, hvor de hevder at de ikke har mottatt noen klager.

– Vi har ikke funnet noe bevis på at vi har mottatt beskyldninger fra Ballard om at han ble trakassert på noe måte hos Naughty Dog eller Sony Interactive Entertainment. Trakassering og upassende oppførsel har ingen plass hos Naughty Dog eller Sony. Vi har tatt og vil alltid ta rapporter om seksuell trakassering og andre klager meget alvorlig, skriver Naughty Dog i blogginnlegget.

David Ballard bidro med designarbeid på spill som Uncharted 2, Uncharted 3, The Last of Us og Uncharted 4.

Nylig forsvant en av Naughty Dogs viktigste personer fra studioet »

Siste fra forsiden