Naughty Dog

Naughty Dog har angivelig kvittet seg med flere utviklere

The Last of Us-studioet rammet av nedskjæringer.

The Last of Us- og Uncharted-skaper Naughty Dog har sluttet seg til den stadig voksende rekken med spillstudioer som kutter ned på utviklerstaben. Det melder Kotaku.

Kilder med kjennskap til situasjonen forteller til nettstedet at Naughty Dog har satt en tidlig stopper for kontrakten til minst 25 innleide utviklere. Hvor mye kortere ansettelsestiden blir for disse er ikke kjent.

Stort sett skal det dreie seg om folk fra «Quality Assurance»-teamet – som tester spillene og melder fra om problemer som bør lukes ut – men avdelinger for design og produksjon skal også være rammet.

Utviklerne som må gå skal jobbe ut oktober. Etter det Kotaku erfarer vil ingen av dem motta sluttpakker, og samtlige ansatte hos Naughty Dog skal ha blitt bedt om å holde tett om situasjonen.

Hverken Naughty Dog eller Sony, som eier utvikleren, har kommentert saken.

Naughty Dog er for tiden i gang med et nytt spillprosjekt, som studioet enda ikke har offentliggjort. Det har også jobbet med et flerspillersidesprang for The Last of Us, men arbeidet har støtt på problemer og ifølge rykter har Sony satt hele greia på vent.

2023 har vært et tungt år for spillutviklere, med nedbemanninger på tvers av store deler av bransjen. Epic Games, Bioware, Embracer Group, Xbox, Bethesda og 343 Industries er blant de som har sett seg nødt til å gjøre kutt siden nyttår, på bakgrunn av trange økonomiske tider og omstruktureringer.

LES OGSÅ: Ny rapport: 96 prosent av barna spiller »

Siste fra forsiden