Tilbake til åttitallet i nytt stridsvognspill

I Steel Armor får du delta i både kjente og ukjente kriger.

Det er en stund siden vi har fått en ny stridsvognsimulator, men tidlig neste år kommer Steel Armor: Blaze of War på markedet. Det vil utgis av tyske UIG Entertainment, og utvikles av russiske Graviteam. Utvikleren lanserte nylig det taktiske krigsspillet Achtung: Panzer: Operation Star på nettet, men Steel Armor har mer til felles med en av deres eldre utgivelser, Steel Fury: Kharkov 1942.

Her var det intimt.

Steel Armor: Blaze of War beskrives som en autentisk og dynamisk tanksimulator hvor du får delta i fire historiske operasjoner. Disse er alle satt til åttitallet, og det skal godt gjøres å ramse opp særlig mange andre spill som dekker dem. Handlingen følger nemlig krigen mellom Iran og Irak (oppdragene er satt til kamphandlinger i 1981), Afghanistan-krigen i 1984 og krigen i Angola i 1987.

Spillet lar deg overta rollen som alle i stridsvognen. Du kan kjøre stridsvognen selv eller være skytter og organisere handlingene til hele besetningen.

Ifølge utviklerne kreves raske reflekser, god hukommelse, kunnskap om stridsvognens spesifikasjoner og gode lederegenskaper om du vil lykkes i spillet.

Spillet skilter med to forskjellige stridsvogner, som begge ble utviklet tidlig på sekstitallet men som fortsatte å være populære i lang tid. Den ene er sovjetiske T-62, som ble brukt av sovjeterne i Aghanistan samt de irakiske og angolske hæren. Den andre amerikanske M60A1, som iranerne brukte i krigen mot Irak.

Utover de kontrollerbare stridsvognene vil både pansrede motorvogner, artilleri, fly og infanteri ta del i krigshandlingene, som foregår i store og ødeleggbare miljøer.

I Tyskland er Steel Armor: Blaze of War en del av UIGs Play Indie-kategori. Denne inkluderer også eventyrspillet Phobos 1953 og hjernetrimspillet Sunset. Forhåpentligvis kommer disse også ut på det engelskspråklige markedet.

Siste fra forsiden