Tilbake til Rapture i BioShock Infinite

Booker og Elizabeth får utforske Rapture før katastrofen.

2K Games har annonsert at de vil gi ut to episodebaserte utvidelsespakker for BioShock Infinite. Det nye eventyret kalles Burial at Sea, og tar oss med til undervannsbyen Rapture. Men den utgaven av Rapture vi får utforske er ikke den samme som den ødelagte versjonen vi stiftet bekjentskap med i de to første BioShock-spillene. I stedet foregår handlingen på nyttårsaften 1958, mens Rapture fortsatt har noen timer igjen før katastrofen inntreffer.

Du starter som BioShock Infinite-helten Booker. Han jobber som privatdetektiv i Rapture. Plutselig dukker Elizabeth opp på kontoret ditt, og hun spiller rollen som den klassiske «femme fatale» i de gode, gamle detektivhistoriene. Merkelig nok kjenner du henne ikke igjen, og hun kjenner heller ikke deg. Men oppdraget hun har på lager viser seg å være relatert til et problem du har.

Interessant nok er det Elizabeth selv som spiller hovedrollen i den andre episoden. Levine forklarer ikke hvordan det skal fungere, men bekrefter at spillet vil oppleves ganske annerledes når det er hun som styres. Hun er blant annet ikke like motstandsdyktig som Booker, så det lønner seg nok å bruke litt andre taktikker i kamp.

Trailer for Burial at Sea.

Ny ekspansjon i dag

Burial at Sea skal lanseres senere i år. Men allerede i dag utvides spillet med en nedlastbar ekspansjon. Den heter Clash in the Clouds, og er en langt mer actionfylt affære. Her får vi en serie intense trefninger satt til fire nye spillmiljøer, og underveis i spillingen vil du låse opp nye «voxophones» og «kinetoscopes», samt ekstra konseptkunst og så videre.

Clash in the Clouds lanseres på Xbox 360, PlayStation 3 og Windows.

BioShock Infinite stakk av med den gjeveste karakteren vi har her på Gamer.no, og anmeldelsen vår var full av lovord om det imponerende førstepersonsspillet.

– Bioshock Infinite er helt unikt, og det Irrational Games har klart å få til med dette spillet er noe helt spesielt. Det overgår det originale Bioshock, noe som i seg selv er en prestasjon, men det gjør det også på en måte som er så latterlig overbevisende. På de skarve ti timene det tok å fullføre ble jeg Booker DeWitt, og fra mitt første steg inn i Columbia var jeg bergtatt, skrev Espen Jansen i anmeldelsen.

Les også anmeldelsen av det første BioShock-spillet.

Siste fra forsiden