Tilbring sommeren i skyttergrava

Brütal Legend-studioets Trenched er klart for filofaksen.

I fjor sommer kunne vi melde om at Double Fine, studioet bak spill som Psychonauts og Brütal Legend, hadde en håndfull spill i emningen. Det gikk hele fire år mellom de to nevnte utgivelsene, og det var lite som tydet på at vi skulle få de nyannonserte i maskingeværtakt. Amerikanerne har likevel overrasket de fleste, og gav ut Stacking og Costume Quest med kun fire måneders mellomrom.

Nå er det snart klart for det nest siste av deres fire litt mindre utgivelser. Ifølge Eurogamer skal Trenched slippes på Xbox Live Arcade den 21. juni. Dermed kan selskapet skilte med hele tre spillutgivelser på åtte måneder, et svært imponerende tall for enhver utvikler.

Trailer.

Trenched er en spesiell liten sak, og en hybrid mellom såkalte «tower defense»-spill og et tredjepersons skytespill.

Handlingen er satt til en fiktiv verden, og skildrer en periode etter første verdenskrig hvor eksotiske våpen som mobile skyttergraver må tas i bruk mot en ondsinnet robotinvasjon. Den grafiske stilen skal være inspirert av herreblader fra 40- og 50-tallet, og spillet vil være ispedd rollespillelementer.

Samtidig har Double Fine nok et prosjekt under utvikling. Sesame Street: Once Upon a Monster er et barnespill med støtte for bevegelsesteknologien Microsoft Kinect, og er satt til å utgis mot slutten av året.

Trenched slippes den 21. juni, eksklusivt til Xbox Live Arcade.

Siste fra forsiden