To år etter det ble lovet kommer bytting til Pokémon GO

Ny oppdatering introduserer vennelister og flere måter å spille sammen.

Niantic, Gamer.no

Pokémon GO-utvikler Niantic har avduket en ny oppdatering for mobilspillet, som introduserer en omfattende endring til opplevelsen. Via sine nettsider bekreftet studioet at spillere endelig får lov til å bytte Pokémon med hverandre.

Bytte av sjeldne monstre kan bli svært så dyrt.
Niantic

Muligheten til å bytte monstre kommer dermed to år etter spillets opprinnelige lansering, og to år etter at Niantic først fortalte at funksjonen var på vei. Hvorfor det har tatt så lang tid sier utvikleren ikke noe om, og med tanke på de mange millionene som har lagt fra seg Pokémon Go kommer oppdateringen trolig for sent for de fleste.

Vennelister

Bytting slippes i forbindelse med introduseringen av vennelister. Når oppdateringen rulles ut en gang denne uken får spillere legge til venner ved å utveksle trenerkoder. Venner kan kjempe raid- og Gym-kamper sammen, sende gaver til hverandre og bytte monstre.

Enhver handling du utfører sammen med en venn vil bygge opp vennskapsnivået dere imellom, og dette fører med seg ulike fordeler. Blant annet vil man gjøre mer skade i kamp når man kjemper med en venn, og gavene man sender vil inneholde mer verdifulle gjenstander – inkludert spesielle Pokémon-egg.

Vennskapsnivået avgjør også hvor mye det koster å bytte monstre. Spillere som vil bytte må nemlig ut med en viss sum Stardust. Jo mer sjelden monstret er, jo mer koster handelen.

Niantic påpeker videre at venner som vil bytte må ha nådd erfaringsnivå ti, og de må oppholde seg i nærheten av hverandre. Noen av spillets mest sjeldne beist kan i tillegg kun byttes én gang per dag, trolig for å hindre utbredt kjøp og salg av Pokémon med ekte penger.

Det første Pokémon-rollespillet på Nintendo Switch kommer i høst og kan kobles opp mot Pokémon GO »

Siste fra forsiden