Feature

Ukens nettutgivelser (uke 4)

Toki Tori Thexder

Isbjørner, kyllinger og menn i robotdrakt er noe av det vi får denne uken.

Det er fortsatt tidlig på året, og de store nettutgivelsene står ikke akkurat i kø. Men her er ukens porsjon nedlastbare spill for de som ikke er opptatt med å splle Mass Effect 2.

Xbox 360

KrissX (PC og Xbox 360).

Ukens eneste nyhet er KrissX (uttalen skal visstnok være "kriss cross"), som også har blitt lansert PC og Facebook. Dette er et hjernetrimspill hvor du må stokke bokstaver for å få et kryssord til å gå opp. Spillet har "over 3500 ord" og en rekke forskjellige moduser, et enkelt kontrollsystem og sjarmerende grafikk.

PSN

Thexder Neo (PSP og PS3, bilde fra PSP).

PS3-eiere kan laste ned Thexder Neo, fra Square Enix. Thexder kom opprinnelig i 1985, og er et sideskrollende romskytespill hvor du blant annet kan forvandle deg til en kamprobot. Thexder Neo oppdaterer originalspillet med ny grafikk, en nybegynnermodus, mulighet for å delta i nettbaserte kappløp for opp til seks spillere og en hel haug andre ting. Spillet er også ute for PSP.

Polar Panic (PS3 og Xbox 360).

Ukens andre PS3-tittel, Polar Panic, er spillet for deg som ikke får nok kulde i virkeligheten. Her må du hjelpe en isbjørn gjennom 50 forskjellige nivåer med hjernetrim og action. I tillegg til tre forskjellige enspillermoduser ("story", "puzzle" og "survivor") har spillet flerspiller for opp til fire spillere. Spillet finnes også på Xbox Live Arcade.

For den komplette listen over PSN-nyheter kan du besøke Sonys europeiske PS3-blogg.

Wii og DSi

530 Eco Shooter (Wii).

På Wii har vi fått et nytt sikt-og-skyt-spill fra Nintendo, nemlig 530 Eco-Shooter. Her sikter du med Wii-kontrolleren, og må skyte deg gjennom fargerike miljøer. Som vanlig i denne sjangeren følger du en fastsatt bane hver gang. Når du har fullført spillet kan du prøve på nytt, for å få bedre poengsum.

Legends of Exidia (DSi).

Virtual Console har virkelig blitt neglisjert av Nintendo i det siste, men denne uken har vi fått et nytt spill. Det er Street Fighter Alpha 2 for SNES, altså et godt, arkadebasert slossespill i en serie som egentlig ikke trenger flere utgivelser på plattformen.

På DSi har vi noe så sjeldent som et nytt rollespill, Legends of Exidia. Handlingen foregår i fantasilandet Exidia, som trues av en demonisk hær ved navn Morgost. Her må landsbyboeren Louis og prinsessen Sofia legge ut på en episk reise for å sikre seg mektige, magiske objekter med tullete navn, som er menneskehetens eneste håp.

I tillegg kan DSi-eiere kjøpe to nye Electroplankton-minispill; Luminarrow og Sun-Animalcule.

PC

Toki Tori (PC).

I tillegg til KrissX (nevnt over) har PC-folket fått en håndfull utgivelser. Vi kan starte med Toki Tori, som er ute på Steam. Dette er en blanding av plattformspill og hjernetrim, hvor du spiller en kylling som ved hjelp av ulike verktøy (som "telewarp", "freeze-o-matic" og "instantrock") må plukke med seg alle eggene på hvert nivå. Spillet har 80 nivåer fordelt på fire verdener, flere vanskelighetsgrader og "Steam-achievements".

SHMUP (PC).

Det er ikke alltid like lett å komme opp med fantasifulle nye navn. SHMUP er, som navnet røper, et sideskrollende skytespill. Her er imidlertid ikke fokus på pikselperfekte bevegelser, lynreflekser og memorisering av fiendens angrepsmønstre. I stedet er det bare å sprenge ting i luften. Spillet har femten nivåer (og støtte for brukerskapte nivåer), globale poengtavler og noe så potensielt irriterende som Twitter-integrasjon.

New Star Tennis (PC).

Så har vi New Star Tennis, fra skaperne av New Star Soccer-serien. Her får du kontroll over en tennisspiller, som du kan styre gjennom en omfattende karrieremodus. Du må øve, vinne mesterskap for å tjene penger, som du kan bruke på gambling, hesteveddeløp, karting og mye mer. Spillet er ute for Mac og PC.

Simplz Zoo (PC).

Neste spill ut er Simplz Zoo, en blanding av Bejewelled-aktig hjernetrim og strategi. Her må du bygge din egen dyrepark. Kjøp inn ulike eksotiske dyr, hold orden på parken din og tjen penger på ulike kiosker og slikt. Om ikke det høres fristende ut kan du kanskje være mer interessert i Fiona Finch and the Finest Flowers, hvor du må dyrke prisvinnende blomster.

Bloonka (PC).

Litt fargerik hjernetrim får vi i Boonka. Spesifikt loves vi seksti nivåer, femten kraftige bonusgjenstander og massevis av vanedannende moro. Vi tar også med Alice's Teacup Madness, hvor Alice må selge te i eventyrland. Spennende?

Denne uken har vi fått to herlige relanseringer fra Activision, nemlig rollespillet Arcanum: Of Magick & Steamworks Obscura og eventyrspillet Gabriel Knight: Sins of the Fathers. Begge spillene er ute på GOG.com. Hvis du liker mer action i retrospillene dine, kan du kjøpe ubåtspillene Aquanox og Aquanox 2 på GamersGate.

Gratisutgivelser

Towerclimb (PC).

Pengelense gamere kan teste Towerclimb, et plattformspill hvor målet er å klatre opp gigantiske tårn, som skapes på nytt hver gang du spiller.

Lethal Application (PC).

En annen ny utgivelse Lethal Application. Dette japanske skytespillet kan skilte med flott, fargerik grafikk og mye action. Spillet ble opprinnelig solgt via nettet, men er nå gjort tilgjengelig helt gratis. Sjekk Indiegames for info på engelsk.

Mer action fra Japan får vi i Crimzon Clover. Dette er et vertikalt skrollende skytespill av den typen man enten elsker eller hater. Igjen får du instruksjonene du trenger hos Indiegames.

Litt nettlesermoro kan du få i Bullseye, et Unity-basert skytespill som skal promotere det kommende Interstellar Marines.

Flere utgivelser finner du i forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden