Tony Hawk-skaperen blir en del av Infinity Ward

Activision lager nytt «superstudio» for Call of Duty.

Activision

Det Los Angeles-baserte spillstudioet Neversoft ble grunnlagt så langt tilbake som i 1994, og i juli i år ville de ha feiret tjueårsjubileum. Det blir det imidlertid ikke noe av, for nå blir studioet slått sammen med Call of Duty-studioet Infinity Ward.

Tony Hawk Pro Skater 4.

– Vi er henrykt over sammenslåingen med Neversoft. Hele teamet ser med spenning på fremtiden, står det å lese på Infinity Wards Twitter-konto.

Det nye «superstudioet» vil rett og slett bare hete Infinity Ward:

– Det er umulig å overdrive verdien av dere 20 år med hardt arbeid og suksess. Men når vi nå slår sammen de to teamene må vi gi det nye studioet et navn. Siden Infinity Ward-merkevaren er så sterkt knyttet til Call of Duty-serien, er det det smarteste valget, sier Activision-topp Eric Hirschberg ifølge Giant Bomb.

Band Hero.

Fra Tony Hawk til Guitar Hero

Neversofts første spill var et plattformspill ved navn Skeleton Warriors. Men det var ikke før utgivelsen av Tony Hawk's Pro Skater i 1999 at studioet ble kjent. I flere år var de synonymt med skatespill som bar Tony Hawks navn.

Da Activision kjøpte Guitar Hero-utgiver RedOctane i 2006 fikk de alle rettighetene til Guitar Hero med på kjøpet – men de fikk ikke utviklerstudioet bak serien, Harmonix. Dermed måtte de sette et nytt studio på serien, og valget falt på Neversoft.

Tony Hawk's Pro Skater HD.

I 2010 gikk imidlertid ansvaret for serien over til et annet studio, og Neversoft måtte si opp 50 ansatte. Studioets neste prosjekt ble et samarbeid på storsatsningen Call of Duty: Ghosts.

Neversoft-sjefene Joel Jewett og Scott Pease, som begge har vært i studioet siden oppstarten, har nå forlatt spillindustrien. Det sammenslåtte Infinity Ward vil ledes av Activision-veteranen Dave Stohl.

I går avslørte Activision detaljene om årets Call of Duty-satsing, som kommer fra Sledgehammer Games.

Siste fra forsiden