Feature

Leserne har kåret tiårets beste spill

Topp 50

Her er de femti beste spillene fra forrige tiår – i følge dere.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4
5: Side 5

Etter at Gamer.no-redaksjonen i januar publisert sine favoritter fra forrige tiår, oppfordret vi leserne til å sende inn sine egne topp 15-lister. På hver av listene ble førsteplass tildelt 15 poeng, andreplass 14 poeng, og så videre.

Vi fikk inn over 260 bidrag, og nå er vi endelig er vi klare til å presentere lesernes samlede vurdering av de 50 beste spillene fra 2000-2009.

Flere lesere la ved veldig fine begrunnelser i sine topplister, og vi har plukket ut de beste i denne artikkelen – riktignok noe forkortet ved behov. Nåværende eller tidligere skribenter fra Gamer.no har fylt inn resten, men selve nomineringen er fremdeles ene og alene gjennomført av leserne.

Så la oss bare sette i gang:

Gears of War 2.

50. Gears of War 2 (145 poeng)

«Jeg likte det første Gears of War svært godt, men det bli nesten en parantes i forhold til oppfølgeren. Dette er en opplevelse tatt ut av en annen verden, og et spill som overgår originalen med flere hakk. Miljøene er fantastiske, våpnene brutale og fiendene mange. Dessuten makter man å fortelle en skikkelig og engasjerende historie i tillegg. Dette er like mye et eventyr som et voldsepos, og det gleder meg stort. Så begeistret er jeg at jeg kårer Gears of War 2 til det beste actionspillet jeg har testet noen sinne. For meg ble dette en komplett spillopplevelse, der tilstedeværelsen nærmest tok overhånd. For første gang i min anmelderkarriere, i anmeldelse nummer 196 for Gamer.no, har jeg fått oppleve et produkt som fortjener vår absolutte toppkarakter. Derfor håper jeg flere vil sitte igjen med den ekstremt gode følelsen jeg hadde da Gears of War 2 ble rundet – dette var en reise jeg ikke ville vært foruten for alt i verden».

-- Mikael Harstad Groven, anmeldte spillet for Gamer.no

FIFA 10.

50. FIFA 10 (145 poeng)

«FIFA har etter hvert blitt en enorm totalpakke, det vitner FIFA 10 om i all sin prakt. Her er det så mye du kan ta deg til at man må jobbe hardt og lenge for i det hele tatt nærme seg lei. Nå skulle det bare mangle at det var slik, EA har tross alt testet dette produktet på oss årlig siden 1993. FIFA 10 er det aller beste spillet i serien. EA har maktet å overgå den solide fjorårsutgaven og gir oss større kreativ frihet og en flyt i spillet som aldri har blitt vist i et FIFA-spill tidligere. Dette er fotball i sin reneste form så langt i et spill, og det er vanskelig å ikke bli dypt forelsket i sluttproduktet».

-- Mikael Harstad Groven, anmeldte spillet for Gamer.no

The Witcher.

48. The Witcher (147 poeng)

«Når det kjem til historie må dette vere eit av dei spela som har gjort det best. Frå fyrste stund får du ein dyster verden full av farer og ein historie du faktisk bryr deg om. Den tar pulsen på samfunnet og serverer aktuelle problemstillingar omkring religion og rase. Hadde polakkane gjeve meg ein friare verden og litt slakkare tøylar så hadde dette fort blitt ein mine favorittar. Eg har mine forhåpningar til Witcher 2 – går dei alle i oppfylling skal du fort sjå at dette spelet får ein topp-tre-plassering når spela for 2010-2019 skal kårast.»

-- Leif Haraldson Aksnes, leser

Left 4 Dead.

47. Left 4 Dead (156 poeng)

«Left 4 Dead er en umiddelbar klassiker. Spillet er en slaktefest av de sjeldne som gjør deg til en sadistisk voldsnarkoman som setter pris på så mange fiender som overhodet mulig. Enkelte sekvenser er så ekstreme at du nesten bare må skrattle der du sitter, dette er moro! Enspillerdelen er kanskje litt tynn, men en feit og herlig flerspillerdel trekker voldsomt opp. Så lenge du spiller sammen med noen som er innstilt på å samarbeide er Left 4 Dead uhyre fornøyelig i sosiale sammenhenger. Bedre zombieslakt i spillform har jeg aldri opplevd, dette må du bare prøve!»

-- Mikael Harstad Groven, anmeldte spillet for Gamer.no

Counter-Strike: Source.

46. Counter Strike: Source (157 poeng)

«Dette er oppfølgeren til et av verdens mest populære nettspill og tar det etter hvert klassiske spillet over på Valves Source-motor (som ble utviklet til Half-Life 2). Mekanikken er den samme som i forløperen (og som vi kommer tilbake til senere i lista), men spillet slet med å lokke allerede erfarne spillere over fra den første versjonen. I dag har mye endret seg, og Counter-Strike: Source er en av de virkelig store titlene innenfor skytespillsjangeren – og kommer til å være det i mange år til.»

-- Mats Lindh, Gamer.no

Vampire: The Masquerade: Bloodlines.

42. Vampire: The Masquerade: Bloodlines (160 poeng)

«Det er lenge siden jeg har satt meg ned og virkelig kost meg med et dataspill (som ikke er i MMORPG-sjangeren). Vampire har virkelig overrasket meg positivt, og jeg vil påstå det er et av årets beste og mest undervurderte spill for voksne. En solid historie, godt utført med dialoger og frihet. Vampire er et spill du trygt kan sette deg ned med og spille i lang tid framover.»

-- Mats Remman, anmeldte spillet for Gamer.no

Battlefield 1942.

42. Battlefield: 1942 (160 poeng)

«Battlefield 1942 kombinerer alle elementene vi kjenner fra tidligere krigsspill, og gjør det hele til en eneste forrykende opplevelse. Her får du gjøre alt; kjøre stridsvogner, fly, leve som en fotsoldat, styre krigskip eller en ubåt, lette med fly fra hangarskip og så videre. Dette er på mange måter det ultimate krigspillet, for ikke å si den ultimate flerspilleropplevelsen. Muligheten er så mange, og variasjonen er så god, at det er vanskelig å legge fra seg. Lyden gir deg en fullverdig opplevelse, og du kommer til å kaste deg bak sandsekkene i det du hører en bombe eksplorere ti meter bortenfor deg, og fiendens fly dukker ned over basen din. Spillet er dynamisk, og med mulighet for opp til 64 spillere er et hektisk gameplay fullstendig sikret. Takket være spillets solide oppbygning, lettvinne måte å fungere på, og fantastiske atmosfære, er det ingen tvil om at Battlefield 1942 er et av tidenes beste multiplayer-spill, for ikke å snakke om et av tidenes beste krigsspill.»

-- Marius Jentoftsen, anmeldte spillet for Gamer.no

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty.

42. Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (160 poeng)

«Vi kan i hvert fall slå fast at jødene kan slutte og vente, Messias har kommet til jorden, og hans navn er Hideo. Metal Gear Solid 2 slutter seg til rekkene av de virkelig geniale spillene. De som blir klassikere i sin era og som vi ser tilbake på om noen år og sier: Tenk hvor mye bedre spillene var før. Metal Gear Solid 2 er et slikt spill, et produkt av sin tid som vil stå igjen som et symbol på det beste fra en era. Spillet er nemlig så bra, og eier du en Playstation 2 kan du ikke la deg selv gå glipp av dette spillet. Jeg vet egentlig ikke hva mer jeg kan si til deg for å overbevise deg om at du simpelthen må ha dette spillet.»

-- Erik Jørgensen, anmeldte spillet for Gamer.no

Mirror's Edge.

42. Mirror's Edge (160 poeng)

«Det er intet spill som er herligere å spille enn Mirror's Edge når du hopper, nærmest flyter gjenom en komplementær blanding av hvitt og blått i strålende solskinn, mens du slåss for at undertrykkelsen skal ta slutt.»

-- Håkon, leser

Warcraft III: The Frozen Throne.

41. Warcraft III: The Frozen Throne (171 poeng)

«Warcraft III: The Frozen Throne byr på mer enn en egentlig kan forvente fra en ekspansjon. Det er rett og slett ingen grunn til å fortsette å spille Reign of Chaos når en i stedet kan spille ekspansjonen, noe som også har blitt tydelig med tanke på den enorme populariteten spillet har opplevd på den korte tiden det har vært i hyllene. Nye enheter, strukturer og et forbedret Battle.net legger alt til rette for nye fantastiske opplevelser i WarCraft-verdenen. Eier du Warcraft III: Reign of Chaos skylder du deg selv å gå til anskaffelse av ekspansjonen. Om det er singleplayer eller multiplayer du liker best har du mange timers moro å se frem til. Blizzard tar simpelthen kundene sine på alvor.»

-- Erik Jørgensen, anmeldte spillet for Gamer.no

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4
5: Side 5

Siste fra forsiden