Nye bilspill fra Codemasters

Toppklassen av motorsport

Den britiske utvikleren avslører sine planer for F1-lisensen.

Fra midten av 90-tallet til i fjor var Sony det eneste spillselskapet med lisens til å lage spill basert på Formel 1-motorsport, men i fjor snappet britiske Codemasters opp rettighetene. De annonserte da at de jobbet med nye Formel 1-spill til flere formater, og nå har de endelig kunngjort hvilke spill det dreier seg om og hvilken plattformer de kommer til.

Først ute er F1 2009 til Wii og PSP, og begge utgavene skal være klare til høsten. En gang neste år kommer F1 2010 til Xbox 360, Playstation 3 og PC. Codemasters lover at alle skal by på en autentisk Formel 1-opplevelse med alle nåværende sjåfører og lag.

– Vi skal lage en spillserie som har all den lidenskapen, glamouren og spenningen fansen fortjener, og vi vet akkurat hvordan man får det til. F1 2009 er starten på et veldig viktig prosjekt for Codemasters, og kommer til å sette standarden for HD-utgavene som følger halvveis ut i 2010, hevder Codemasters-sjef Rod Cousens i pressemeldingen.

Han fortsetter:

– Våre studioer jobber veldig tett med Formel 1-ledelsen og lagene for å skru sammen den mest autentiske og spennende opplevelsen vi kan. Vi er svært glade for all støtten og tilliten de har vist oss hittil, og det lar oss lage spill som er så nær sporten som mulig.

F1 2009 skal by på en hel sesong med Formel 1-kjøring, samt en rekke mer arkadelignende utfordringer. Kontrollene skal kunne stilles inn til ulike vanskelighetsgrader, og ifølge Codemasters lar det både amatører og bilspillveteraner konkurrere på lik linje.

Wii-utgaven får flerspilling med delt skjerm, mens PSP-eiere kan konkurrere mot hverandre over den trådløse oppkoblingen.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden