Transport Tycoon kommer til iOS og Android

Utvikler Chris Sawyer står bak designet av mobilutgaven.

I en pressemelding sendt ut mandag forteller spillutvikleren Origin8 og 31X at de jobber på en mobilutgave av klassiske Transport Tycoon. Med seg på laget har de fått skaper Chris Sawyer, som etter sigende skal stå for design og regi av mobilutgaven.

Så langt har vi ikke sett snurten av spillet. Alt Origin 8 har vist frem er en lokketrailer som ikke viser stort annet enn et par billetter og et foreldet rom.

Det er ikke kjent hvorvidt denne nye utgaven av Transport Tycoon vil beholde sitt klassiske isometriske utseende, eller gå for en mer moderne vri med tredimensjonale. Pressemeldingen hinter til en «revitalisert» utgave av spillet, men det er ikke lett å tyde hva det betyr. Vi vet dog at noe av det opprinnelige spillet vil være som før. Origin8 skal nemlig ha gjort sitt ytterste for å gjenskape Sawyers originalkode.

Origin8 har opparbeidet seg et godt rykte på mobilfronten, særlig på grunn av tårnforsvarspillene i Sentinel-serien som snart er inne i sitt fjerde innslag.

OpenTTD gjør en del forbedreinger.

Spillet skal etter planen komme ut mot slutten av 2013, til iOS og Android. Det betyr antageligvis at transportbransjen kan styres fra mobiltelefoner så vel som nettbrett.

OpenTTD og Locomotion

Transport Tycoon er et eviggrønt spill som den dag i dag har en massiv fanbase. Mye av grunnen til dette er nok det vedvarende arbeidet med OpenTTD, et spill med åpen kildekode som søker å gjenskape og forbedre den opprinnelige opplevelsen.

I tillegg prøvde Sawyers seg på en åndelig oppfølger til klassikeren i 2004, Chris Sawyer’s Locomotion. Responsen var for det meste tam, og salgstallene var ikke noe å skrive hjem om.

Les også: OpenTTD er «ferdig» Les også: Et moderne Transport Tycoon?

Transport Tycoon-trailer.

Siste fra forsiden