Trekker Donkey Kong Country-spillene fra Virtual Console

Du har én uke på å skaffe deg Rares plattformklassikere på Wii.

Ifølge en troverdig twitter-melding som GoNintendo har gravd frem (via CVG) kommer Rares Donkey Kong Country-spill til å bli trukket fra Nintendo Wiis Virtual Console-butikk 25. november. Dette gjelder Donkey Kong Country, Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest og Donkey Kong Country 3: Dixie Kong’s Double Trouble.

Nintendo har så langt ikke gitt noen grunn til hvorfor spillene blir trukket, eller om de kommer til å bli tilgjengelig igjen etter hvert. Vi tok kontakt med Mario-giganten for å forhøre oss om de kunne utdype, men de har ingen kommentar til saken.

De nevnte Donkey Kong Country-spillene ble utviklet av Rare rundt midten av nittitallet, og kom alle tre til Super Nintendo. På den tiden var det mye fokus på grafikken. Rare hadde benyttet seg av en teknikk der de brukte kraftige datamaskiner til å lage tredimensjonale modeller, og brukte behandlede bilder av disse til å animere figurene i spillet.

Serien fikk et nytt innslag på Nintendo Wii på tampen av 2010 med Donkey Kong Country Returns. Utviklet av Retro Studios lignet det nye spillet de opprinnelige nittitallsplattformerne i stil og innhold, men devierte samtidig fra inspirasjonskildene på noen områder. Spillet fikk god omtale her på Gamer.no, og vår anmelder kalte det «en hyllest til plattformspill fra nittitallet.»

Les også: Anmeldelse: Donkey Kong Country Returns Les også: Feature: De 5 beste plattformspillene

Siste fra forsiden