Trenched skifter navn

Double Fine-spillet skal hete Iron Brigade, etter navnetrøbbel i Europa.

Trenched, fra studioet bak Psychonauts og Brütal Legend, har hatt en trøblete start på tilværelsen. Spillet ble lansert på Xbox Live Arcade i juni, men selv om spillet ble gjort tilgjengelig her til lands måtte store deler av Europa se langt etter utgivelsen.

Grunnen viste seg å være at skaperne av et portugisisk brettspill ved navn Trench! mente spillets navn var for likt deres Trench-varemerke.

Trenched blir Iron Brigade.

Trench-skaperne ønsket ikke å kommentere hvorfor de blokkerte lanseringen av Trenched, men trodde åpenbart europeiske spillkunder ville ha problemer med å skille mellom et parodisk taktisk skytespill og et abstrakt, turbasert strategispill.

Nå har Double Fine gitt opp forsøket på å få Trenched lansert under sitt originale navn, og dermed har de bestemt at det i stedet skal få navnet Iron Brigade. Dette vil skje på verdensbasis, også i land hvor Trenched allerede er ute.

Navneendringen vil skje via en oppdatering senere denne måneden, som også legger til en overlevelsesmodus samt nye våpen og kostymer. Når navnet er endret vil spillet også bli gjort tilgjengelig i land hvor det per i dag ikke selges.

Audun Rodem premierte Trenched med en syver i vår anmeldelse, og sa blant annet følgende om spillet:

– Double Fine har med Trenched lykkes i å blande tårnforsvar-sjangeren og tredjepersons skytespill – to sjangre som man kanskje ikke skulle tro passet sammen. Tilfredsstillelsen av å sette opp en tårnkombinasjon som flerrer gjennom fienden som en varm kniv i smør er fantastisk, selv om styringen av den mobile skyttergraven ikke er perfekt.

Siste fra forsiden