Trenger Kickstarter-hjelp til ambisiøst romflyvespill

Trenger Kickstarter-hjelp til ambisiøst romflyvespill

Skyjacker blir en blanding av Wing Commander og GTA.

For fans av førsteperons romskytespill har det vært lite snadder å hugge tennene i de siste par årene. Den en gang populære sjangeren hadde nok sin storhetstid på nittitallet, med klassikere som Wing Commander, Star Wars: X-wing-serien og Conflict: FreeSpace – The Great War, men har falt litt i glemmeboka de siste ti-tolv årene.

Studioet Digitilus har med Skyjacker ambisjoner om å vekke til live igjen den slumrende sjangeren, og har i flere år jobbet med Skyjacker – et spill som i følge utvikleren selv kan sies å være en blanding av Wing Commander og Grand Theft Auto.

Spacejack kan vekke den sovende romflyvespillsjangren fra slumring.
Spacejack kan vekke den sovende romflyvespillsjangren fra slumring.

Utvikleren har jobbet iherdig med spillet i et par år nå, men trenger litt drahjelp for å få ferdig finpussen. Derfor har de opprettet en Kickstarter-kampanje, og ønsker å få inn 200 000 dollar, eller omlag 1, 2 millioner kroner, til å fullføre prosjektet. Så langt har de skrapt sammen 70 000 dollar, men med hele tre uker igjen å gå på kan alt skje.

Lover varierte oppdrag og flerspiller

Skyjacker er en sandkasseopplevelse som lar deg suse rundt i rommet slik du selv ønsker. Utviklerne skryter på seg å ha flere spennende spill-fasetter. Du skal kunne suse ned til planetenes overflater, tilbake ut i rommet igjen og gjennom asteroidehuler uten å se snurten av en lasteskjerm. Du kan også dulte borti asteroider slik at de krasjer inn i fiendeskipene, og det skal også bli mulig å ødelegge spesifikke deler av fiendeskipene slik at du kan hemme fienden slik du ønsker.En omfattende flerspillermodus loves også, med travere som «Deathmatch» og «Capture the flag» i tillegg til en samarbeidsmodus.

Spillet kan bli riktig så pent.
Spillet kan bli riktig så pent.

Spillerens figur er oppdratt som en rompirat, og ettersøkt over hele galaksen. Du tar på deg oppdrag av ymse varianter; alt fra leveringsoppdrag til brutale drapsaksjoner skal det være mulig å gjennomføre. Siden dette er et sandkassespill kan du ta på deg akkurat de oppdragene du ønsker, og uansett om du lykkes eller ikke vil spillet rulle videre. Med Skyjacker ønsker Digitilus å bygge et omfattende univers, med egne raser, historier og uante teknologier.

Dersom du er veldig nysgjerrig på spillet har utvikleren også lagt ut en tidlig alpha-build på Kickstarter-siden.

Les også: Kommentar: Får vi en ny spillrevolusjon?
Les også: Vil lage taktisk skytespill inspirert av originale Ghost Recon

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen