Trenger Kickstarter-hjelp til ambisiøst romflyvespill

Skyjacker blir en blanding av Wing Commander og GTA.

For fans av førsteperons romskytespill har det vært lite snadder å hugge tennene i de siste par årene. Den en gang populære sjangeren hadde nok sin storhetstid på nittitallet, med klassikere som Wing Commander, Star Wars: X-wing-serien og Conflict: FreeSpace – The Great War, men har falt litt i glemmeboka de siste ti-tolv årene.

Studioet Digitilus har med Skyjacker ambisjoner om å vekke til live igjen den slumrende sjangeren, og har i flere år jobbet med Skyjacker – et spill som i følge utvikleren selv kan sies å være en blanding av Wing Commander og Grand Theft Auto.

Spacejack kan vekke den sovende romflyvespillsjangren fra slumring.

Utvikleren har jobbet iherdig med spillet i et par år nå, men trenger litt drahjelp for å få ferdig finpussen. Derfor har de opprettet en Kickstarter-kampanje, og ønsker å få inn 200 000 dollar, eller omlag 1, 2 millioner kroner, til å fullføre prosjektet. Så langt har de skrapt sammen 70 000 dollar, men med hele tre uker igjen å gå på kan alt skje.

Lover varierte oppdrag og flerspiller

Skyjacker er en sandkasseopplevelse som lar deg suse rundt i rommet slik du selv ønsker. Utviklerne skryter på seg å ha flere spennende spill-fasetter. Du skal kunne suse ned til planetenes overflater, tilbake ut i rommet igjen og gjennom asteroidehuler uten å se snurten av en lasteskjerm. Du kan også dulte borti asteroider slik at de krasjer inn i fiendeskipene, og det skal også bli mulig å ødelegge spesifikke deler av fiendeskipene slik at du kan hemme fienden slik du ønsker.En omfattende flerspillermodus loves også, med travere som «Deathmatch» og «Capture the flag» i tillegg til en samarbeidsmodus.

Spillet kan bli riktig så pent.

Spillerens figur er oppdratt som en rompirat, og ettersøkt over hele galaksen. Du tar på deg oppdrag av ymse varianter; alt fra leveringsoppdrag til brutale drapsaksjoner skal det være mulig å gjennomføre. Siden dette er et sandkassespill kan du ta på deg akkurat de oppdragene du ønsker, og uansett om du lykkes eller ikke vil spillet rulle videre. Med Skyjacker ønsker Digitilus å bygge et omfattende univers, med egne raser, historier og uante teknologier.

Dersom du er veldig nysgjerrig på spillet har utvikleren også lagt ut en tidlig alpha-build på Kickstarter-siden.

Les også: Kommentar: Får vi en ny spillrevolusjon? Les også: Vil lage taktisk skytespill inspirert av originale Ghost Recon

Siste fra forsiden