Trøbbel for utgiver av norsk spill

Kontoen til Mech Tactics-utgiver dtp er tom.

Tyske dtp er en utgiver som har vært svært stor på hjemmebane, men på tross av at de har gitt ut mange spennende spill har de aldri helt klart å gjenskape suksessen internasjonalt. Selskapet har i lang tid vært mest kjent for eventyrspill og rollespill, men har stått for mye annet også. Drakensang-spillene, Divinity II og Jane Jensens Gray Matter er noen av de mest populære utgivelsene deres.

Nå kan det se ut som selskapet er i ferd med å bukke under. De har gått inn i konkursadministrasjon, som betyr at de ikke lenger har kapasitet til å betale sine regninger. Nå får de beskyttelse av konkursretten i en midlertidig periode, hvor de kan prøve å snu situasjonen. Dette kan for eksempel gjøres ved å selge unna ting som lisensrettigheter eller ved å finne en kjøper for hele selskapet. Hvis de feiler vil selskapet etter alt å dømme legges ned.

Uklart hva som skjer med kommende dtp-utgivelser som «norske» Mech Tactics.

Det er uklart hva dette betyr for kommende dtp-utgivelser. Allerede denne uken skal spillet Awesomenauts etter planen lanseres via digital distribusjon på Xbox 360 og PlayStation 3, men det gjenstår å se om dette skjer. Det er også uklart hva som skjer med engelskspråklige versjoner av dtp-eventyrspill som Haunted, Memento Mori 2 og The Lost Chronicles of Zerzura. Disse spillene skal etter planen distribueres av Lace Mamba Global.

I tillegg er dtp utgiver for det norskutviklede onlinespillet Mech Tactics. Heller ikke utviklerne i Oslo-baserte Artplant har fått klarhet i situasjonen:

– Vi vet ennå ikke helt hvilke konsekvenser det vil ha for spillet, og avklarer fortløpende dette med dtp. Spillet er jo nesten ferdig, og vi er veldig fornøyde med det vi har skapt så langt. Vi er derfor optimistiske med tanke på at vi fortsatt skal kunne gi hardcore «Mech-elskere» det strategispillet de har ventet på, sier Artplants Jack K. Wulff til Gamer.no.

Siste fra forsiden