True Crime gjenfødt som Sleeping Dogs

Square Enix leverer åpen verden-action satt til Hong Kong.

Square Enix har annonsert at de vil lansere åpen verden-spillet Sleeping Dogs i løpet av årets andre halvdel. Spillet kommer til PC, Xbox 360 og PS3, og gir deg rollen som en politimann i Hong Kong.

Politimannen heter Wei Shen, og har infiltrert en av verdens farligste kriminelle organisasjoner, Triaden. Square Enix lover en gripende historie om lojalitet og svik, hvor Wei blir trukket stadig dypere inn i den mystiske organisasjonen.

Kjøring og slåssing i Hong Kong.

– Fra det første øyeblikket hvor du plukker opp kontrolleren og opplever blandingen av bilkjøring, nærkamp og skyting, vet du at du spiller noe friskt og spesielt, sier Lee Singleton, som er sjef i Square Enix London.

Han fortsetter:

– Sleeping Dogs har et av de beste nærkampsystemene til nå – det er superbrutalt, med knusende avslutningsangrep – og når dette kombineres med United Fronts erfaring med bilspill, en førsteklasses handling og Hong Kongs underverden som en fargerik bakgrunn får vi en gloheit oppskrift med «moro» i store bokstaver.

Observante lesere har kanskje lagt merke til at beskrivelsen av Sleeping Dogs minner mye om True Crime: Hong Kong, som ble kansellert av Activision for ganske nøyaktig ett år siden. Square Enix kjøpte rettighetene til prosjektet i fjor sommer, og Sleeping Dogs er altså resultatet.

Det blir spennende å se om Sleeping Dogs klarer å hevde seg i et år som utvilsomt blir preget av sjangermastodonten Grand Theft Auto V.

Siste fra forsiden