Ubisoft dropper «alltid på nett»-krav

Trekker tilbake kontroversiell kopibeskyttelse.

Ubisoft ergret mange PC-spillere da de begynte å bruke en kopisperre som krevde at spillerne konstant måtte være på nettet for å spille, selv om de kun spilte i enspillermodus. Systemet ble blant annet brukt på PC-versjonene av Assassin's Creed 2 og The Settlers 7.

I et intervju med Rock Paper Shotgun bekreftet sjef for nettspill, Stephanie Perotti, at de har fjernet den omstridte kopisperren.

Hun fortalte at de allerede i juni i fjor fjernet kravet om alltid å være på nett, men har ventet med en offentliggjøring:

- VI har hørt på tilbakemeldinger, og siden juni i fjor har vår policy vært at vi kun krever en engangsaktivering når du installerer spillet. Derfra kan du spillet uten nettilkobling, fortalte hun til nettsiden.

Watch Dogs ble vist av Ubisoft på årets E3.

Omstridt sperre

Det vil si at det kommende storspillet Assassin's Creed III vil være fri for denne kopisperren, når det slippes senere i år.

Perotti presiserer derimot i intervjuet at de selvsagt må være påkoblet nett om du skal dra nytte av noen nettjenester eller flerspillerdel på kommende spill.

- Og du kan aktivere spillet på så mange maskiner du vil, fortalte Perotti videre.

Dette betyr at de også har fjernet den tidligere maskinvaresperren på spillene sine, der spillene kun kunne aktiveres et gitt antall ganger før de ble sperret. Disse høye kravene satt av utvikleren har til tider skapt en mediestorm, og har vært veldig diskutert. Spill som Anno 2070 ble sperret etter tre skjermkortbytter, og utvikleren stod fast på at dette var riktig.

Senest i fjor gikk utvikleren ut og kalte kopisperrene deres en suksess, og hevdet de så en tydelig nedgang i ulovlig kopiering av spillene deres.

Les også: Spennende E3-overraskelse fra Ubisoft
Les også: Sniktitt: Assassin's Creed III

Siste fra forsiden