Ubisoft gav oss store forventninger

Vi oppsummerer E3-konferansen til den franske spillgiganten.

Assassin's Creed: Unity.
Ubisoft

I natt norsk tid viste Ubisoft frem alt de har å by på i tiden fremover, og i kjent stil startet de med et pang.

De første minuttene fra det allerede annonserte Far Cry 4 viste spillerens forsøk på å ta en buss inn i det fiktive landet Kyrat i Himalaya. I passkontrollen går noe galt og soldater begynner å skyte vilt mot bussen og hovedpersonen må dra seg gjennom likene for å komme seg ut av bussen.

På utsiden møter han den brutale og tilsynelatende ustabile antagonisten som vi tidligere har sett på forsidebildet av spillet. Først tar han livet av kommandanten som ledet soldatene i angrepet på bussen, så plukker han opp telefonen sin og tar en «selfie» med den vettskremte hovedpersonen. Plutselig er du kamerat med skurken, og har klart å rote deg inn i mer trøbbel en du har lyst på.

Far Cry 4.
Tom Clancy's The Division.

Filmklippet ble avsluttet med The Clash-låta «Should I stay or should I go». Far Cry 4 kommer ut 18. november.

The Division

De svenske utviklerne i Massive skapte stor begeistring da Tom Clancy’s The Division ble annonsert på E3 i fjor. Lista var med andre ord lagt høyt når vi nå ett år senere skulle få se hvordan progresjonen har vært. Vi hadde allerede fått se litt av spillet i Microsoft sin pressekonferanse tidligere på kvelden, men Ubisoft hadde mer på lager.

Vi fikk presentert en trailer som var tvers gjennom nydelig. Den viste hva som skjedde med New York slik at byen ble det øde og farlige området vi har sett i tidligere klipp. En pandemi treffer «The Big Apple» og tar livet av de fleste innbyggerne.

En liten gruppe tar opp kampen med skyteglade plyndrere og det som ser ut som en skummel gruppe som prøver å rense byen for sykdom. Utover den emosjonelle traileren var det lite informasjon som ble presentert, annet enn at spillet skal komme i 2015.

Dansing og trening

Like sikkert som at Electronic Arts presenterer sportsspill er det at det er dansing hos Ubisoft. Just Dance 2015 ble vist frem til «Happy» toner av Pharrell. De som fulgte nøye med på videoen kunne spotte en del andre låter også, og blant dem var det en dansende rev. Dermed tyder det meste på at du til neste år kan svinge svansen til Ylvis sin store hit «What Does the Fox Say?».

I tillegg til en nytt spill i serien lanserte de også et nytt konsept de kaller Just Dance Now. Dette er en nettbasert utgave av dansespillet som kan spilles av alle som har en mobiltelefon og en stor skjerm. På denne måten kan mange mennesker danse sammen, og skal man tro presentasjonen skal over 20 000 mennesker kunne danse simultant.

Skulle du synes at det ikke blir nok trening av å danse lanserte Ubisoft et alternativ til deg – nemlig Shape Up. Dette er et treningsspill som er eksklusivt til Xbox One og som skal gjøre trening morsomt ved hjelp av Kinect.

The Crew.
Valiant Hearts: The Great War.

Vi fikk se en fyr som konkurrerte mot et opptak av seg selv i en øvelse som lignet på en krysning av Guitar Hero og Dance Dance Revolution, og to fyrer som konkurrerte i å ta armhevinger. Når spillet kommer ut ble ikke annonsert.

Bilkjøring og triste hunder

Mange bilspillentusiaster har ventet lenge på å få se noe mer til The Crew etter at det ble vist frem under E3 i fjor. Gjennom en lang og stillferdig trailer fikk vi se et enormt spekter av omgivelser, fra Golden Gate Bridge i San Francisco til The Grand Canyon i Arizona.

Faktisk viser det seg at du kan kjøre over hele USA fra kyst til kyst, og et av oppdragene som tar deg fra New York til California skal ta rundt to timer å spille gjennom.

Det ambisiøse bilspillet skal skrense inn i butikkhyllene den 11. november i år, men allerede nå kan du registrere deg til betatesten som starter 23. juli.

Tonen ble dramatisk endret med traileren til Valiant Hearts: The Great War. Dette spillet handler om fremmede mennesker som finner sammen under vanskelige forhold, og traileren viser en hund som er med sin herre i krigen gjennom tykt og tynt. Den avsluttes med at hunden ligger vakt på graven hans.

Spillet som er et slags gåteløsingseventyrspill, er inspirert av virkelige brev fra første verdenskrig, og kommer i salg 25. juni.

Vive la revolution!

Den franske revolusjonen var en av de mest kaotiske tidene i europeisk historie. Det er dette som er bakteppet for det nyeste spillet i snikmorderserien til Ubisoft: Assassin’s Creed: Unity.

Microsoft hadde tidligere på kvelden vist frem en gjennomspilling hvor fire snikmordere samarbeider om å ta livet av en av den franske hovedstadens markier. Med andre ord var samarbeidsmodusen, og det faktum at du nå kan starte ditt eget snikmorderbrorskap allerede avslørt.

Derfor valgte Ubisoft heller å fokusere på de vakre områdene i Paris, blant annet rundt Notre Dame-katedralen. Ut fra videoklippene ser det ut til at Paris har mer dynamiske omgivelser enn man har sett tidligere i serien, og snikmorderen har muligheten til å benytte seg av kaoset som oppstår når sinte folkemengder stormer frem.

Assassin's Creed: Unity.

Vi fikk også stifte bekjentskap med spillets hovedperson Arno Dorian, som i følge utvikleren skal være «mer snikete, mer dødelig, og mer ubarmhjertig» enn noen av spillseriens tidligere protagonister.

Spillet skal være i salg til PC, PlayStation 4 og Xbox One 28. oktober.

Rainbow Six: Siege

Mot slutten av konferansen kom Ubisoft-sjefen Yves Guillemot på scenen og takket fansen av spillene deres for støtten. Han kunne selvsagt ikke gå av scenen igjen uten å annonsere et nytt spill, og det var Rainbow Six: Siege.

Rainbow Six: Siege.

Rainbow Six-serien har ligget brakk i noen år, men nå ser det ut til at en ny utgave er på vei. Gjennomspillingen vi fikk se viste to lag, et med terrorister og ett med spesialstyrker som gikk bananas mot hverandre inne et bolighus. Terroristene holdt et gissel fanget, mens spesialstyrken skulle prøve å redde henne og få henne ut derfra.

Det var vanskelig å ikke tenke litt på Counter-Strike, men Siege hadde mange nye triks. Vi fikk se en rekke artige dingser, blant annet en liten minirobot med kamera som kan snike seg under dører og vise hva som venter på den andre siden.

Spesialstyrkene sprengte seg også gjennom både vegger og tak, og selv de vanlige skytevåpnene flerret opp vegger i kuleregnet som pågikk inne i dette huset.

Vårt team i Los Angeles kommer til å gjøre alt for å grave frem mer om disse spillene. Følg med på Gamer.no den neste uka for masse spennende spillstoff fra E3.

Siste fra forsiden