Ubisoft hinter om nytt Might & Magic

Etter over ti år i dvale, vekkes rollespillserien opp igjen.

Da den spillutgiveren 3DO gikk konkurs i 2003 var det Ubisoft som stakk av med rettighetene til Might & Magic-universet. I de ti årene som har gått siden overtakelsen har selskapetgivet fortsatt Heroes of Might & Magic-serien – som har blitt omdøpt til Might & Magic: Heroes – og til og med prøvd seg på nye avstikkere som Dark Messiah of Might & Magic. Men rollespillserien som startet det hele har stått urørt siden 3DO forsvant.

Nå ser det imidlertid ut til at dvalen er over. Ubisoft har lagt ut en teaser-nettside som viser en stor X – altså romertallet ti – bygd opp av små bilder hentet fra Might & Magic-rollespillene. Vi ser kjente og kjære figurportretter, våpen og monstre, og de fleste med kjennskap til rollespillene bør finne noe de drar kjensel på i bildet. Navnet på bildefilen er might-and-magic-x.jpg.

X?

Under den store X-en står det «møt oss på PAX East». Dermed ser det ut til at Might & Magic X vil annonseres på spillmessen PAX East, som går av stabelen i Boston denne helgen.

Tradisjonsrik serie

Det første spillet i Might & Magic-serien kom i 1986, og var et gruppebasert, førstepersons rollespill som foregikk i labyrintaktige miljøer. Som i mange andre førstepersons rollespill på den tiden var miljøene delt opp i usynlige ruter, som du «hoppet» mellom – akkurat som i fjorårssuksessen Legend of Grimrock.

Det første Might & Magic-spillet kom i 1986.

I 1998-spillet Might & Magic VI ble den gamle modellen droppet til fordel for fri navigasjon i åpne, tredimensjonale miljøer. Denne modellen ble brukt frem til seriens til nå siste spill, Might & Magic IX, kom ut i 2002. Mot slutten av seriens levetid fikk et 3DO i pengetrøbbel stadig mer kritikk for å «melke» serien ved å gi ut hyppige oppfølgere uten store forbedringer.

Om du har interesse for spillhistorie er det mulig å kjøpe hele serien på GOG. De første seks spillene selges i samme pakke, mens resten er tilgjengelige hver for seg.

I dag er Might & Magic-navnet mest kjent som en del av strategispillserien Might & Magic: Heroes. Det første spillet i den serien kom i 1995, og var egentlig en åndelig oppfølger til det tidligere lanserte King's Bounty.

Les også: Tilbakeblikk: Heroes of Might & Magic III
Les også: Nettleserbaserte Might & Magic-spel på veg

Siste fra forsiden