Ubisoft og franske myndigheter samarbeider om spillmotor

Lager en svindyr motor til bruk i neste konsollgenerasjon.

Ifølge den franske avisen Libération (via Polygon) har utgiverhuset Ubisoft inngått et samarbeid med to franske myndighetsbaserte forskningsorganisasjoner. Sammen skal de snekre sammen en ny spillmotor til bruk på kommende spillplattformer.

Det er organisasjonene Commissariat à l'énergie atomique et aux énergies alternatives (norsk: komite for atomkraft og alternative energkikilder) og Centre national de la recherche scientifique (norsk: nasjonalt senter for vitenskapelig forskning) som skal stå ved Ubisofts side når den nye spillmotoren utvikles.

Kodenavn Mango»

Prosjektet går under kodenavnet «Mango», og det skal koste over hundre millioner kroner å utvikle motoren i løpet av de 22 neste månedene. De franske myndighetene står for 25 millioner av pengebeløpet.

Både Ubisofts Montreal-studio og Montpellier-studio skal jobbe sammen med forskere i de to nevnte organisasjonene på Universtetet i Lyon. Organisasjonene skal etter planen ansette flere ingeniører som skal bistå utviklingen.

Ubisoft-sjefen Yves Guillemot virker å ha patriotiske hensikter når han forteller at målet er å sikre at den nye spillmotoren er laget i Frankrike. Håpet er at teknologien skal føre til jobber, og å ekspandere det franske spillmarkedet.

For tiden jobber Ubisoft med en rekke annonserte og uannonserte spill. Et av de mest interesante er Watch Dogs, som ble vist for første gang under årets E3-messe. Dette kommende spillet skal dog kjøre på Anvil-motoren, som blant annet har drevet alle spillene i Assassin’s Creed-serien.

Les også: Assassin's Creed III knuser rekordar Les også: Kjemp mot Kong Washington

Siste fra forsiden