Blogg

Ubisoft vs. Lace Mamba

Hva får du i boksen når du kjøper spill?

Jeg kjøpte nylig et par PC-spill. Det ene var en «special version» av strategispillet Might & Magic: Heroes VI. Det andre var en helt ordinær versjon av eventyrspillet The Book of Unwritten Tales. Begge ble kjøpt i boks.

Digital distribusjon synes jeg er flott. Det er med på å demokratisere spillindustrien, og for mange er det mye raskere og enklere enn å kjøpe spill på gammeldags vis. Men samtidig liker jeg fysiske spillbokser, og jeg liker at når jeg betaler noen hundrelapper for et spill på disk, får jeg noe mer enn et DVD-cover med en DVD.

Det er det imidlertid ikke alltid jeg gjør. Og her kommer vi tilbake til de to spillene jeg nevnte. Heroes VI, fra store Ubisoft, og The Book of Unwritten Tales, fra lille Lace Mamba. Først, Heroes VI. Hva befinner seg i denne boksen?

Heroes VI.

En sort/hvitt oppstartsguide på norsk, svensk, dansk og finsk. Reklameark for Ubisoft Collectibles, Uplay og Might & Magic: Clash of Heroes. Reklamearkene er i farger. I tillegg har vi en lapp med en kode jeg kan skrive inn for å få en ekstra helt og stav i spillet. For det er jo veldig nødvendig.

The Book of Unwritten Tales.

I The Book of Unwritten Tales-boksen har vi: En CD med spillmusikk, en plakat (med kart over spillverdenen på den ene siden og kunst på den andre), samt en fargebok med konseptkunst. Merk: Dette er den ordinære butikkutgaven, ikke en samlerutgave. Den har heller ingen koder som må skrives inn for å få tilgang på innhold som allerede er i spillet.

Artig nok hadde begge glemt manualen. Men ettersom det ene er et strategispill med rollespillelementer og det andre er et pek-og-klikk-eventyr vet jeg hvor jeg vil savne den mest. Forresten, kan du gjette hvilket spill som kostet minst? Hint: Det var ikke Heroes VI.

Siste fra forsiden