Telialigaen - League of Legends

– Uheldig at vi ikke fikk spilt med laget vi hadde planlagt

Tross en startfemmer preget av innbyttere klarte Riddle å sikre seieren mot KAOS i Telialigaens åpningsrunde.

Med «Touch» i spissen sikret Riddle tre poeng mot KAOS i serieåpningen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

SLIK ENDTE FØRSTE RUNDE I TELIALIGAEN

Vis mer

SØNDAG 30. JANUAR

HyFerion5 0 - 2 Urban
Bifrost 0 - 2 Domino
NTNUI 1 - 2 Bitfix
Vanir 0 - 2 Rich Gang
KAOS 1 - 2 Riddle

Se resten av kampene i terminlisten »

Før åpningsrunden i Telialigaen League of Legends uttalte Riddle-spiller Omid «Touch» Rosander at han var sulten på revansj etter høstens sure tap i semifinalen.

Både sluttspill og revansj er et stykke fram i horisonten, men første hinder er iallfall unnagjort, etter seieren mot KAOS i første serierunde.

Preget av stramme tidsskjema hos startfemmeren ble Riddle nødt til å benytte seg av noen av sine innbyttere, og det som skulle bli en enkel debut for Riddle-stallen ble nok jevnere enn antatt. Rosander forteller imidlertid Gamer.no at han er takknemlig for høyt individuelt nivå hos lagets innbyttere.

– Det var litt uheldig at vi ikke fikk spilt med laget vi hadde planlagt, men heldigvis har vi innbyttere som er mer enn gode nok til å dra i land seiere. Dette var vår første offisielle kamp sammen, så synergien vil bare bli bedre og bedre jo flere kamper vi spiller sammen. Vi kjørte også noen helter vi ikke har spilt før, så det var vel det som ikke fungerte for oss.

LES OGSÅ: Vil Riddle cruise inn til et nytt seriemesterskap?

LES OGSÅ: Nordmann flytter til Mexico for å spille Counter-Strike

Holder kortene tett mot brystet

DISSE SPILTE FOR RIDDLE

Vis mer

it Silverio «Deidara» Masi (Top)
pl Mikolaj «Leedge» Granops (Top)
sj Tobias «golem of glory» Jensen (Jungle)
sj Ram Andre «Flufo» Fylkesnes (Mid)
sj Mathias «Tide» Kruse (ADC)
sj Omid «Touch» Rosander (Support)

Riddle sparer «Ploxy» til det virkelig gjelder.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Riddle stilte til start uten spilleren som har blitt beskrevet som nøkkelen for å vinne Telialigaen. Ut med «Deidara» og «Ploxy», inn med «Leedge» og «golem of glory». Support-spiller Rosander forklarer innbytter-situasjonen med et ønske om å holde kortene tett mot brystet.

– «Deidara» og «Ploxy» hadde trening tidligere på dagen med det italienske laget sitt. Heldigvis rakk «Deidara» å komme til de to siste kampene, men vi valgte å gi «Ploxy» en liten pause. Vi ville ikke vise vårt fulle potensial så tidlig i sesongen.

Oppgjøret mot KAOS ble imidlertid jevnere enn hva som var komfortabelt for Riddle-spillerne, og Rosander utelukker ikke at motstanderne kan komme tilbake sterkere utover sesongen.

– Ettersom vi spilte med innbyttere ble det et jevnere oppgjør enn antatt. Nivåmessig lå KAOS omtrent der jeg trodde, men de blir nok bedre utover sesongen om de fortsetter å trene. Likevel tror jeg de ligger litt bak både oss og Rich Gang, sier han til Gamer.no.

Les også
Oilers frigir Counter-Strike-laget

LES OGSÅ: – Vi har ikke spilt noe siden laget ble satt sammen

DISSE SPILTE FOR KAOS

Vis mer

sj Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
sj Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
sj Arne «Kejila» Osnes Devik (Mid)
sj Marcus «Certified Random» Elvelund (ADC)
sj Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

– Uten «Deidara» var de svake

Med seier i første kamp og tidvis storspill i andre kamp var det ikke utenkelig at det var KAOS som skulle stikke av med poengene i sesongåpningen. I tredje kamp klarte dog ikke KAOS-spillerne å stå imot et konstant trykk mot Top Lane-spiller Håkon «KOOLBERG» Solberg.

– Gutta er som Rachet til min Clank, og stemningen var god hele veien selv om vi ikke hadde helt dagen. Personlig ble det rett i sletti litt for mye kaos i Top Lane til at jeg klarte å spille ordentlig, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: Revansjesulten veteran møter topplag i Telialigaens åpningsrunde

Det er ikke første gang Solberg har påpekt stemningen i laget, og det er tydeligvis en stor del av lagets identitet. En annen ting Top Lane-spilleren påpeker når det kommer til KAOS-identiteten er spillernes evne til å prestere på LAN. Målet er nemlig å revansjere tapet i sluttspillet.

– Oppskriften med å fylle Top Lane med talentfulle importerte spillere, og krysse fingrene for at nedre del av kartet ikke faller for langt bak fungerte bra på søndag. Når vi møtes i sluttspillet i mai må de riktignok håndtere KAOS sin vanvittige LAN-form, og da får pipa en annen lyd. Riddle var for øvrig akkurat på det nivået vi hadde forventet. Uten «Deidara» var de svake, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: Store endringer i vårens League of Legends-lag i Telialigaen

«KOOLBERG» ser fram til omkamp mot Riddle i et eventuelt sluttspill.
Sindre Stien/Good Game

Nå er det riktignok åtte runder igjen før sluttspillet skal avholdes, men Solberg er selvsikker på at han og lagkameratene får vist hva de er gode for gjennom sesongen. Planen for neste runde er allerede lagt, skal vi tro Top Lane-spilleren.

– Det er for tidlig å trekke noen konklusjoner, men det overrasker meg stort om vi må stresse med sluttspill i år. Vi har planlagt å ta en del trepoengere framover. Neste runde prepper vi med en full treningsøkt, litt strategidiskusjon i jacuzzien og oppvarming med et par runder Padel.

Siste fra forsiden