Uhyggelig action i Betrayer

Skaperne har laget spill som F.E.A.R. og No One Lives Forever.

Blackpowder Games er et nytt utviklerstudio startet av seks av nøkkelpersonene bak klassikere som No One Lives Forever og F.E.A.R., inkludert hoveddesigner Craig Hubbard. I 11 måneder har de jobbet med sitt første spill, som skal lanseres gjennom Steams «early access»-program allerede 14. august.

Den tapte koloni

Det nye spillet heter Betrayer, og virker allerede svært interessant. Handlingen foregår i den tidlige delen av koloniseringen av Amerika, og utviklerne har blant annet hentet inspirasjon fra mysteriet rundt kolonien Roanoke. Ingen vet helt hva som skjedde med kolonien, men teoriene er mange.

I Betrayer må vi til det overnaturlige for å finne svar på mysteriet. Du ankommer kolonien i 1604, og møtes av et trist, fargeløst og folketomt landskap der det kun er spøkelser igjen. Det eneste unntaket er en mystisk kvinne i rødt, som holder seg på avstand men av ukjente grunner stadig hjelper deg videre.

Betrayer blir, i likhet med de tidligere spillene fra samme gjeng, et førstepersons actionspill. Handlingen foregår i en åpen verden med massevis av villmark, hvor du må lete etter spor som kan hjelpe deg å finne Roanokes skjebne. Samtidig må du passe deg for alt fra onde ånder og vandøde konkvistadorer. Mysteriet må du løse selv; spillet vil ikke fortelle deg hvor du finner den informasjonen du trenger.

Døden behandles litt som i Dark Souls. Om du blir drept blir rikdommene du har plukket opp ligge igjen på liket ditt. Hvis du dør på nytt, før du klarer å nå det gamle liket, forsvinner de for alltid.

Blackpowder lover en dyster og mørk opplevelse, som understrekes av presentasjonen. Nesten alt er sort/hvitt, og farger brukes ved spesielle anledninger. Under artikkelen kan du se en stemningsfull video som gir et inntrykk av hva vi har i vente. Du kan også lese en sniktitt på nettstedet til PC Gamer.

Les også: Intim skrekk i førsteperson

Stilig grafikk og musikk.

Siste fra forsiden