Feature

Ukas anbefalte Android-spill

Lynraske reflekser og logisk tankegang kreves i disse fire spillene.

1: Side 1
2: Side 2
Greit å kjøre når det går rett frem hele tiden.

Lane Splitter

Sjanger: Racing
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone
Utvikler: fractiv
Lastes ned her

Jeg har aldri vært den store motorsykkelbølla. Har ikke en eneste gang hatt et ønske om å frese rundt på en gammel moped slik mine jevnaldrende gjorde i ungdomsåra, og om du peker på en motorisert tohjulig og ber meg om å si hvilket merke den er gjetter jeg nok Suzuki ni av ti ganger. Men en ting har jeg lært meg nå – jeg vet hva «lane splitting» betyr.

Hvis du selv trenger et lite pekepinn på hva «lane splitting» faktisk er kan du enten lese et par avsnitt til av denne teksten, eller bare gi deg i kast med det neste Android-spillet på anbefalingslisten denne uken: Lane Splitter.

Lane Splitter er et lite arkadespill hvor du styrer en tohjuling gjennom en trefelts vei i stadig høyere fart. Kjører du utenfor veien, eller kræsjer med en av de mange bilene, tar utflukten en brå og dramatisk slutt i det du blir slynget over styret på det veltede kjøretøyet. Her gjelder det å holde tunga rett i munnen, for bilene kan skifte fil på kort varsel.

Poenget her er å prøve å holde seg på sykkelen så lenge som mulig, mens poengtelleren tikker oppover i takt med speedometeret. Du styrer sykkelen ved å tilte telefonen mot venstre eller høyre, og om du er dumdristig, slik som meg, kan du steile for å få et betydelig fartspuff ved å holde fingeren på berøringsskjermen.

Her var det trangt gitt.

Alt foregår fra fugleperspektiv, og du har et godt overblikk over hva som faktisk skjer på kjørebanen. Svinging er tatt helt ut av ligningen slik at veien er strakere enn E6, og du kan holde fokuset på å unngå bilene.

Av og til tetner biltrafikken til en slik grad at du blir nødt til å kjøre tett i mellom bilene, med bare få centimeters klarering. Dette kalles «lane splitting». Poengene flagrer inn som bjørkeløv på høsten i disse trafikkerte partiene, men det er en ganske stor utfordring å faktisk unngå å berøre bilene.

Og det er poengjaget og jakten på en ny rekord som råder i Lane Splitter. Spillet slutter tilsynelatende aldri av seg selv, og du blir oppfordret til å sammenligne resultatene du oppnår med Facebook-vennene dine. Det føles jo litt knapt når du sitter der og gjør det samme om og om igjen kun for å få en bedre rekord enn forrige gang, men når du tilfeldigvis sjekker poengtavlen og finner ut at samboeren din har mer poeng enn deg blusser konkurranseinstinktet opp.

Det er engasjerende selv om opplevelsen kanskje ikke er så veldig dyp, og om du i praksis bare får et dusin minutter med unik spilletid er det alltid moro å jakte på en bedre rekord. Lane Splitter er et greit lite gratisspill som det er lett å anbefale – både til motorentusiaster og til alle oss andre.

7/10

Redd de stakkars fluene.
Les også
Bygg din eigen draumehelt

Greedy Spiders

Sjanger: Hjernetrim
Pris: 6 kr eller Gratis
Type: Android, iPhone
Utvikler: Blyts Mobile
Kjøpes herLastes ned her

Det første jeg tenkte da jeg først hørte tittelen på ukens siste anbefaling var at dette nok måtte være noe uoppfinnsom mølje. Markedet begynner nemlig å ha en del mobilspill med diverse dyr som er i en eller annen sinnsstemning, og de aller fleste er dårlige etterligninger av giganten Angry Birds. Heldigvis har jeg lært meg å se forbi mine tidlige antagelser, og denne gangen gjemte det seg faktisk en liten perle bak den litt grelle innpakningen.

I Greedy Spiders skal du hjelpe fluer løs fra edderkoppenes klebrige nett ved å legge hindringer i veien for de åttebeinte sultne krabatene. Alt foregår trekk for trekk, og tanken er her at spilleren skal bruke de resursene som er tilgjengelige og utmanøvrere edderkoppene. Det du gjør mest av er å klippe enkelttråder i nettet, men av og til kan du også brenne hull på knutepunkter, legge ut en falsk flue for å lure edderkoppene, eller bare slippe løs en av de fangede fluene.

Her gjelder det altså å utmanøvrere edderkoppene ved å tenke logisk fremover i tid, samt forsøke å se hvordan edderkoppen vil reagere på dine trekk. I bunn og grunn er det nesten som bondesjakk, men mer komplisert og med flere muligheter.

Når du har utmanøvrert edderkoppen og befridd alle fluene på ett brett, blir du belønnet med en til tre stjerner basert på hvor mange trekk du brukte. For å låse opp nye verdener og brett må du samle inn en gitt mengde stjerner, noe som gjør at du higer etter å gjøre brettene med så få trekk som mulig.

Mangler bare en dårlig vits om Spider-Man.

Noe av brettdesignet føles mer inspirert enn resten, og et par brett er direkte halvdårlige. Heldigvis utgjør de gode brettene en større kvote enn de dårlige, og det er sjelden du vil irritere deg nevneverdig over brettene. Det finnes alltid en logisk løsning på brettene, selv om det kanskje ikke bestandig virker slik.

Visuelt sett er Greedy Spiders helt greit, med en typisk tegneserieestetikk og varierte farger. I gratisversjonen kommer av og til reklamebannerne i veien for tråder på edderkoppnettet, noe som kan være irriterende i det du klipper over feil tråd fordi den riktige tråden var bortgjemt.

Alt dette blir egentlig bare for småpirk å regne – Greedy Spiders byr på timesvis med avhengighetsskapende, ustressende og logisk hjernetrim, og med mindre du har aversjon mot å tenke før du handler er dette ett glimrende og utfordrende spill.

8/10

Les også: Ukas anbefalte iPhone- og iPad-spill (uke 34)
Les også: Ukas anbefalte iPhone- og iPad-spill (uke 33)

Alle spillene ble testet på Sony Ericsson Xperia Play.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden