Feature

Ukens nettutgivelser

Denne uken har vi alt fra kuber på Steam til fruktkapping på Xbox 360.

Etter forrige ukes gigantiske sommeroppdatering er vi nå tilbake med en ordinær «ukens nettutgivelser», med den vanlige mengden tekst om de individuelle spillene.

Nintendo

Wii har ikke fått en eneste utgivelse denne uken, og det virker som trenden vi la merke til før ferien holder seg: Det er rett og slett fryktelig få utviklere som satser på WiiWare for tiden. Enda litt mer urovekkende er det 3DS heller ikke har fått noe særlig. Ett spill er alt, og det er «bare» et Virtual Console-spill. Avenging Spirit for GB er et plattformspill der du spiller et spøkelse som må ta knekken på en gjeng gangstere.

Avenging Spirit (3DS).

DSi har fått tre utgivelser. Go Series: Fishing Resort er, som navnet tilsier, et fiskespill. Kjøp utstyr, velg agn og prøv å få en rugg på kroken. Hearts Spades Euchre er tre populære kortspill i en pakke (prøv om du kan gjette hvilke). Oscar's World Tour er et fargerikt 2D-plattformspill med Oscar, plattformhelten som en gang i tiden gjorde litt suksess på Amiga.

Galaga Legions DX (Xbox 360 og PS3).

PS3 og PSP

Galaga Legions DX er en oppfølger til arkadeklassikeren Galaga, som fyller 30 år i år og i sin tid faktisk tok skytesjangeren et stort steg videre. På samme måte som i originalen er målet denne gangen å skyte bort romskipene i toppen av skjermen, men utviklerne har modernisert spillet med en rekke små og store forbedringer (litt som de samme utviklerne gjorde med Pac-Man Championship Edition). Spillet kom til Xbox 360 tidligere i år.

Warhammer 40,000: Kill Team (Xbox 360 og PS3).

Warhammer 40,000: Kill Team er et gammeldags actionspill som plasserer deg i de tunge metallskoene til en marinesoldat i rommet, som sammen med gruppen sin må angripe et stort romskip fullstappet av romorker. Skipet er på vei mot en viktig imperieplanet, og dere må stoppe det. Underveis må du kjempe mot horder av orker og tyranider, og spillet skal tilby massevis av arkadeaktig action. Spillet kom til Xbox 360 i sommer (og fikk ingen kjempegod mottakelse der).

Spelunker HD (PS3).

Spelunker HD er en nyversjon av åttitallsklassikeren Spelunker. Her spiller du en huleutforsker av den grådige sorten. Din eneste oppgave er å samle med deg alt du finner av gods og gull før du når slutten av hulen du utforsker. Dette er ingen lett oppgave, for hulen har mange farer som lett kan ta deg av dage. Spillet har over hundre huler å utforske, og lar deg velge om du vil spille med fancy-pants 3D-grafikk eller god, gammel 2D. Onlinebasert samarbeidsspill støttes også.

Hysteria Projekt 2 (iOS, PSP og PS3).

Ukens «minis»-spill for PS3 og PSP er Hysteria Project 2. Dette spillet stammer fra iOS, og er en slags interaktiv film med ekte video og skuespillere. Utforsk miljøene i førsteperson, løs de mange mentale utfordringene du finner der, og prøv å unngå å bli drept. Utviklerne lover mørk stemning og skumle lydeffekter. Sjekk Sony-bloggen for alle ukens PSN-nyheter.

Les også
Siste innspurt for Drømmefall-finansiering
Fruit Ninja Kinect (Xbox 360).

Xbox 360

Fruit Ninja Kinect er ukens eneste Xbox Live Arcade-utgivelse. Fruit Ninja har blitt populært på smarttelefonene, og er et spill hvor du må kappe i stykker ulike frukter med ninja-aktig presisjon. I Kinect-versjonen er det hendene dine som er våpenet, og her loves vi flere moduser inkludert en helt ny festmodus.

Edge (iOS, Mac og PC).

PC og Mac

Edge startet sin kaotiske tilværelse på iOS, hvor det fikk mye ros, men også «trademark-trollet» Tim Langdells oppmerkshomhet. Resultatet var en hard kamp for utviklerne, som etter hvert ble vunnet sammen med Electronic Arts. Nå har en forbedret versjon kommet til PC. Edge er et slags isometrisk plattform/hjernetrimspill i en verden bygd opp av kuber. Du må hjelpe kuben din forbi de mange hindringene, både ved hjelp av kløkt og dyktighet. Spillet er ute for både PC og Mac.

New Star Soccer 5 (PC og Mac).

New Star Soccer 5 er det nyeste fotballspillet i serien hvor du spiller én enkelt fotballspiller, både på og utenfor banen. Her får du arbeide deg oppover i karrierestigen, og kaste lønningspengene bort på festing, spilling og så videre om du ønsker å spille så realistisk som mulig. Spillet har også rollespillelementer, og du kan stadig trene for å bli bedre. Kameravinkelen er den samme som i klassiske Sensible Soccer (og forresten, hvis du kun ser én spilltrailer i dag, bør det være den du finner på NSS5-nettstedet).

Trauma (Mac og PC).

Trauma er et slags eventyrspill, hvor du spiller ei dame som har blitt stygt skadet i en bilulykke. Nå ligger hun i sykehussengen og drømmer, og disse drømmene får du utforske. Utviklerne sier de ønsker å fokusere på å skape en unik opplevelse fremfor å sette deg fast med gåter og nøtter, og målet deres har vært å lage et «kompakt og dypt spill for et voksent og litterært publikum.»

Stellar Impact (PC).

Stellar Impact beskrives som et taktisk romkampspill. Her får du designe ditt eget slagskip, og ta det ut i kamp mot andre spillere på nettet. Riktig posisjonering og bruk av skipets våpen er nødvendig for å vinne, og de franske utviklerne lover en unik opplevelse.

Boulder Dash XL (Xbox 360 og PC).

Boulder Dash XL kom egentlig ut i sommer, både på Xbox 360 og PC. Jeg trodde imidlertid at det kun kom til 360 (fordi det var det eneste utgiver Kalypso annonserte), så derfor får vi ta PC-versjonen i dag. Du finner den på Direct2Drive, og som konsollutgaven er det snakk om en nyutgave av det klassiske Boulder Dash, hvor du må grave deg gjennom og utforske underjordiske miljøer på jakt etter diamanter, samtidig som du prøver å unngå å få fallende steiner i hodet.

8-bit Commando (Mac og PC).

Et annet spill jeg ikke fikk med forrige gang er 8-bit Commando, som er et sideskrollende actionspill laget i samme stil som de gode, gamle krigsspillene på åttitallet (med barske karer og mye action). Spillet er ute på både PC og Mac. Jeg misset også Puzzle Moppet, et tredimensjonalt hjernetrimspill der du må flytte blokker. Spillet er ute på Windows, og er i beta for Mac.

Milennium 4: Beyond Sunset (PC).

Vi tar også med Millennium 4: Beyond Sunset, et rollespill i klassisk, japansk stil laget av Aldorlea Games, som begynner å bli en rimelig erfaren utvikler av akkurat denne typen spill. Og trenger du litt skyting i verdensrommet? Kanskje Spacefighters er noe for deg. Hvis maritim sanntidsstrategi under andre verdenskrig er mer din greie kan du titte på Thunder Fleets.

Operat... nei, jeg mener ArmA: Cold War Assault (PC).

ArmA: Cold War Assault het tidligere Operation Flashpoint, og er en klassisk krigssimulator satt til åpne miljøer. Spillet er nå ute på nettbutikker som Steam og GamersGate, og skal jeg dømme etter prisen tipper jeg at GOG følger etter ganske snart. Andre retroutgivelser denne uken er Chris Sawyers Transport Tycoon-oppfølger Locomotion og actionrollespillet Crusaders of Might & Magic.

The End (web).

Gratisutgivelser

I forrige ukes artikkeltråd ble vi tipset om Choice of Intrigues, oppfølgeren til Choice of Romance. Som vanlig er det et tekstbasert «velg ditt eget eventyr»-spill som kan spilles online. Du kan også kjøpe det for spilling på diverse håndholdte plattformer.

Et annet interessant onlinespill er The End, som dreier seg om døden og hva som eventuelt kommer etterpå. Dette er et plattformspill med elementer av hjernetrim. Gjennom tre verdener; Sinn, Kropp og Sjel, må du løse fysikkbaserte hjernenøtter, svare på spørsmål og kjempe mot Vokterne av verdenen. Du må også samle «Dødsobjekter», gjenstander som hjelper deg videre i spillet og som skal gi deg innsikt i spørsmål rundt døden.

Arvoesine (PC).

Barrel Facility er litt mer rett-frem. Her må du kjempe deg gjennom en rekke retromiljøer for å sanke flagg.

Vi tar også med at det fargerike plattformspillet Arvoesine, som kostet fem dollar i gamle dager (tiden før denne uken) nå er gratis.

Det var det for i dag. Sjekk sommerens nettutgivelser for mer nettdistribuert underholdning.

Siste fra forsiden