Feature

Ukens nettutgivelser

Denne uken får vi gjensyn med politimannen Hector og klassiske Street Fighter III.

Denne uken er det nok PlayStation 3 som har fått de største høydepunktene, men moro får du uansett favorittplattform.

Nintendo

Det har ikke vært noen kjempeuke på Nintendos plattformer. DSiWare har fått noe så spennende som en versjon av kortspillet Bridge, mens 3DS har fått GameBoy-plattformeren Gargoyle Quest.

Aya and the Cubes of Light (Wii).

På Wii har vi imidlertid noe litt mer spennende: Aya and the Cubes of Light. Her får du rollen som Aya, som må navigere seg rundt tredimensjonale «kuber» i verdensrommet. Dette gjøres lettere (eller vanskeligere) av at tyngdekraften ikke fungerer helt som den skal, så hun kan like godt løpe rundt opp ned. Vi loves en god blanding av plattformaction og hjernetrim, og flott 3D-grafikk.

Street Fighter III: 3rd Strike Online Edition (Xbox 360 og PS3).

PlayStation 3 og PSP

Street Fighter III: 3rd Strike Online Edition er en ny utgave av 2D-slåssespillet Street Fighter III. Her loves vi en opplevelse så godt som identisk med originalspillet, men oppgradert grafikk og muligheten til å spille på nettet mot andre tøffinger. Spillet skilter med alle figurene fra Street Fighter III, og inkluderer selvsagt mange av de kjente og (ikke alltid like) kjære ansiktene fra serien.

Hamilton's Great Adventure (PC og PS3).

Hamilton's Great Adventure kom til PC for en stund siden, og nå er det ute for PS3. Dette er et hjernetrimspill hvor du må lede oppdageren Ernest Hamilton og hans tamme parakitt, Sasha, gjennom en serie nivåer fulle av logiske nøtter som må knekkes. For å komme seg i mål må de to svært så ulike spillheltene utnytte sine respektive egenskaper og samarbeide tett. Du kan enten spille alene eller i samarbeidsmodus med en venn.

Backbreaker Vengeance (Xbox 360 og PS3).

Backbreaker: Vengeance gir oss en annerledes utgave av amerikansk fotball. Spillet skilter med en rekke minispill og utfordringer, og fokuserer på arkademoro. Vi får naturligvis både enspiller- og flerspillermodus. Som i originalspillet Backbreaker Football skilter spillet med svært avanserte figuranimasjoner, takket være Euphoria-systemet (som noen kanskje husker fra GTA IV). Spillet er også ute på Xbox 360.

Crazy Machines: Elements (PC, Xbox 360 og PS3).

Crazy Machines: Elements er et hjernetrimspill i stil med klassikeren The Incredible Machine. Her må du oppnå tilsynelatende enkle ting (som å blåse ut et stearinlys eller få en vase til å velte) ved hjelp av ulike mer eller mindre absurde kjedereaksjoner. Til å hjelpe deg kan du bruke en rekke forskjellige maskindeler, samt de fire elementene. Spillet kan skilte med tre moduser, og den største ser ut til å være «puzzle», hvor du må du fullføre 100 uferdige maskinerier. Spillet kom også til Xbox 360 denne uken, og er dessuten ute for PC.

Les også
De fem beste sportspillene akkurat nå
Arkedo Series 01: Jump! (PSP og PS3).

Arkedo Series 01: Jump! har kommet ut på PS3 etter en stund på XBLIG-kanalen (som fortsatt ikke er tilgjengelig i Norge). Dette er et 2D-plattformspill med stilig retrografikk og -lyd, massevis av utfordringer og mye action. Spillet fikk en svært god mottakelse på XBLIG, så det er fint at norske gamere endelig får muligheten til å teste det (riktignok på en annen plattform).

Doodle Fit (Mobil, PSP og PS3).

Sist ut er to «minis»-spill for PSP og PS3. Doodle Fit har blitt populært på mobilplattformene (iOS, Android og så videre), og er en variant av det gamle puslespillet der du må få en samling geometriske blokker til å passe inn i en figur. Revoltin' Youth er et hjernetrim/plattformspill hvor du må styre tre figurer gjennom femti brett med utfordrende nøtter. Spillet skal ha en unik retrostil og massevis av chip-musikk. NB! Spillet er midlertidig trukket tilbake på grunn av en lydfeil på PS3.

Litt retromoro får vi også plass til denne uken. NeoGeo Station har nemlig fått Baseball Stars 2, så hvis du liker kultkonsollen NeoGeo og har sansen for Amerikas favorittsport, kan du kose deg med det.

I tillegg til alle disse spillene har det dukket opp litt andre småsaker på PSN, som du finner info om på Sony-bloggen.

Hole in the Wall (Xbox 360).

Xbox 360

Først: Microsofts konsoll har fått både Street Fighter III: Online Edition og Crazy Machines: Elements. Begge er beskrevet i PlayStation 3-delen.

Så har vi Hole in the Wall, som er en Kinect-utgave av det latterlige TV-programmet hvor kjendiser og andre forsøker å forme kroppen slik at de passer inn i et «hull» i en vegg som kommer mot dem. Her kan du gjøre deg til i stua, sammen med opp til tre andre spillere – eller alene, med gardinene trukket for, om du er redd for ryktet ditt.

Hector Episode 2 (PC og Mac).

PC og Mac

Etter forrige ukes spillbonanza har det slakket litt av på PC-markedet. Vi starter imidlertid friskt, med den neste episoden av Hector: Badge of Carnage. Som i første episode følger vi den politisk inkorrekte politimannen Hector. Han er fortsatt på jakt etter snikskytteren som skapte kaos i den første episoden, og denne jakten tar ham gjennom underverdenen til Clappers Wreake (som han tydeligvis kjenner godt fra før). Dette er et pek-og-klikk-eventyr som også lanseres på Mac og iPad. Den tredje og siste episoden kommer i september.

Blocks that Matter (PC og Mac).

Blocks that Matter er nok et spill som stammer fra XBLIG-kanalen som vi stenges ute fra her til lands. Dette er en todimensjonal blanding av action og hjernetrim, med en bitteliten dash Minecraft. Spillet lar deg manipulere en rekke typer blokker med forskjellige egenskaper, og inneholder massevis av referanser til tidligere spill hvor blokker har spilt en viktig rolle.

Rocketron (PC og mobil).

Så et par mindre utgivelser. Rocketron: The Traveling Planet er et enkelt (men ikke nødvendigvis lett) sideskrollende spill der du må komme deg gjennom dødelige hinderløyper ved å flippe tyngdekraften. Spillet er også ute på mobil. Esmeo er et hjernetrimspill hvor du kontrollerer en kanonstilling i rommet, og må ta ut mål rundt om på skjermen. Naturligvis er det massevis av hindere mellom deg og målene, så her må det tenkes.

Wing Commander (PC).

På retrofronten er det selvsagt Good Old Games som står for overskriftene igjen. De har fått en pakke med de klassiske romskipspillene Wing Commander 1 og 2, samt slemmingsimulatoren Dungeon Keeper 2. I førstnevnte må du hjelpe menneskehetens kamp for overlevelse i krigen mot de katteaktige kilrathiene, mens i sistnevnte må du bygge ditt eget underjordiske imperium. DotEmu har også fått en utgivelse, nemlig gangsterspillet The Sting, hvor du må planlegge og utføre ulike brekk (som det visstnok heter på fagspråket). Ellers har Steam fått de tre Kohan-spillene, men det kan være du tjener på å kjøpe dem direkte fra utviklerne.

Prelude of the Chambered (web).

Gratisutgivelser

Stopp pressen! Skaperen av Minecraft har akkurat lansert et nytt spill! Vel, ok, det blir nok neppe en like stor suksess som Minecraft, men det ser jo artig ut. Prelude of the Chambered heter det, og er en actionbasert «dungeon crawler» laget på 48 timer, i forbindelse med spillutviklingskonkurransen Ludum Dare.

Uh, et annet Ludum Dare-spill (web).

Notch var imidlertid ikke den eneste som lagde Ludum Dare-spill; konkurransen fikk vanvittige 599 bidrag, så med tanke på gratisutgivelser må dette være en slags rekorduke.

Vi tar også med Soul Brother, et kult lite 2D-plattformspill på nettet.

Det var det for i dag. Forrige ukes nettutgivelser er imidlertid like bak denne lenken.

Siste fra forsiden