Feature

Ukens nettutgivelser

TrackMania 2, MotoHeroz og Hard Reset er noen av denne ukens spennende lanseringer.

Høsten er en dårlig sesong for bading, men en god sesong for spillutgivelser. Det merkes denne uken, for her er det mye snadder. Vi starter som vanlig med Nintendos plattformer.

MotoHeroz (Wii).

Nintendo

På Wii har vi fått to utgivelser. MotoHeroz er et raskt Trials-aktig spill fra de finske skaperne av nettopp Trials-serien. Her får du navigere deg gjennom sideskrollende, plattformaktige baner med ulike motoriserte kjøretøyer. Ikke bare må du prøve å få gode tider, men du må også samle mynter og lete etter hemmeligheter. Totalt lanseres MotoHeroz med over 100 baner og har tre forskjellige spilltyper. Først ut er en eventyrmodus for én spiller. Så har vi lokal flerspiller for opp til fire spillere, i festmodus. Til sist får vi en onlinemodus med daglige konkurranser.

Kyotokei (Wii).

Kyotokei er den andre Wii-utgivesen. Dette er et sideskrollende skytespill hvor du må redde det magiske landet Estaria fra en ond heks som heter Rika. Spillet byr på massevis av fargerik anime-action, med store mengder kuler som må unngås og søte fiender som må drepes. For å hjelpe deg gjennom brasene kan du aktivere et skjold som absorberer alle kulene i samme farge som skjoldet.

Nintendo har også lagt ut et par håndholdte utgivelser. For 3DS har de Mega Man: Dr. Wily's Revenge, et sideskrollende action/plattformspill som opprinnelig kom for GameBoy. På DSiWare finner vi Cosmos X2, som er nok et sideskrollende romskytespill.

Renegade Ops (PS3 og Xbox 360).

Xbox 360

Renegade Ops er et eksplosivt actionspill hvor handlingen sees ovenfra og fokuset er på pansrede kjøretøy. Du er plassert dypt bak fiendens linjer, og må ta knekken på hæren til en gal diktator ved navn Inferno. Du kan spille alene eller sammen med opp til tre andre i samarbeidsmodus (og hvis dere bare er to, kan dere spille via delt skjerm på samme maskin). Vi loves slående miljøer, samt massevis av fremkomstmidler og våpen. Spillet er også ute på PlayStation Network, og kommer på Steam i løpet av måneden.

Radiant Silvergun (Xbox 360).

Radiant Silvergun, fra den anerkjente utvikleren Treasure, er et vertikalt skrollende romskytespill som opprinnelig kom ut i arkadehallene på nittitallet. Her må du skyte deg gjennom lekre 2D-miljøer fulle av fiender, mens du unngår de enorme mengdene med kuler som sendes mot deg. Spillet støtter lokal og nettbasert flerspiller, og kan også skilte med forbedret grafikk og nettbaserte poengtavler.

Red Bull X-Fighters (Xbox 360).

Sist ut på Xbox 360 er Red Bull X-Fighters. Her får du kjøre freestyle med motorsykkel, noe som involverer store hopp og heftige stunts i luften. Målet er rett og slett å imponere publikum med halsbrekkende stunts, og så lande på hjulene igjen og ikke på hodet. Ettersom dette er et offisielt Red Bull X-Fighters-produkt får du kjøre mot seriens virkelige hovedpersoner, i en karrieremodus som tar for seg en hel sesong med motorisert moro.

Les også
3DS får Castlevania-tittel
From Dust (PlayStation 3, PC og Xbox 360).

PlayStation Network

Først: PlayStation 3 har i likhet med Xbox 360 fått actionspillet Renegade Ops, som er beskrevet et par avsnitt lenger opp.

Det spennende gudespillet From Dust har også ankommet PS3-markedet, en stund etter sin utgivelse på Xbox 360 og PC. From Dust beskrives som en åndelig oppfølger til velkjente Populous, og er en blanding av strategispill og hjernetrim hvor du skal styre elementene og manipulere landskapet for å redde en nomadisk stamme. Vulkanutbrudd og flodbølger er noen av utfordringene du må håndtere. From Dust fikk en svært god mottakelse på Xbox 360.

Fast Draw Showdown (PS3 og Wii).

Om du er en av de som lengter tilbake til nittitallets interaktive filmer, kan du teste Fast Draw Showdown. Dette er en nyversjon av et gammelt arkadespill, hvor målet selvsagt er å trekke våpenet ditt raskere enn motstandere. Spillet bruker ekte filmsekvenser med et godt, gammeldags b-film-preg. Merk at du må ha Move-kontrolleren for å få spille. Fast Draw Showdown er også ute på Wii.

Fast Draw Showdown (PS3 og PSP).

Som vanlig har Sony også lansert en virtuell håndfull «minis» spill som fungerer på både PSP og PS3. Først ut er Arcade Essentials Evolution, som er en samling nytolkninger av klassiske arkadespill. Vi får Lunar Lander-aktige Lunar Parking, BreakOut-aktige Smashout, Asteroids-aktige Vulcanoids, Frogger-aktige Toader og Centipede-aktige Scolopendra, alle med en slags oppdatert retrografikkstil.

Ikari Warriors (PS3 og PSP).

Mer retromoro får vi fra SNK, som relanserer to arkadespill. Ikari Warriors er et skytespill sett ovenfra der du og eventuelt en venn kan leke Rambo i jungelen, mens Alpha Mission er et horisontalt skrollende romskytespill som opprinnelig kom ut i 1985.

Vi kan også ta med at «minis»-spillet Revoltin' Youth er ute på markedet igjen, etter en kort feilfiksingpause. Hele ukens PSN-oppdatering, som også inkluderer noen butikkspill, kan du lese om på PlayStation-bloggen.

TrackMania 2 (PC).

PC

Ukens nedlastbare høydepunkt på PC er nok TrackMania 2: Canyon, som endelig har kommet ut via digital distribusjon. Som med tidligere TrackMania-spill serveres vi rask og heftig arkaderacing hvor fokus er på total mestring av de individuelle banene, ikke et tradisjonelt kappløp om posisjoner. Som vanlig lanseres spillet med et kraftig redigeringsverktøy, så når du har kjørt deg ferdig med banene som følger med kan du lage dine egne eller kose deg med andre spilleres hjemmelagde baner på nettet.

Hard Reset (PC).

Hard Reset er et førstepersons skytespill laget i god, gammel stil. Spillet foregår i en cyberpunk-verden hvor menneskehetens fremtid står på spill, og det er din jobb å ordne opp i sakene. Skytingen kan minne litt om den vi fant i spill som Painkiller og Serious Sam – fiendene angriper i bølger, og når de først kommer er det ofte mange av dem. For å overleve må du konstant være i bevegelse, for står du stille blir du raskt omringet og maltraktert. Underveis får du erfaringspoeng, som du kan investere i oppgraderinger for både våpen og rustning.

Sengoku (PC).

Det nyeste strategispillet fra svenske Paradox heter Sengoku, og her sendes du til det føydale Japan for å kjempe om å bli øynasjonens neste Shogun. Året er 1467, og det har brutt ut borgerkrig. Den mektige Ashikaga-slekten har mistet makten sin, og det er fullstendig kaos. Du får rollen som lederen for en stor samuraifamilie, og må kombinere ære og plikt med kampen for å overleve i det livsfarlige politiske miljøet. Ved hjelp av en kombinasjon av diplomati, krigføring og svik må du ta rotta på alle som utfordrer din makt. Spillet kan forøvrig importeres fra Storbritannia om du helst vil ha en fysisk kopi.

Men of War: Vietnam (PC).

Russiske 1C har lansert to spill denne uken. Det ene, Red Orchestra 2, er ute i butikk her til lands. Det andre, Men of War: Vietnam, får butikkdistribusjon andre steder, men ikke her. I Men of War: Vietnam må du lete en liten gruppe soldater under Vietnam-krigen. Som vanlig med Men of War-serien spiller taktikk og mikrostyring en stor rolle, og den raskeste måten å få Game Over på er å tro du styrer en gjeng uovervinnelige supersoldater (aka «typiske spillfigurer»). Før du laster ned kan du lese hva Marius Jentoftsen hadde å si om spillet.

Rise of the Immortals (PC).

Rise of the Immortals er nok et spill som forsøker å ta tronen til Defense of the Ancients. Her får du kontroll over en udødelig kriger, og må forsøke å hjelpe hæren din å ta knekken på motstanderens base. Spillet er gratis å laste ned og spille, men benytter mikrotransaksjoner.

Battle Tiers: Invasion (PC).

Neste spill ut er Battle Tiers: Invasion, et raskt skytespill der handlingen sees ovenfra. Du får kontroll over en stridsvogn som må forsvare deg mot tilsynelatende uendelige angrep fra alle kanter. Du styrer stridsvognen med knappene, og sikter kanonen din med musepekeren. Så har vi Totem Destroyer Deluxe, et fargerikt, fysikkbasert hjernetrimspill som setter balanseringsegenskapene dine på prøve.

Silas (PC).

Silas beskrives som en hybrid av førstepersons skytespill og kart-racing, og inkluderer like godt flyelementer i tillegg. Spillet har massevis av flerspillermuligheter, og byr på alt fra ren racing til tradisjonell «deathmatch». NonSoft Arcade Collection er en samling syv småspill med retrografikk. Hvert av spillene passer på én enkelt 3.5"-diskett. Et annet arkadespill er Air Lane, som har hentet sin inspirasjon fra Flight Control.

Zombie Pirate Robot Attack (PC).

Zombie Pirate Robot Attack er nok et actionspill hvor handlingen sees ovenfra. Her spiller du Johnny Awesome som må slakte zombier, pirater og roboter. Han står på en plattform i midten av skjermen, og angripes fra alle kanter. Spillet er også ute for iPad. Vi tar også med at romskytespillet Astro Tripper nå er ute på Steam, med full Steamworks-støtte.

Wing Commander 3 (PC).

Ukens nostalgiske utgivelser for PC er begge romspill, og artig nok er de begge spill nummer tre i sine respektive serier. Først ut er Wing Commander 3: Heart of the Tiger, et klassisk romskytespill hvor handlingen fortelles gjennom ekte filmsekvenser med ekte skuespillere – inkludert Mark «Luke Skywalker» Hamill. Spill nummer to er Star Control 3, en strategihybrid hvor du må redde menneskeheten og deres allierte fra total utryddelse. Spillet ble opprinnelig regnet som en nedtur etter klassiske Star Control 2, men mange mener fortsatt det står greit på egne ben.

Portal (gratis på PC og Mac).

Gratisutgivelser

Valves klassiske hjernetrimmer Portal er nå fullstendig gratis å laste ned. Spillet trenger neppe noen introduksjon, men hvis du mot formodning ikke har testet det før nå må du passe på å få lastet det ned innen 20. september. Gratisutgivelsen er nemlig ikke permanent.

Super Smash Land er en «demake» av Nintendo-spillet Super Smash Bros. Her har skaperen forsøkt å koke spillets essens ned til noe som godt kunne blitt lansert på GameBoy, og det har også inspirert presentasjonen.

The Mirror Lied (PC).

The Mirror Lied er et kort, abstrakt spill «om huset ditt og en fugl som er i ferd med å fly over det».

Vi tar også med en artig liten Plants vs. Zombies-klone lansert på Newgrounds. Denne heter Toys vs. Nightmares.

Da er tiden kommet for å avslutte nok en «ukens nettutgivelser»-artikkel. Men om du sulter etter flere spill kan du alltids sjekke forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden