Feature

Ukens nettutgivelser

Fargerik skyteaction, middelaldersk strategi og båtracing med dinosaurer.

Spillindustrien fortsetter å rulle ut digitalt distribuert snadder i høygir, og dette har vært nok en spennende uke med mange interessante utgivelser. Først ut er de nedlastbare spillutgivelsene for Nintendos plattformer.

101-in-1 Explosive Megamix (Wii).

Nintendo

101-in-1 Explosive Megamix vekker nostalgiske minner tilbake til produkter som norske Data-Tronics 75 «gode» spill på en enkelt Commodore 64-kassett. Dette er nemlig en nedlastbar samling med hele 101 spill, og utvalget inkluderer alt fra racing til hjernetrim og romskyting. Det norske Nintendo-nettstedet skryter av «101 fantastiske spill som passer enhver smak», men hvor fantastiske disse spillene egentlig er gjenstår selvsagt å se.

3D Classics: Twinbee (3DS).

På DSiWare har vi fått Cut the Rope, som har oppnådd stor suksess på telefonplattformene. I dette fysikkbaserte hjernetrimspillet er det om å gjøre å kutte tauene som holder godteriene på plass, slik at et sultent lite vesen får slukt dem. DSiWare har også fått Anonymous Notes Chapter 2: From the Abyss. Dette er fortsettelsen på Anonymous Notes, og tilbyr actionfylt rollespilleventyr i et hulesystem fullstappet av monstre.

Ukens siste Nintendo-utgivelse er for 3DS, og er en 3D-fisert nyversjon av det klassiske vertikalskrollende skytespillet Twinbee. 3D Classics Twinbee byr på massevis av velbalansert action, og lar deg kjempe mot fiender både i luften og på bakken.

Burnout Crash (Xbox 360 og PS3).

Xbox 360

Burnout-serien har høstet mange lovord i årenes løp, og nå forsøker utvikler Criterion seg på en helt ny vri. Burnout Crash er nemlig et arkaderacingspill sett ovenfra, og som navnet tilsier er trafikksikkerhet et fremmedord i dette spillet. Målet er nemlig å gjøre så mye skade som mulig, ved å kollidere med andre biler og til og med hele bygninger. Vi loves mye eksplosiv action, men du kan kanskje gjøre lurt i å vente til vi har fått anmeldt spillet her på Gamer.no før du går til innkjøp. Spillet er også ute på PlayStation 3.

Rotastic (Xbox 360).

Ukens andre XBLA-spill er Rotastic, som også skal lanseres til PC og PS3 etter hvert. Dette er et akrobatisk arkadespill i 2D, hvor du må slenge deg rundt i miljøene mens du plukker opp skatter, unngår feller og overvinner kyllinger og andre fiender. I tillegg til enspillerkampanjen, som inkluderer syv verdener og nesten 70 oppdrag, skiltes det med lokal flerspiller hvor opp til fire spillere enten kan kappspille for å få samlet skattene først eller bare fokusere på å ta knekken på hverandre.

Arkedo Series 02: SWAP! (PS3).

PlayStation Network

Les også
Machinarium til PS3 neste måned

I tillegg til Burnout Crash (beskrevet over) har PlayStation 3 fått Arkedo Series: 02 – SWAP!. Dette er et hjernetrimspill hvor målet er å få blokker til å forsvinne ved å flytte dem rundt på brettet og kombinere blokker med samme farge. PlayStation 3 har også fått en nostalgisk utgivelse denne uken, nemlig arkadespillet Altered Beast fra Sega. Dette er et sideskrollende slåssespill som opprinnelig kom på åttitallet.

Cladun X2 (PSP).

Denne uken tar vi også med en PSP-eksklusiv utgivelse, nemlig rollespillet Cladun X2. Her får du utforske grotter i god, gammeldags stil, og vi loves massevis av innhold og stor frihet til å spille slik du ønsker det selv. Grottene er selvsagt fulle av både monstre og skatter.

Kaleidoscope (PSP og PS3).

Så har vi et par «minis»-spill for både PSP og PS3. Jelly Pops ser ut til å være en fargerik hjernetrimmer, mens Kaleidoscope er et eksperimentelt spill som prøver å gi deg en slags opplevelse av å «se» musikken som spilles.

Avslutningsvis tar vi med PSX-utgivelsen Fighting Force. Dette er et slåssespill fra Lara-skaperne Core Design, og kan spilles på både PSP og PS3. Resten av ukens PSN-oppdatering finner du på PlayStation-bloggen.

Xotic (PC).

PC

Ikke alle spill lager like mye lyd før de dukker opp. Xotic har vi for eksempel hørt ekstremt lite om, men nå som det er her ser det svært spennende ut. Dette er et førstepersons skytespill i arkadestil, hvor du må skyte fargerike monstre samtidig som du finner glødende baller og skaper kjedereaksjoner. Spillet foregår i svært eksotiske miljøer, og utviklerne hevder det tilbyr en spillopplevelse ulik alt annet du har prøvd.

Might & Magic: Clash of Heroes (PC, Xbox 360, PS3 og DS).

Might & Magic: Clash of Heroes har allerede oppnådd suksess på andre plattformer, og er nå ute for PC (Steam, GamersGate, Direct2Drive). Dette er en Puzzle Quest-aktig blanding av rollespill og hjernetrim, som opprinnelig kom til DS. Nyhetene i HD-versjonen inkluderer oppgradert grafikk, nettbaserte poengtavler og flerspiller for to til fire spillere både lokalt og over nettet. Spillet har fem forskjellige fraksjoner, og fem ulike spillbare helter. De må reise rundt i det populære Might & Magic-universet og kjempe mot fæle monstre. Kamp foregår ved hjelp av et taktisk hjernetrimspill hvor spillerne må bruke magi for å skade hverandre. Spillet stakk av med en nier på Xbox 360.

Bunch of Heroes (PC).

Flere helter finner vi i Bunch of Heroes, som er et skytespill hvor handlingen sees ovenfra. Her får fire fargerike typer forsøke å redde jorden fra en invasjon fra rommet, og i ekte Plan 9-stil har romvesenene vekket opp en gjeng zombier for å gjøre invasjonen sin lettere. Opp til fire spillere kan samarbeide om å slakte vandøde og romkryp, og vi loves tegneserieaktig grafikk, dusinvis av morsomme fiender og store brett med flere mål underveis.

King Arthur: Fallen Champions (PC).

Vi fortsetter like godt heltefokuset. Strategi/rollespillet King Arthur: Fallen Champions skal fungere som en slags bro mellom King Arthur og den kommende oppfølgeren. Her følger vi tre modige sjeler som må reise gjennom de ukjente landene bak den mørke Bedegraine-skogen. Sir Lionel er en modig ridder fra Britannia som – i ekte ridderånd – leter etter en kvinne i nød. Lady Corrigan er en trollkvinne fra Sidhe, som leter etter en vei tilbake til sitt mytiske hjemland, Tir na nog. Til slutt har vi Drest, en av de utvalgte profetene fra nord, som drives av mystiske stemmer og visjoner. Nå trekkes de tre heltene sammen av skjebnen, og må delta i et «glemt slag som startet for lenge siden».

OIO: The Game (PC og Mac).

Så tar vi et sjangerbyks. OIO: The Game er et lekkert plattformspill for PC og Mac. Her spiller du den lille trefiguren Oio, som har den egenskapen at han kan gro sine egne plattformer ved hjelp av magiske frø – noe som utvilsomt kommer godt med for en plattformspillhelt. Spillet byr på mye plattformaction og også en god dose hjernetrim. Underveis må du forholde deg til ting som autentisk fysikk og farlige flammer som sprer seg på en realistisk måte.

Demolition Inc. (PC).

Neste spill ut er Demolition Inc. Her spiller du et romvesen som kommer til planeten vår for å jevne byene våre med jorden. Dette gjøres interessant nok ved å skape kaos i trafikken, slik at biler krasjer i bygninger og får dem til å falle sammen. Du får massevis av hjelpemidler, inkludert antigravitasjonsramper, kyr med litt for mye tarmgass og til og med en gigantisk betongkule som blir større og større jo mer den ødelegger. Utviklerne skryter av at alt som skjer på skjermen bestemmes av spillets fysikkmotor, og at ingenting er forhåndsskriptet.

Puzzled Rabbit (PC).

Om du har seks kroner til overs etter ukens spillkjøp kan du skaffe deg Puzzled Rabbit, et søtt lite Sokoban-inspirert hjernetrimspill hvor du må flytte blokker rundt på skjermen.

Vi kan også nevne at en betaversjon av sanntidsstrategispillet Oil Rush nå er ute, men dette spillet kommer vi tilbake til når det lanseres offisielt litt senere i år.

Super Springbreak Speedboat Hero SD (web).

Gratisutgivelser

Super Springbreak Speedboat Hero SD er et nettleserspill som bruker Unity-motoren og leverer overraskende vanedannende speedbåtracing på tilfeldig genererte baner. Disse banene er selvsagt befolket av slåssende dinosaurer, gigantiske haier og annet som skaper trøbbel for intetanende speedbåtførere.

Ruins (PC og Mac).

Ruins er et kort men spennende lite spill om en hund som jager kaniner rundt ødelagte bygnigner i et drømmeaktig landskap. Dette er den typen eksperimentell spillunderholdning man egentlig ikke bør vite for mye om før man går i gang med spillingen, så jeg lar det bli med den korte beskrivelsen. Ruins er forøvrig også tilgjengelig for Mac.

Har du en liten spilldesigner i magen? Da kan du teste Games Unpacked, et Unity-basert spillutviklerverktøy for unge spillere (utviklet for britiske BAFTA). Og om du ikke er av den kreative sorten kan du spille spill laget med systemet, inkludert noen eksempelproduksjoner laget av profesjonelle spilldesignere.

Om du ikke fant noe av interesse denne uken kan du sjekke noen av de mange godbitene vi fikk med oss i forrige ukes nettutgivelser.

Siste fra forsiden