Feature

Ukens nettutgivelser

Spøkelsesmysterier, rugby, orkeslakting og robotboksing er noen av temaene denne uken.

Denne uken har vi kanskje ikke fått så veldig mange spill med store og kjente navn, men det ser likevel ut som det har kommet mange kvalitetsutgivelser til de fleste formatene.

Nintendo

Nintendo har dessverre bare ett spill å by på denne gangen, og det er Game Boy-spillet Golf for 3DS Virtual Console. Her får du spille gjennom en runde golf sett ovenfra. Du må velge kølle, sjekke vindretningen og avstanden til hullet, og prøve å holde ballen unna vanndammer og sandfeller.

Real Steel (PS3 og Xbox 360).

Xbox 360

Real Steel har kommet til både Xbox 360 og PlayStation 3, og er basert på filmen ved samme navn. Dette er et boksespill, men det handler ikke om menneskelige kjøttklumper som slår hverandre møre. I stedet er det tunge roboter som sendes i ringen, for å banke mutterne ut av hverandre. Underveis i spillet kan du forbedre roboten din ved hjelp av pengene du tjener på å vinne, og de individuelle delene kan også skreddersys dine behov. Utviklerne lover over hundre millioner forskjellige kombinasjoner. Selvsagt kan du også ta roboten din ut på nettet for å se hvor godt den klarer seg mot andre spilleres boksemaskiner.

Guardian Heroes (Xbox 360).

Guardian Heroes har blitt beskrevet som et av de beste spillene til Sega Saturn, og nå er spillet ute på Xbox Live Arcade. Dette er et sideskrollende, todimensjonalt actionspill med enkelte rollespillelementer og stor valgfrihet. Faktisk har det hele tolv avslutninger, og hvilken du får avhenger av hva du har gjort underveis. I tillegg byr Guardian Heroes på flerspiller for opp til tolv spillere samtidig, samt både lokal og nettbasert samarbeidsflerspiller.

Castlevania: Harmony of Despair (PS3 og Xbox 360).

PS3 og PSP

Etter over ett år på Xbox 360 har Castlevania: Harmony of Despair kommet til PS3. I motsetning til tidligere Castlevania-spill er dette en flerspilleraffære hvor opptil seks vampyrjegere kan slå seg sammen og jakte på Dracula og hans disipler. Som vanlig er grafikken i 2D, men denne gangen kan du zoome kamerat ut og se hele brettet mens du spiller. Harmony of Despair skal hente inspirasjon fra DS-spillene Dawn of Sorrow, Portrait of Ruin og Order of Ecclesia, og lar deg velge å spille som en av heltene fra disse.

Sideway: New York (PS3).

PS3-eksklusive Sideway: New York er et plattformspill som blander 2D og 3D på en finurlig måte. Handlingen foregår i tredimensjonale miljøer, men du spiller en flat grafittifigur som kan bevege deg rundt på vegger og tak som om de var typiske, todimensjonale plattformbrett. Utviklerne skryter av lekker og utradisjonell grafikk, et originalt lydspor laget av hiphop-artisten Mr. Lif og mulighet for at to spillere kan samarbeide seg gjennom enspillerkampanjen.

Ukens eneste «minis»-spill er Nocturnal, som ser ut til å være en PSP/PS3-versjon av et skjult objekt-spill som er ute på PC og iOS. Du kan lese om alle ukens nyheter for PSN på PlayStation-bloggen.

Jonah Lomu Rugby Challenge (PS3, PC og Xbox 360).

PC

Denne uken har PC-eiere fått spillet en hel nasjon har ventet utålmodig på: Jonah Lomu Rugby Challenge. Jepp, nasjonen jeg snakker om er selvsagt New Zealand. Men om du skulle være tilhenger av denne sporten kan du glede deg til en realistisk gjengivelse av sporten, komplett med flerspiller for åtte spillere (fire på hvert lag) og kommentarer lest inn av Grant Nisbett og Justin Marshall. Spillet er også tilgjengelig på Xbox 360 og PS3, hvis du ikke har noe i mot å importere fysisk kopi fra Storbritannia.

Orcs Must Die! (PC og Xbox 360).

Rugby er kanskje for de spesielt interesserte, men er det noe vi alle kan stille oss bak så må det være at alle orker må drepes. I Orcs Must Die!, fra Ensemble-veteranene i Robot Entertainment, må du forsvare slottet ditt mot en gjeng invaderende grønnhuder. Dette gjør du ved å legge ut grusomme-men-morsomme feller for dem, samtidig som du bruker våpen som armbrøst for å ta ut de som mot formodning overlever fellene dine. Spillet kom til Xbox 360 i forrige uke.

The Blackwell Deception (PC).

Det har gått en stund siden forrige eventyr i Blackwell-serien kom ut, men nå har Wadjet Eye Games endelig lansert The Blackwell Deception. Spillet følger mediet Rosangela Blackwell og åndeguiden hennes, Joey. Deres «jobb» er å hjelpe ånder som av en eller annen grunn ikke klarer å akseptere sin egen død videre til neste del av tilværelsen, og denne oppgaven vikler dem stadig inn i mordmysterier og andre farlige situasjoner. Denne gangen starter det hele med en telefon fra en av Rosangelas tidligere journalistkolleger, som har en tilsynelatende enkel oppgave for henne.

MDK 2 HD (PC).

Det klassiske MDK2 har blitt relansert i oppgradert form. MDK 2 HD er et tredjepersons actioneventyr som følger vaktmesteren Kurt Hectic, den gale forskeren Doc Hawkins og den seksbeinte og tungt bevæpnede mekaniske hunden Max, som må hindre slamper fra det ytre rom i å invadere jordkloden. Handlingen foregår over ti varierte miljøer. MDK2 HD skilter med med forbedret grafikk og lyd, samt en haug av mindre forbedringer for å gjøre spillet mer underholdende.

Disciples III: Resurrection (PC).

Skaperne av Disciples III: Resurrection (også på GamersGate) har baller, og det trenger de når de lanserer et strategispill med helter, rollespillelementer og taktisk kamp samme uke som Heroes VI kommer ut. Her introduseres Disciples-spillere for en ny fraksjon, nemlig de vandøde som kommer tilbake for å ta hevn. Spillet skilter som sine forgjengere med en mørk og gotisk stemning, og byr blant annet på flere nye helter, femti nye enheter og massevis av justeringer i forhold til det forrige spillet i serien. Det ser ut som Disciples III: Resurrection blir å finne i noen spillbutikker senere denne måneden.

Scoregasm (PC).

Det gjør definitivt ikke Scoregasm, et romskytespill med massevis av action og overraskende mye variasjon. Spillet foregår i en liten galakse laget av et nettverk av ulike nivåer, og nye nivåer og ruter låses opp avhengig av hvor godt du spiller. Når du har låst opp et nivå kan du starte der når du begynner nye spill. Totalt loves vi 43 nivåer, over 100 forskjellige fiendetyper, massevis av hemmeligheter og lekker grafikk.

Alimardan's Mischiefs (PC).

Alimardan's Mischiefs er et todimensjonalt eventyrspill basert på iransk kultur. Her følger vi Alimardan, en liten gutt som stadig irriterer både faren, læreren og alle andre med sine evige sprell. Utviklerne forteller at de har forsøkt å lage en interessant og spennende verden å utforske, som akkompagneres av rik musikk og grafikk.

Eyes Bandegades Genesis of Darkness (Episode 1) (PC).

Fra et iransk spill hopper vi over til en spansk utgivelse. Eyes Bandegades Genesis of Darkness (Episode 1) er ute på GamersGate, og er et sideskrollende romskytespill med tredimensjonal grafikk. Her må du redde menneskeheten fra en utenomjordisk trussel. Neste spill er Battle Group, som har kommet til PC, Mac, iOS og Android. Her styrer du en flåte med krigsskip, og må bruke de mange våpnene deres for å ta knekken på fiendene dine.

Astralia (PC).

Astralia er en interessant blanding av romskytespill og sanntidsstrategi. Her får du styre en gruppe tungt bevæpnede romskip rundt i et flatt univers, samtidig som du kan bygge våpenplattformer og andre hjelpemidler. Kan du komme til bunns i mysteriet om rommonstrene?

Captain Backwater (PC og Mac).

Litt hjernetrim kan du få med Puzzler World 2 (også på GamersGate), som tilbyr over 1200 varierte nøtter i alt fra Sudoku til Hangman. Hjernetrimmen fortsetter i Captain Backwater, et fargerikt puslespill med flott grafikk og pirattema. Spillet er ute for PC og Mac. Best in Show: Dog Solitaire er et Kabal-aktig kortspill der kortene har bilder av over 40 hunderaser, og målet er å vinne priser for hundene dine i hundeshow.

Little Kingdom (PC).

Little Kingdom er et brettspillaktig strategispill hvor du spiller en konge som prøver å ta over verden ved hjelp av økonomi og diplomati. Spillet skal være enkelt å lære men vrient å mestre. Her passer det også å ta med PC-versjonen av brettspillet Carcassonne. Denne ble opprinnelig lansert i de tyske markedene for noen år siden, men er nå tilgjengelig på nettet slik at spillere utenfor tysktalende land kan drive turbasert, økonomisk krigføring.

Octopede (PC).

Octopede er en videreutvikling av konseptet fra Snake. Her spiller du en dataorm sulten på megabytes, og jo mer data du får i deg, jo større blir du. Men datamaskinen du befinner deg i blir også stadig mer oppmerksom på at du er der, og finner på stadig nye metoder for å ta knekken på deg. Heldigvis kan du forsvare deg ved hjelp av et rikt arsenal hovedslangen i Snake bare kunne drømme om.

Jumping Line (PC).

Jumping Line er et minimalistisk plattformspill der skaperen har forsøkt å fjerne alt som ikke er relatert til kontroller og nivådesign. Her spiller du en strek som må hoppe seg gjennom et stort, sideskrollende brett med sjekkpunktlagring underveis.

Darklands (PC).

Good Old Games har gjort det skarpt med utgivelser denne uken. Først kom det klassiske, isometriske actioneventyret Little Big Adventure, og så fulgte de like godt opp med det klassiske, isometriske rollespillet Darklands. Vi har allerede skrevet om Little Big Adventure, så da gjenstår det bare å fortelle at Darklands foregår i en middelalderversjon av Tyskland hvor alle de overnaturlige tingene folk trodde på faktisk viser seg å være ekte. Dette er et åpent spill hvor du får stor frihet til å skape dine egne eventyr.

Dirchie Kart (PC).

Gratisutgivelser

Liker du Mario Kart-aktig racing? Da kan du teste betaversjonen av Dirchie Kart, et fargerikt arkadebilspill med fokus på flerspiller. NB: Du må installere XNA for å få spillet til å fungere, og utvikleren anbefaler at du bruker Xbox-kontroller.

Picnic Mayhem (PC og iOS).

Picnic Mayhem er et fargerikt men overraskende blodig lite spill om to bjørner som må spise så mye usunn mat de bare kan. Spillet kommer fra Gamebrauch, spilldivisjonen til den anerkjente demogruppen Farbrauch, og har en kommersiell iOS-versjon. PC-versjonen er imidlertid gratis.

Maybe Make Some Change er et visuelt teksteventyr fra skaperen av Blue Lacuna. Her spiller du en amerikansk soldat i Afghanistan, og spillet omhandler en hendelse der en gruppe soldater drepte sivile afghanere i forfalskede kampsituasjoner. Ikke spesielt lystig, altså.

Trenger du en oppmuntring etter Maybe Make Some Change kan du prøve det korte pek-og-klikk-eventyret Oceanspirit Dennis.

Da er det bare å ønske deg en god helg, og minne om forrige ukes nettutgivelser.

Les også
Crusader Kings II får ny tilleggspakke

Siste fra forsiden