Feature

Ukens nettutgivelser

Denne uken har vi blant annet fått et nytt rollespill i Wizardry-serien.

Etter noen hektiske uker med massevis av utgivelser fikk vi i forrige uke oppleve en rolig inngang til desember måned. Denne uken fortsetter samme trend, med få store, nye utgivelser og dermed mer tid til å spille alle utgivelsene som kom i oktober og november.

Pullblox (3DS)

Nintendo

WiiWare har fått ett nytt spill denne uken, nemlig tårnforsvarsspillet Paper Wars: Cannon Fodder. Dette er et klassisk tårnforsvarsspill, hvor all grafikken er laget av små papirbiter med håndtegnede figurer på.

På 3DS har vi Pullblox, et hjernetrimspill der du spiller en liten fyr ved navn Mallo. Han må klatre oppover tredimensjonale figurer bygd opp av blokker, ved å trekke ut eller dytte inn blokkene slik at de danner trappetrinn. 3DS har også fått actionspillet Blaster Master: Enemy Below på Virtual Console-systemet sitt. Dette spillet kom opprinnelig til Game Boy Color.

Tre DSiWare-spill avslutter ukens nedlastbare Nintendo-dose. Christmas Wonderland er et skjult objekt-spill med juletema, Bloons TD er et enkelt tårnforsvarspill, mens Crazy Hamster er et fargerikt hjernetrimspill der du må konstruere broer, slukke branner og nøytralisere feller for å unngå at en hamster med like mye vett som de blå lemenfigurene i Lemmings blir skadet.

Xbox 360

Amerikanerne fikk Apples to Apples denne uken, men det ser ikke ut til at vi har fått noe mer enn et kontroversielt, nytt dashboard.

Wizardry: Labyrinth of Lost Souls (PS3)

PS3 og PSP

Wizardry-serien er en av de gamle traverne i industrien, og etter at de kanadiske utviklerne i Sir-Tech gikk konkurs havnet den i japanske hender. Wizardry: Labyrinth of Lost Souls er imidlertid ikke noe typisk japansk rollespill. Her får du plukke med deg en gruppe på seks eventyrere som må utforske labyrintaktige grotter og ruiner sett fra førsteperson, akkurat som i de gamle spillene i serien. Labyrintene inkluderer hemmelige dører, gåter, teleporteringsmekanismer og massevis av andre saker designet for å gjøre grotteutforskerens liv så vanskelig som mulig.

Mortal Kombat Arkade Kollection (PS3 og Xbox 360)

Mortal Kombat Arkade Kollection er en samlepakke med de klassiske slåssespillene Mortal Kombat, Mortal Kombat II og Ultimate Mortal Kombat 3, hvor digitaliserte slåsskjemper banker livskiten ut av hverandre i blodige én-mot-én-kamper. Dermed kan nye spillere finne ut hvorfor serien ble så kontroversiell på nittitallet, mens den gamle garde kan kose seg med å banke Goro igjen. Samlingen er også ute på Xbox 360.

I tillegg til disse spillene har PSN fått en rekke butikkutgivelser, samt mange andre godsaker. Informasjon om hele ukens oppdatering finner du på PlayStation-bloggen.

Les også
Dawn of War III blir større og mer intenst
Bust-n-Rush (PC)

PC

Dette har vært en uke uten de helt store utgivelsene på PC – ja, jeg er klar over Trine 2, men det er ute i butikk også. Noen spill har vi imidlertid fått, og vi begynner gjenomgangen av PC-nyhetene med Bust-n-Rush (tilgjengelig på GamersGate). I dette spillet er målet å løpe så raskt du kan gjennom dataskapte nivåer. Underveis må du sprenge deg gjennom vegger og hindringer, mens du unngår pigger og andre livsfarlige objekter.

Boomtown Takedown (PC)

Et annet spill som foregår i miljøer generert av datamaskinen er Boomtown Takedown, fra et selskap som kaller seg Super Mega Awesome Games. Om navnet ikke gjør deg for mistenksom kan du se frem til et actionspill der du spiller en banditt som kjører rundt i byen din for å ta ut rivaliserende gjenger, og skaffe deg kontroll over gatene. Det ser litt ut som en billigvariant av GTA.

Time of Fury (PC)

Strategikere kan kose seg med Time of Fury, et turbasert strategispill satt til andre verdenskrig. Her får du kontroll over alt fra diplomati til militærstyrker i luften, på havet og på bakken. Du starter med å velge hvilket eller hvilke land du vil kjempe for, og så må du prøve å komme deg helskinnet gjennom krigen enten i kamp mot datamotstandere eller andre mennesker. Vi loves ni store kampanjer samt to mindre kampanjer ment for flerspiller, og massevis av historiske hendelser.

Dogfights 2012 (PC)

Det har også dukket opp tre nye flysimulatorer på GamersGate, alle fra samme utvikler. Warbirds 2012 og Dogfights 2012 fokuserer på fly fra andre verdenskrig, mens Warbirds: Red Baron 2012 tar oss tilbake til den første verdenskrigen. Alle lover autentisk action i luften, massevis av fly og svært omfattende flerspillermuligheter. Spillene er også tilgjengelig direkte fra iEntertainment Network.

Infinity Danger (PC)

Utvikleren Milkstone Studios har nylig lansert tre av spillene sine for PC. MotorHEAT er et arkaderacingspill som ser ut til å låne litt fra klassikere som Lotus-serien. Infinity Danger er et fargerikt arenaskytespill inspirert av Warning Forever, hvor du må kjempe mot store fiendebeist som konstant utvikler seg for å ta knekken på deg. Zombie Football Carnage er et amerikansk fotballspill med en vri, og du kan sikkert gjette hva denne vrien er.

Du kan forøvrig også ta en svipptur innom IndieCity, en ny distribusjonsportal for uavhengige spill.

At a Distance (PC)

Gratisutgivelser

At a Distance er et interessant spill som kanskje kan være litt vanskelig å få opplevd skikkelig. Det er nemlig et hjernetrimspill ment for to spillere samtidig, og en del av poenget er at man skal kunne se på hverandres skjermer når man spiller. Derfor fungerer det best om du har to datamaskiner i samme rom. Om du har anledning til å spille det slik det er ment å spilles virker det som du har en spennende opplevelse i møte; spillet har nemlig fått mye ros etter å ha vært tilgjengelig på spillmesser og i utstillinger en stund.

Mannen bak fjellklatresimulatoren Vertigo har satt prosjektet på pause, men det er ikke bare negativt. Han har nemlig lagt ut det uferdige spillet som en gratis nedlasting, og dermed kan du selv finne ut hvor godt fjellklatring fungerer på datamaskinen.

Avslutningsvis tar vi med Leave Cthulhu Alone, et tårnforsvarsspill i Plants vs. Zombies-stil, der du må forsvare en gjeng kultister som prøver å påkalle Cthulhu selv.

Ta en titt på forrige ukes artikkel for flere nettdistribuerte utgivelser.

Siste fra forsiden