Feature

Ukens nettutgivelser

Denne uken får vi flere nostalgiske gjensyn.

Begynnelsen av januar er vanligvis tørketid i spillindustrien, og slik er det også på nettet. Men noen utgivelser har vi fått, så det bør fortsatt være noe å finne på selv om du ikke har lyst til å gå ut i kulda for å kjøpe spill.

Nintendo

Bobby Carrot Forever (Wii og iOS).

Ukens Wii-spill er Bobby Carrot Forever, som opprinnelig kom til iOS. Dette er et eventyr/hjernetrimspill der du ser handlingen ovenfra, og styrer haren Bobby Carrot rundt i en fargerik verden. Spillet har 70 nivåer, og utviklerne mener det vil levere 15 timer med spilling.

Nintendo har også lagt ut to spill for DSiWare denne uken. Make Up & Style lar deg sminke opp et tredimensjonalt ansikt ved hjelp av 16 forskjellige redskaper, og skilter blant annet med en karrieremodus på 23 brett. Doodle Fit er et hjernetrimspill av den typen hvor du får en geometrisk form og skal plassere inn en gjeng puslebrikker slik at de passer i formen.

Choplifter HD (PC og Xbox 360).

Xbox 360

Klassiske Choplifter kom tidlig på åttitallet og lot deg spille helikopterpilot som måtte inn bak fiendens linjer for å redde soldater og krigsfanger. Choplifter HD, som har kommet til Xbox 360 og PC denne uken, følger samme modell. Du ser helikopteret ditt fra siden og må komme deg helskinnet gjennom fiendekontrollert område for å plukke opp vennlige soldater og fly dem tilbake til basen. Spillet skilter med 30 varierte oppdrag hvor du blant annet treffer hovedpersonen fra Minecraft og en noe utakknemlig Duke Nukem. Spillet skal også lanseres på PlayStation 3.

Amy (PS3 og Xbox 360).

Grøsserspillet Amy har kommet til Xbox 360 og PlayStation 3 denne uken, og kommer til PC senere. En meteor har truffet jorden og tatt med seg en gammel kjenning: Et virus som forvandler folk til zombier. Du spiller Lana, som våkner opp etter å ha blitt slått bevisstløs i kaoset. Snart møter hun ei jente som heter Amy. Hun virker forsvarsløs, og Lana bestemmer seg for å hjelpe henne. Sammen må de rømme unna infiserte mennesker, grusomme monstre og spesialstyrker satt inn for å renske alle spor av katastrofen.

Zack Zero (PS3).

PlayStation

I tillegg til Amy, som er nevnt over, har PlayStation 3-eiere fått et spill som heter Zack Zero. Dette er et actionpreget plattformspill i god, gammel stil, hvor du må hjelpe romhelten Zack å redde sin elskede Marlene fra en skurk ved navn Zulrog. Zack har en eksperimentell drakt som gir ham ti ulike egenskaper, og underveis som han får erfaring kan disse utvikles og bli kraftigere. Underveis får du utforske underjordiske lavasjøer, skumle fiendebaser og eksotisk villmark på en fremmed planet.

Psycho Soldier (PSP og PS3).
Les også
Dark Souls kan bli lettare

Minis-tjenesten, hvor spillene fungerer på både PS3 og PSP, har fått to nostalgiske utgivelser denne uken. Psycho Soldier er et sideskrollende action/slåssespill fra SNK, mens Victory Road er et krigsspill sett ovenfra fra samme utvikler. Hele ukens PSN-oppdatering kan du finne på PlayStation-bloggen.

Lunar Flight (PC).

PC

Choplifter HD, som ble beskrevet i Xbox 360-delen, er også ute på Steam.

Ellers har det vært en langsom uke på PC. Vi kan imidlertid ta med Lunar Flight, som fortsatt er i beta. Dette er en simulator hvor du får fly romfartøy i over månelandskaper, og utføre alt fra fraktoppdrag til vitenskapelige turer. Spillet skilter med høy realismefaktor og en tilsvarende høy vanskelighetsgrad.

Terrorhedron (PC).

Vi har også fått Terrorhedron 3D, et tårnforsvarspill utenom det vanlige. Her er nemlig miljøene fullstendig tredimensjonale, og må forsvares ved hjelp av programmerbare kanonstillinger. I tillegg til enspillermodus har spillet samarbeidsflerspiller for opp til åtte spillere samtidig. Spillet har abstrakt retrografikk og massevis av nostalgisk chip-musikk.

IHF Handball Challenge 12 (PC).

Vi kan også nevne håndballspillet IHF Handball Challenge 12. Det er ikke særlig ofte vi får spill basert på håndballsporten, så det er det kanskje noen som er interessert i å ta en titt på – selv om det neppe holder EA Sports-nivå. Liker du roligere spillopplevelser kan du ta en tur innom Big Fish Games, som har en jevn strøm «casual»-spill med minst én nylansering per dag.

Black Market HD (PC og Mac).

Black Market HD er en nedlastbar versjon av flash-spillet Black Market. Dette er et romskipspill der du må reise rundt i universet og tjene deg rik på handel og oppdrag. Spillet skal være svært tilgjengelig for nybegynnere, i motsetning til enkelte andre spill i denne sjangeren. NB: Jeg trodde opprinnelig dette var et gratisspill, men det er det ikke.

Alien Breed (PC).

Good Old Games har som vanlig lansert noen retroutgivelser. I tillegg til Worms United (som inneholder både det første Worms-spillet og samlepakken Reinforcements) har de gitt oss både det fargerike plattformspillet Superfrog og en pakke bestående av actionspillet Alien Breed og oppfølgeren Alien Breed: Tower Assault. Alle spillene kommer fra britiske Team 17, og GOG vil lansere flere Team 17-klassikere i tiden som kommer.

Bashi Blocks (PC, PS3, Wii og iOS).

Gratisutgivelser

Bashi Blocks har tidligere blitt gitt ut til Wii og PS3, og har nå fått en gratis PC-versjon. Spillet er Breakout/Arkanoid-klone, hvor målet er å knuse brikkene som står mellom deg og et mål i toppen av skjermen. Brikkene knuser du ved hjelp av en ball, som spretter rundt på skjermen. Du må hele tiden passe på å holde den i spill, ved hjelp av den bevegelige platen i bunnen av skjermen. Bashi Blocks inkluderer et redigeringsverktøy som lar deg bygge egne nivåer, og er også ute for iOS.

Ludum Dare-spillet Frostbite (PC).

Ludum Dare er en konkurranse for spillutviklere, der man får 48 eller 72 timer på å lage et spill. Det er selvsagt alt for lite tid til å lage et særlig avansert eller glattpolert produkt, men mange av spillene er overraskende artige. Nå har Ludum Dare 22 blitt holdt, og de som ikke har tid til å pløye gjennom alle spillene kan ta en titt på de ti som har fått flest poeng av juryen.

Space Quest: Incinerations (PC).

For kort tid siden kom det to uoffisielle Space Quest-spill, og nå har vi jommen fått ett til. Det heter Incinerations, og er et pek-og-klikk-eventyr hvor Roger Wilco må redde kvinnen han elsker fra en gjeng slamper. Utviklerne skryter av over 45 minutter med animerte mellomsekvenser, over 100 bakgrunner, en spennende historie og massevis av tradisjonell gåteløsning.

Cut the Rope (web og iOS).

Litt nettlesermoro på tampen: Abobo's Adventure er et sideskrollende slåssespill som følger muskelbunten Abobo – en av fiendene fra Double Dragon-serien. Dette er en nostalgibombe for tidligere NES-spillere. Om nettleseren din takler HTML5 kan du dessuten ta en titt på en gratisutgave av mobilsuksessen Cut the Rope. Dette hjernetrimspillet er like vanedannende i webform som på mobilen.

Forrige ukes artikkel var en oppsummering av nettutgivelsene som kom i juleferien.

Siste fra forsiden