Feature

Ukens nettutgivelser

Denne uken får vi lava i stua og undervannsfiske med spyd.

Nå som Sibirkulda har kommet til landet er det sterkt frarådet å bevege seg utenfor hjemmets vegger, da det kan oppleves som noe kjølig. Men disse spillene trenger du ikke å dra til butikken for å kjøpe.

Nintendo

Det klassiske plattformspillet Kid Icarus har fått nytt liv på 3DS, i 3D Classics: Kid Icarus. Her må du prøve å redde Angel Land fra undergang. Strategispillet Castle Conqueror: Against for DSiWare setter deg i rollen som en kriger på ei øy som plutselig blir invadert av et imperium fra andre siden av havet. Her loves vi nye strategiske muligheter. På WiiWare har vi fått TNT Racers: Tracks & Tricks, en utvidelse av det fargerike arkaderacingspillet TNT Racers. I tillegg til ukens nyheter skal det nå være mulig å laste ned flipperspillet Pinball Pulse: The Ancients Beckon for DSiWare.

Double Fine Happy Action Theater (Xbox 360).

Xbox 360

Denne uken har vi fått to nye Kinect-spill for Xbox Live Arcade. Først ut er Double Fine Happy Action Theater, som er for barn fra 2 til 102 år. Her kan du få stua til å flyte over av lava eller fylles av bygninger som du kan ødelegge, eller bruke hendene til å trylle frem merkelige ting. Opp til seks spillere kan delta i spillets atten forskjellige aktiviteter.

Rythm Party (Xbox 360).

Kinect-spill nummer to er Rythm Party, og du får ingen premie for å gjette hva det dreier seg om. Hint: Det dreier seg om å danse. Bruk armer og bein som kontroller, og sving deg til et lydspor laget av internasjonale artister akkompagnert av massevis av spesialeffekter.

Prehistoric Isle (PSP og PS3).

PlayStation Network

Som vanlig har det kommet noen butikkspill og andre ting til PSN, men den eneste nye utgivelsen denne uken er «minis»-utgivelsen Prehistoric Isle for PSP og PS3. Dette horisontalt skrollende skytespillet er like forhistorisk som navnet, og kom opprinnelig til NeoGeo. Her må du styre et lite fly gjennom dinosaurbefengte miljøer.

Pixeljunk Eden (PC og PS3).

PC

Dette har kanskje ikke vært den mest spennende uken på konsoll, men på PC har vi fått massevis av nytt snadder. Vi begynner med Pixeljunk Eden, som endelig har funnet veien til PC etter noen år som PlayStation-eksklusivt spill. Dette er et abstrakt plattform/hjernetrimspill som finner sted i en fargerik og psykedelisk verden. Du spiller en liten silkespinnende grimp, og må slenge deg rundt i de merkelige, todimensjonale omgivelsene. PC-versjonen får flere forbedringer. Blant annet vil grimpen din kunne teleporteres tilbake til det forrige stedet han hvilte, og det vil også være mulig å lagre underveis i spillet.

Les også
Kroken på døra for Kickstarter-spel
Pineapple Smash Crew (PC).

Synes du det er trist at Cannon Fodder 3 ikke blir lansert i vesten? Da bør du ta en titt på Pineapple Smash Crew (også på Desura). Her må du lede en gruppe soldater gjennom romvesenbefengte miljøer, og vi loves eksplosiv, taktisk action akkompagnert av herlig chip-musikk. Spillet skilter blant annet med tretten forskjellige typer granater, fire forskjellige superegenskaper og tildeldig genererte miljøer.

Law & Order Legacies (PC og Mac).

Så en nyhet som er litt eldre, nemlig Law & Order Legacies. De tre første episodene ble nettopp gitt ut på Steam for PC og Mac, og hvis du kjøper dem (enten du gjør det fra Steam eller Telltale) får du de fire neste episodene gratis når de lanseres. Som i TV-serien må du først leke politi og etterforske en serie kriminelle handlinger, før du så tar turen over i rettslokalene for å se om du kan få dømt de skyldige.

Depth Hunter (PC).

En annen litt eldre utgivelse som har kommet til en ny og mer tilgjengelig kanal er Depth Hunter. Dette er et undervannsfiskespill, hvor du gjennom 25 oppdrag får jakte på ulike typer fisk ved hjelp av harpun og spyd. Du må også forholde deg til haier og andre uhyggeligheter i spillets fargerike undervannsmiljøer. Spillet støtter bevegelseskontroller som Razer Hydra og fancypants-grafikkgreier som Nvidia 3D Vision.

Fortune Summoners (PC).

Carpe Fulgur har tidligere hatt suksess med oversettelser av japanske spill som Recettear, og nå er de tilbake med Fortune Summoners (også på GamersGate), et todimensjonalt, sideskrollende plattform/rollespill hvor du må utforske massive grotter. Med deg på reisen får du et knippe datastyrte medhjelpere. Disse kan du gi detaljerte ordre om du vil, eller bare la dem gjøre det de mener er best. Utviklerne lover over 25 timers spilletid, lekker 2D-grafikk og flott musikk.

Analogue: A Hate Story (PC).

Analogue: A Hate Story kommer ikke fra Japan – det bare ser sånn ut. Dette er en visuell roman hvor du må finne ut hva som skjedde med et romskip som har blitt gjenoppdaget etter å ha vært borte i flere hundre år. Spillet skilter med muligheter for romantikk med to forskjellige figurer og en mørk, ikke-lineær handling med fem ulike avslutninger. Det er dessuten DRM-fritt.

A Sirius Game (PC).

Mer eventyr finner du i Anastronaut: Moon Hopper, et pek-og-klikk-eventyr hvor du må utforske en rekke forskjellige planeter. Neste spill på PC-lista er A Sirius Game, et actioneventyr med rollespillelementer der du spiller den bortskjemte sjørøveren Sirius. Så til noe helt annet: Et retropreget, todimensjonalt plattformspill som heter LaserCat.

Premier Manager 2012 (PC).

Så har vi noen rare simulatorer. Underground Mining Simulator er for deg som synes gruvedrift virker spennende. Port Simulator 2012 Hamburg er for deg som vil vite mer om livet som havnearbeider. Ambulance Simulator 2012 er – vel, du skjønner tegninga. Premier Manager 2012 er ikke en simulator, men i stedet et fotballmanagerspill i en serie som har holdt det gående siden tidlig på nittitallet.

Mortal Kombat Arkade Kollection (PC, PS3 og Xbox 360).

Som vanlig har vi et par retroutgivelser til slutt. Mortal Kombat Arkade Kollection (også på GamersGate og Impulse) er en samlepakke med de klassiske slåssespillene Mortal Kombat, Mortal Kombat II og Ultimate Mortal Kombat 3, hvor digitaliserte slåsskjemper banker livskiten ut av hverandre i blodige én-mot-én-kamper. Dermed kan nye spillere finne ut hvorfor serien ble så kontroversiell på nittitallet, mens den gamle garde kan kose seg med å banke Goro igjen. Samlingen er også ute på Xbox 360 og PS3.

Thief (PC).

På Good Old Games har vi Gold-utgaven av snikeklassikeren Thief. Dette spillet introduserte mestertyven Garrett, og var et førstepersons snikespill der målet var å komme seg inn i godt bevoktede bygninger, stjele noe der og komme seg ut igjen. Helst uten at noen la merke til det. Spillet var et av de første som virkelig utnyttet seg av lys og mørke, og hvor det virkelig spilte en rolle hvor mye lyd du lagde. Selv om Garrett ikke var helt ufarlig i kamp var også fokus på å holde seg unna fiendene, ikke drepe dem.

Futurecade (web).

Gratisutgivelser

Lyst til å lære litt om vitenskap og greier mens du samtidig har det moro? Futurecade, fra det britiske vitenskapsmuseet, er en samling små arkadespill som alle på et eller annet vis skal være lærerike. Ifølge Rock Paper Shotgun er Bacto-Lab og Space Junker de største høydepunktene i denne vesle spillsamlingen. Spillet fungerer rett i nettleseren.

Cuboy 2 (web).

Mer nettlesermoro får vi i Cuboy: Back to the Cubeture Era II, et eventyrspill med massevis av absurd humor og merkverdig humor. Om du heller vil ha action kan du prøve det nyeste spillet fra Nitrome, Rainbogeddon. Dette er en slags blanding av Pac-Man og Bomberman, hvor du må spise piller og sprenge bomber i en labyrint.

Timeslip (PC).

Det er alltid moro når spill kommer fra Xbox Live Indie Games til PC, ettersom XBLIG ikke er tilgjengelig her til lands. Det er ekstra moro når PC-versjonen blir gratis. Timeslip er et slikt spill, og her får du rollen som en tidsreisende snegle (selvsagt) som hvert halvminutt sendes tilbake i tid hvor han kan møte og samhandle med tidligere versjoner av seg selv.

Sist ut denne uken er Blitz Meet, en svært fantasifull nyutgave av Pong.

Sjekk forrige ukes nettutgivelser for flere spill.

Siste fra forsiden