Feature

Ukens nettutgivelser

Denne uken får du blant annet hjelpe et søtt romvesen å rømme fra jordkloden.

Dette har vært en rolig uke på de fleste plattformene, men noe snadder har vi fått. Blant høydepunktene finner vi hjernetrimmeren Warp og det eksperimentelle Dear Esther.

Nintendo

Nintendos ukeoppdatering er nok en lettvekter. Virtual Console for 3DS har fått plattformspillet Wario Land: Super Mario Land 3, hvor ufyselige Wario må lete etter skatter for å kunne bygge et større slott enn Mario har. På DSiWare har vi fått GO Series: Undead Horde, et skytespill hvor handlingen sees ovenfra og målet er å ta knekken på – ja nettopp – horder av zombier. Læringsspillet Successfully Learning Mathematics Year 4 har også kommet ut for DSiWare. Det er ingen nye Wii-spill denne uken.

Warp (Xbox 360).

Xbox 360

På Xbox 360 har vi fått Warp, et hjenetrimspill som handler om romvesenet Zero. Han har havnet på jordkloden, hvor man som kjent liker å kutte opp besøkende fra det ytre rom (antakeligvis som en hevn for det de gjør med våre kyr). Nå må han flykte fra en hemmelig base, og heldigvis har han evnen til å teleportere seg rundt og overbelaste ting. Det kommer godt med når man skal knekke nøtten og unnslippe fangenskap. I mars lanseres Warp også på PC og PS3.

Worms: Ultimate Mayhem (PC, PS3 og Xbox 360).

PlayStation Network

Worms: Ultimate Mayhem har endelig kommet til PS3, etter å ha vært ute på PC og Xbox 360 en stund. Her driver de populære meitemarkene fra Worms turbasert krigføring i tredimensjonale miljøer. Spillet inkluderer alt innholdet fra Worms 3D og Worms 4: Mayhem. Det betyr over 80 enspilleropprag, samt flerspiller for opp til fire spillere i fem forskjellige spilltyper. Vi loves også rike muligheter til å skreddersy meitemarkenes våpen.

Scarygirl (PS3 og Xbox 360).

Scarygirl er et fargerikt plattformspill satt til en bisarr verden basert på tegneserien ved samme navn. Spillet følger Scarygirl, en forlatt jente med sjørøvertøy og en tentakkelarm, som må reise ut på eventyr for å finne ut hva som har skjedd med Kunnskapens tre. Dette eventyret inkluderer massevis av plattformhopping og fiendeslakting, og den litt skumle jenta får blant annet muligheten til å hoppe over i en skyggeversjon av verden hvor angrepene hennes er ekstra sterke. Spillet kom til Xbox 360 i januar.

God Hand (PS3).

Jeg klarer ikke å finne noe offisielt nettsted for Move Street Cricket, men jeg har en viss grunn til å tro at det er snakk om et cricketspill der du bruker Move-kontrolleren til å slå ballen med. Du kan se en video av noen som spiller det på YouTube.

Ukens eneste «minis»-spill er Bermuda Triangle. Det er nok et gammelt arkadespill fra SNK, og er et vertikalt skrollende romskytespill.

Les også
The Walking Dead til butikkene i desember

Denne uken har vi fått relanseringer av en bråte PS2-spill som kan spilles på PS3. Det er en litt merkelig samling spill, med få store navn men utvilsomt mye moro. Her er ukens utvalg:

Swords of Destiny (PS3).

A Train 6, Arcade Classics Vol. 1, Bust-A-Bloc, Cel Damage Overdrive, Chicken Little, Disney Princess Enchanted Journey, God Hand, Golden Age of Racing, Gungrave Overdose, International Super Karts, Kim Possible: What’s the Switch?, Maximo, Maximo vs Army of Zin, Meet the Robinsons, Mr. Golf, MX World Tour, Neo Contra, Noble Racing, Road Trip Adventure, Seek & Destroy, Skyscraper, SSX On Tour, Swords of Destiny, The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe, Walt Disney’s Donald Duck Quack Attack og WWI: Aces of the Sky WW2: Battle Over The Pacific.

Som om ikke dette var nok retromoro er PSX-spillet Fear Effect 2: Retro Helix også ute på nettverket, for PSP og PS3. Hele ukens massive oppdatering finner du på PlayStation-bloggen.

Dear Esther (PC).

PC

Den forbedrede PC-utgaven av Xbox 360-spillet Alan Wake kommer i salg i butikk, men siden det fortsatt er en stund til tar vi med at den nå er ute på Steam.

Dear Esther er spennende. Her plasseres du på ei mystisk øy, som du gradvis får utforske samtidig som du får opplest biter av en historie. Det er opp til deg selv å finne mening i det du opplever, og spillet har ingen tradisjonelle utfordringer eller hindringer. Dear Esther startet livet som en modifikasjon for Source-motoren, og har fått mye positiv oppmerksomhet. Det er kanskje mest beskrivende å kalle Dear Esther for en interaktiv opplevelse og ikke et tradisjonelt spill.

The Ballad of Reemus (PC).

The Ballad of Reemus: When the Bed Bites er et pek-og-klikk-eventyr basert på Flash-tegneserien ved samme navn. Her spiller du Reemus, som reiser rundt i en middelalderaktig verden sammen med sin gode venn, en purpurfarget bjørn ved navn Liam. Her møter de, ikke overraskende, mange utfordrende eventyr. Apropos eventyrspill basert på nettbaserte tegneserier: 2299: The Game.

Amp, Watts & Circuit (PC).

Star Hammer: Tactics kom på PSP og PS3 i forfjor, og er nå ute på PC. Dette er et taktisk romstrategispill som skal være lett å lære, men tilby mye dybde. Spillet er på Desura, som også har fått flere andre småutgivelser denne uken. Uberzombie USA er et «åpent tårnforsvarspill» der du må forsvare deg mot zombier. Sumo Battle er et arkadespill der du må bruke pondusen din til å dytte motspillerne av arenaen. Ta også en titt på hjernetrimmeren Amp, Watts & Circuit, som er på IndieCity og IndieVania.

Hatoful Boyfriend (PC).

Vi kan også nevne Hatoful Boyfriend, som nylig ble tilgjengelig på engelsk. Dette er en japansk dating-sim der du ikke jakter på tenåringsjenter med enorme øyne og pupper. I stedet spiller du en due, på et due-universitet. Spillet er på DLSite, en japansk digital distributør med mye rart (de har blant annet en egen kategori for «catgirl»).

The 11th Hour (PC).

I forrige uke ble det i sin tid så revolusjonerende gåteeventyret The 7the Guest lansert på Good Old Games. Det har også dukket opp på DotEmu, sammen med oppfølgeren, The 11th Hour. Dette spillet foregår 70 år etter hendelsene i originalen, og gir deg rollen som en journalist som tror det er en god idé å utforske herregården til den onde leketøysmakeren Stauf. Det er det selvsagt ikke. Vi kan også nevne at rollespillet Soulbringer, som har vært ute på DotEmu en stund, nå er ute på Good Old Games også. Begge disse butikkene selger kun DRM-frie spill.

Cut & Paste (PC).

Gratisutgivelser

I The Love Letter spiller du en skoleelev som har fått et kjærlighetsbrev. Nå vil du helst være alene for å få lest det, men det er lettere sagt enn gjort når du tydeligvis er skolens mest populære gutt.

Hvis du ble stresset av The Love Letter, kan du slappe av med den nyeste utgaven av OGS Mahjong, som er en pen, tredimensjonal utgave avdet klassiske brikkespillet.

Cut & Paste er et merkelig hjernetrimspill hvor du må kutte ut og lime inn ting i de tegnede miljøene for å komme videre. Spillet er en av finalistene i IGF China.

Ta forresten en titt på dette merkelige Youtube-eventyret. Kan du finne lysbryteren, eller blir du lei av fyren som gjør narr av deg hele tiden? Sjekk forrige ukes nettutgivelser for mer moro.

Siste fra forsiden