Feature

Ukens nettutgivelser

Stor gjennomgang av de nedlastbare lanseringsspillene for Vita – og mye mer.

Dette er en uke litt utenom det vanlige. Vi har nemlig fått et helt nytt format å leke med, nemlig Sonys nye håndholdte konsoll. Derfor starter vi ukens gjennomgang med de nedlastbare lanseringsspillene til PlayStation Vita.

PlayStation Vita

På PlayStation Vita vil alle butikkspill også lanseres på nettet, og dette har resultert i massevis av Vita-snop på PSN. Her vil jeg kun gå gjennom de lanseringsspillene som ikke også kommer i butikk.

Escape Plan (Vita).

Escape Plan, som vi allerede har anmeldt, er et hjernetrimspill der de to raringene Lil og Laarg må forsøke å rømme fra en serie rom fulle av dødelige feller. Spillet benytter seg av konsollens berøringsskjerm og -panel, som lar deg manipulere de todimensjonale miljøene i spillet.

Hustle Kings (Vita og PS3).

Hustle Kings er et biljardspill som også er tilgjengelig på PS3, og hvis du eier PS3-versjonen kan du laste ned Vita-versjonen gratis. Kjøper du Vita-versjonen får du PS3-versjonen på kjøpet. Spillet skilter med svært realistisk fysikk og pen 3D-grafikk. Spillet har en historiemodus og onlinebasert flerspiller. Vita-versjonen kan styres ved hjelp av den trykksensitive skjermen.

MotorStorm RC (Vita og PS3).

MotorStorm RC er et racingspill der du får leke deg med radiostyrte biler i gjørmete miljøer. Spillet har åtte forskjellige biler, og 16 nye baner fordelt på fire miljøer fra tidligere spill i serien. I tillegg skilter det med flerspiller via delt skjerm. Spillet kom også ut til PlayStation 3 denne uken, og du får automatisk tilgang på begge versjonene uansett hvilken plattform du kjøper det til.

Super Stardust Delta (Vita).

Super Stardust Delta er en Vita-eksklusiv versjon av Super Stardust. Her blandes konseptene fra Asteroids og Geometry Wars i et actionfylt og fargerikt romskytespill med lekker grafikk. Vita-versjonen inkluderer blant annet en rekke nye minispill, samt de klassiske spillmodusene fra PS3-versjonen. Spillet lanseres alene og i en samlepakke med ekstra DLC.

Top Darts (PS3 og Vita).

Det skal ikke veldig mye fantasi til for å tenke seg hva Top Darts dreier seg om. Dette dartsspillet skilter med en omfattende enspillermodus, samt lokal enspiller for opp til åtte spillere. Spillet har vært tilgjengelig på PS3 en stund, og hvis du allerede har PS3-versjonen kan du laste ned Vita-versjonen gratis. Kjøper du Vita-versjonen får du PS3-versjonen på kjøpet.

Plants vs. Zombies (Vita og det meste annet).
Les også
Kultspillet The Neverhood får åndelig oppfølger

Plants vs. Zombies er et velkjent navn, og Vita-versjonen er en trofast overføring av spillet. Her har en gjeng zombier invadert plenen din, og da du selvsagt ikke vil ha zombier på plenen må du bruke plantene dine som forsvar. Hver plante har spesielle egenskaper, og sammen danner de forhåpentligvis et slagkraftig forsvar. I tillegg til femti nivåer i historiemodus får du mengder av minispill og ekstramoduser. I Vita-versjonen plasserer du forsvarsplantene ut ved hjelp av den trykksensitive skjermen.

A-Men (Vita).

A-Men skal være inspirert av klassikere som The Lost Vikings og Lemmings, og er et todimensjonalt plattform/hjernetrimspill hvor du må styre en gjeng soldater gjennom fargerike miljøer fulle av hindringer. De individuelle soldatene har ulike egenskaper, som du må utnytte deg for å lykkes. Du styrer spillet med den trykksensitive skjermen.

Tales from Space: Mutant Blobs Attack (Vita).

Tales from Space: Mutant Blobs Attack er nok en sideskrollende blanding av hjernetrim og plattformspill. Her spiller du en sur, mutert blob som bestemmer seg for å spise opp verden rundt deg. Jo mer du spiser, jo større blir du – og det kommer godt med når hindringene begynner å dukke opp. Spillet har også fysikkbaserte elementer.

Sist, men ikke minst, tar vi med tre gratisutgivelser. Disse er Cliff Diving, Table Football og Fireworks, og er alle en del av Sonys Augmented Reality Suite. Disse bruker kameraet til konsollen for å skape spillbrettet, som handlingen så legges oppå.

PSP og PS3

Sony har ikke glemt sine gamle plattformer, og vi har fått flere nye spill til PSP og PS3 denne uken. PS3-utvalget inkluderer MotorStorm RC, som jeg skrev om i Vita-delen.

Smash'n'Survive (PS3).

Smash'n'Survive er et racingspill i Carmageddon-stil hvor du får sette deg bak rattet på 30 brutale konseptbiler og bane deg vei gjennom store, ødeleggbare miljøer. Det skilter med en rekke moduser, som inkluderer alt fra racing til bilkamp. To spillere kan spille sammen via delt skjerm, og seks kan spille sammen på nettet. Ta forresten en tur innom spillets nettsted for en opplevelse ørene dine sent vil glemme.

Quizball Goal! (PS3).

Liker du å tro at du vet litt om fotball? Quizball Goal! er et fotballspill der det ikke er ferdighetene på banen som teller, men hvor mye du vet om den vakre sporten. Ved å svare på fotballspørsmål leder du laget ditt fremover på banen, og korrekte svar belønnes med gode pasninger, finter og til og med mål. Spillet har både enspiller og flerspiller for opp til fire spillere.

One Epic Game (PS3 og PSP).

Alien Havoc & Bubble Trubble Bundle for «minis»-tjenesten er en samlepakke bestående av arkadespillet Alien Havoc, hvor du spiller romvesen som må bortføre kuer, og hjernetrimspillet Bubble Trubble. I tillegg har Grip Games lansert tre av sine spill – MiniSquadron, One Epic Game og 5-in-1 Arcade Hits i en samlepakke.

Operation Air Assault (PS2).

Sist ut er en ny håndfull PS2-spill som kan spilles på PS3. Denne uken har vi fått Need For Speed Most Wanted, Hawk Superbike Racing, Operation Air Assault, Pacific Air Warriors II, Raceway: Drag & Stock Racing, Snowboard Racer 2, Sonic Heroes, Steel Dragon Ex, Truck Racing 2, Virtua Fighter 4 Evolution og Peter Pan: Return To Neverland.

Sjekk PlayStation-bloggen for hele ukens oppdatering.

Alan Wake: American Nightmare (Xbox 360).

Xbox 360

Den etterlengtede oppfølgeren til Alan Wake har kommet denne uken. I Alan Wake: American Nightmare må den plagede forfatteren bekjempe dobbelgjengeren og erkefienden Mr. Scratch. Handlingen foregår i langt tørrere omgivelser enn i originalen. Forfatteren har nemlig havnet i en småby i den amerikanske delstaten Arizona. De nye omgivelsene bringer med seg et mye større fokus på action enn før. Spillet er foreløpig Xbox 360-eksklusivt, men utviklerne har hintet om en PC-versjon.

Newton vs. The Horde (Wii og mobil).

Nintendo

Wii har fått Newton vs. the Horde denne uken. Som du kanskje gjetter spiller tyngdekraften en viss rolle i dette spillet. En gjeng vitenskapsfolk angripes av fæle monstre, og deres eneste sjanse er å manipulere tyngdekraften slik at monsterne faller og blir drept. Spillet er også ute på mobil.

DSiWare har fått tre spill. Dillon's Rolling Western er et tredimensjonalt actionspill med tårnforsvarelementer, hvor du må forsvare en westernby fra kvegspisende monstre. Box Pusher er en Sokoban-klone hvor du må dytte blokker rundt på spillbrettet, mens 3 Heroes Crystal Soul er et fargerikt hjernetrimspill med elementer fra rollespill.

PC

Vi starter med å nevne at det lekre strategispillet Wargame: European Escalation har dukket opp på Steam. Det kommer også i butikk etter hvert.

Conquest of Elysium 3 (PC).

Ukens kanskje mest spennende PC-utgivelse er et spill du neppe har hørt om. Det heter Conquest of Elysium 3, og er et turbasert strategispill fra en svensk utvikler som heter Illwinter («kjent» for Dominions-serien). Her må du lede en egen nasjon i en fantasifull verden full av magi og merkelige vesener, og spillet skilter med en rekke forskjellige og unike raser. Du kan spille alene eller sammen med en venn (på samme maskin eller over nettet).

1000 Amps (PC).

1000 Amps er et hjernetrimspill hvor du styrer en lyspære i stilrene 2D-miljøer. Her må du løse nøtter i over 150 forskjellige rom, og spillets åpne struktur lar deg selv velge hvilken rekkefølge du ønsker å takle nøttene i.

Telepath RPG (PC).

Telepath RPG: Servants of God er et rollespill med taktisk, turbasert kamp. Spillet foregår i en arabisk-inspirert verden, og du spiller en person med overnaturlige evner. Spillets kampsystem har blitt sammenlignet med taktiske rollespill som Shining Force og Final Fantasy Tactics.

Cubemen (PC).

Vi kan også ta med noen spill som har kommet i betautgaver. Cubemen er et tårnforsvarspill som også kan spilles av to spillere, hvor den ene setter opp forsvaret mens den andre angriper. Code Hero er et spill for deg som vil lære deg å programmere; her må du løse utfordringer ved hjelp av et våpen som skyter Javascript-kode. Sjekk også Alpha Bundle på Indie Royale, som inneholder Towns (bybygger/rollespill), 3079 (postapokalyptisk rollespill) og Wyv & Keep (plattformspill med samarbeid). Vi kommer nok nærmere tilbake til disse spillene når fullversjonene dukker opp.

Out There Somewhere (PC).

Småtterier til slutt: Pickers er et skjult objekt-eventyr med antikviteter i fokus, Arkhelom 3D er et tredimensjonalt SHMUP-spill, Out there Somewhere er et plattform/hjernetrimspill satt til en sjarmerende 2D-verden og Iron Worm er et action/plattformspill der du spiller en sulten orm.

På grunn av det økte fokuset på PlayStation Vita denne uken ble det ikke tid til noen gratisutgivelser. Ta en titt på forrige ukes oppsummering for flere spill.

Siste fra forsiden