Feature

Ukens nettutgivelser

Fly, skyt eller lek med vann i ukens spillutgivelser på nettet.

Etter forrige ukes lansering av Vita har nettutgivelsenes verden roet seg litt ned igjen. Denne uken er nok de største høydepunktene å finne på PC, hvor både store og små spill kjemper om oppmerksomheten din.

Nintendo

Ukens Nintendo-oppdatering er knøttliten. Vi har fått læringsspillet Lola's Alphabet Train til DSiWare, samt to NES-klassikere til Virtual Console for 3DS. Klassiker nummer én er boksespillet Punch Out, og den andre er ingen ringere enn plattformspillet Super Mario Bros.

Jak & Daxter Trilogy (PS3).

PlayStation Network

Forrige ukes PlayStation-oppdatering inkluderte en monstersamling med Vita-spill. Denne uken har det ikke kommet noen nye spill til Vita, og siden Choplifter HD merkelig nok ikke er tilgjengelig i Norge har det ikke kommet så mye til PS3 heller. Du kan imidlertid laste ned de tre første plattformspillene i Jak & Daxter-serien, separat eller samlet. Dette er oppgraderte HD-versjoner av originalspillene, som blant annet har støtte for stereoskopisk 3D og Trophy-systemet.

Både PS3 og PSP-eiere kan også laste ned Resident Evil 2 og 3, begge for PSX. Sony har også denne uken lagt ut noen PS2-spill for PS3. De er BCV: Battle Construction Vehicles, Leaderboard Golf, Stock Car Crash, The Cue Academy: Snooker/Pool/Billiards, The Seed, Ultimate Mind Games og WWII: Soldier. Hele ukens oppdatering finner du på bloggen deres.

Nexuiz (Xbox 360).

Xbox 360

På Xbox 360 har vi fått ett spill denne uken, nemlig Nexuiz. Det er et førstepersons skytespill hvor de to rasene kavussari og forsellian bestemmer seg for å avgjøre en årelang krig på arenaen i stedet for slagmarken. Du må velge hvilken rase du vil støtte, og kjempe for deres og egen heder og ære i futuristiske miljøer. Dette raske, flerspillerfokuserte spillet (med bot-støtte for enspiller) benytter seg av CryEngine 3, og skal også komme til både PC og PS3.

Microsoft Flight (PC).

PC

Dette har vært en rikholdig PC-uke, og vi starter vår gjennomgang med Microsoft Flight. Dette er arvtakeren til Flight Simulator-serien, men denne gangen er forretningsmodellen en helt annen. Spillet lanseres nemlig «gratis», men i stedet for å inneholde hele verden slik forgjengerne gjorde har Flight bare den store øya på Hawaii. For å utvide spillområdet og få tilgang på nye fly må du betale penger. Flight inneholder en rekke oppdrag, og du kan også lete etter «aerocacher». Disse er skjulte skatter gjemt på ulike steder i spillmiljøet. Litt som geocacher, altså.

Vessel (PC).
Les også
Rockstar drømmer om et spill med alle GTA-byene

Plattform/hjernetrimmeren Vessel er basert på et spennende konsept. Det handler nemlig om å manipulere ulike typer væsker, og spillet bruker avansert simulering av hvordan disse skal oppføre seg i miljøene. Spillfiguren har en slags støvsuger som kan suge opp alt fra vann til lava, og frakte det med seg til steder hvor det kan brukes. Den kan også skape små vesener laget av væske, og disse fortsetter å ha egenskapene til væsken de er laget av. Du får både Steam-nøkkel og en DRM-fri kopi når du kjøper spillet fra utviklerne.

Luxor Evolved (PC).

Mer hjernestimulerende moro finner vi i Luxor Evolved (også på Steam). Som vanlig ruller fargede kuler i baner nedover brettet, og poenget er å fjerne dem ved å skyte kuler mot dem og skape rekker av tre kuler med samme farge. Evolved-versjonen bruker imidlertid stilig og fargerik wireframe-grafikk (i stil med Geometry Wars) og har mange ekstra elementer.

Painkiller: Recurring Evil (PC).

Så har vi fått et par skytespill. Painkiller-serien vender stadig tilbake, og det nyeste spillet i serien har fått det passende navnet Recurring Evil (også på Impulse og GamersGate). Her får vi kjempe oss gjennom fem nye, store miljøer – inkludert et eldgammelt Angkor-tempel, et gigantisk varehus (spennende!) og en motorvei. Her møter du over 6000 fiender, som alle må drepes ved hjelp av seriens fantasifulle våpen.

Deep Black: Reloaded (PC).

Skytespill nummer to heter Deep Black: Reloaded, og kommer også til butikk senere i år. Her foregår handlingen både på landjorden og under vann, og utviklerne lover 40 oppdrag fordelt på fire miljøer. Spillets handling omhandler bioterrorisme og internasjonal spionasje, og foregår få år inn i fremtiden. Utviklerne tror det vil ta åtte timer å fullføre spillet.

J.U.L.I.A. (PC).

Eventyrspillet J.U.L.I.A. skal visstnok også komme i butikk, men tilsynelatende ikke her til lands. Her spiller du Rachel Manners, som våkner opp i et romskip etter å ha vært i kryo-søvn i flere tiår. Det viser seg at hun den eneste overlevende i en ekspedisjon hvor målet var å komme i kontakt med utenomjordiske livsformer. Nå må hun finne ut hva som har gått galt, og om hun kan utføre oppdraget på egenhånd. Spillet blander tekstelementer med minispill og utforskning.

Orbitron Revolution (PC).

Orbitron Revolution (GamersGate) er et actionspill hvor du styrer et romskip som flyr rundt en smultringformet struktur i rommet. Spillet har tre moduser, inkludert «countdown» hvor du i løpet av tre minutter må få så høy poengsum som mulig ved å skyte fiender. Lekker, tredimensjonal grafikk får vi også.

Interstellar Defence (PC).

Det har som vanlig kommet en rekke mindre spill også. iBomber Defense Pacific er et tårnforsvarspill der du må forsvare basen din mot angrep fra luften. Interstellar Defence tar konseptet enda høyere opp, og foregår i verdensrommet. Prisen for ukens lekreste tårnforsvarspill går imidlertid til Sentinel 3: Homeworld, som akkurat har tatt steget opp fra mobilplattformene.

Sugar Cube: Bittersweet Factory (PC).

Zombies Ruined My Day er et sideskrollende actionspill der du må sende horder av zombier tilbake til gravene deres. Sugar Cube: Bittersweet Factory er et søtt plattformspill der du spiller en sukkerbit. Mer fargerik plattform-moro får vi i Bean's Quest, med femti brett og lekker retrografikk. Break Blocks er et musikalsk hjernetrimspill hvor deler av inntektene går til veldedighet. Gem Smashers er et hjernetrimspill hvor du må knuse edelsteiner for å finne skatter.

EvilQuest (PC).

Listen bare fortsetter. EvilQuest er et actionrollespill i Zelda-stil der du ikke må redde verden, men overta den. Corril Slayer er et sideskrollende actionspill med retrografikk, der du må ta knekken på onde spøkelser. DungeonKing er et Diablo-aktig actionrollespill som spilles i nettleseren. Det er gratis i starten, men for å få hele pakka må du betale. Til slutt: Apache Longbow er en helikoptersimulator fra nittitallet, som har dukket opp på GOG.

DoomRL (PC).

Gratisutgivelser

DoomRL er et morsomt forsøk på å ta essensen til det klassiske førstepersons skytespillet Doom inn i et turbasert, todimensjonalt rollespill («roguelike»). Spillet har vært ute lenge, men blir stadig forbedret og nå har det fått en ny versjon. Det er kanskje den største DoomRL-oppgraderingen noensinne, da den bytter den ASCII-baserte presentasjonen ut med grafikk.

Slayin (PC & web).

Slayin' er et lekkert, todimensjonalt actionspill der du må velge mellom tre forskjellige figurer og kjempe deg gjennom fargerike miljøer. Spillet ble opprinnelig lansert som et nettleserspill i fjor, men er nå mulig å laste ned og spille lokalt. Den samme utvikleren har forøvrig stått for flere andre flotte spill.

Flatland: Fallen Angle (PC).

Flatland: Fallen Angle er et unikt actioneventyr der du spiller en trekant i en verden som består av geometriske figurer. Spillet er gratis, men om du setter pris på hva utviklerne har kokt sammen er det også mulig å kjøpe en «appreciation version» for en hel dollar (NB: Akkurat nå er det visstnok problemer med betalingsleverandøren, så kun gratisversjonen er tilgjengelig).

Vi avslutter med et par nettleserspill. Du er kanskje lei av zombier, men Zombie Inc. er ikke helt som zombiespill flest. Om du absolutt ikke takler noe med zombier i kan du prøve Swindler, et flott lite plattformspill fra nettlesermesterne Nitrome.

Det var det for i dag. Sjekk forrige ukes artikkel for mer digitalt distribuert underholdning.

Siste fra forsiden