Feature

Ukens nettutgivelser

Nok en uke med massevis av nedlastbare godsaker.

Denne ukens høydepunkt er sannsynligvis The Walking Dead, Telltales spillmatisering av tegneserien ved samme navn. Men om du ikke har sansen for de vandøde er det heldigvis kommet mye annet også.

Nintendo

Det har ikke skjedd veldig mye spennende på Nintendos tjenester denne uken. 2 Fast 4 Gnomz er et fargerikt plattformeventyr for Wii, der vi følger Bumb, Berzerk, Speedster og Uncle Time på eventyr. Block Factory er en hjernetrimmer for 3DS, som ser ut til å ha fellestrekk med klassiske Columns og Tetris, og som tilbyr muligheten til å designe egne utfordringer. Inchworm Animation er et 3DS-verktøy med både tegning, bildebehandling og animasjonsmuligheter.

Bloodforge (Xbox 360).

Xbox 360

Navnet Bloodforge høres ikke direkte koselig ut, men det er kanskje ikke meningen heller. I dette actionspillet fra britiske Climax må du slakte demoniske horder og deres deformerte tilbedere. Spillet skilter med et brutalt kampsystem der du kan bruke både raserianfall, runer og våpenbaserte komboer for å spre fiendens blod utover landskapet. Spillets har en unik og mørk visuell stil, som passer godt med det blodige hevntoktet hovedpersonen Crom må legge ut på.

Deep Black: Episode 1 (Xbox 360).

Mer action får vi i Deep Black – Episode 1. De som følger med vet nok at Deep Black er et tredjepersons skytespill fra PC, som nylig ble lansert i en egen Reloaded-versjon der. Her foregår handlingen både på landjorden og under vann. Handlingen foregår ti år inn i fremtiden, og dreier seg om bioterrorisme og internasjonal spionasje. I tillegg til enspillerdelen får vi flerspiller, hvor du må ned i dypet og drepe venner og ukjente ved hjelp av et bredt spekter av undervannsutstyr – harpun inkludert.

The Walking Dead (Xbox 360, PS3 og PC).

Er du lei av zombier? Det er ikke Telltale Games, som har lansert første episode av sin spillmatisering av tegneserien The Walking Dead. Eventyrspillet har kommet til PC, Mac, Xbox 360 og PS3 denne uken. Handlingen i den første spillsesongen foregår omtrent samtidig med handlingen i den første sesongen av TV-serien, men følger andre personer. Hovedpersonen er Lee Everett, en mann som har blitt dømt til fengsel og starter spillet i en fangetransport. Men når zombiene tar over verden får han en ny sjanse. Telltale lover at valg du tar i løpet av spillet skal få store konsekvenser, også for kommende episoder i serien.

Bejeweled 3 (Xbox 360, PS3 og PC).

PlayStation Network

The Walking Dead, nevnt over, er tilgjengelig på PSN. PS3-eiere kan velge om de vil kjøpe den første episoden separat eller hele sesongen som helhet.

Den suksessrike hjernetrimmeren Bejeweled 3 har omsider tatt turen til PlayStation Network for PS3. Spillet går som kjent ut på å finne de optimale kombinasjonene av edelstener av samme farge. Man skal skape linjer på tre eller flere av samme farge, og når det skjer fjernes de fra spillbrettet og erstattes av nye juveler. PopCap har naturligvis lagt inn en god del nyheter, inkludert fire nye kjernemoduser og en helt ny eventyrmodus som visstnok skal kombinere den typiske Bejeweled-spillingen med andre spillsjangere.

Les også
– Neste konsollgenerasjon kommer i 2012
Greg Hastings Paintball 2 (Xbox 360 og PS3).

Om du liker å skyte folk, men helst ikke vil at de skal dø av det, kan Greg Hastings Paintball 2 kanskje være av interesse. Dette er et førstepersons skytespill der blyet byttes ut med (forhåpentligvis blyfri) maling og drepingen droppes til fordel for lek i spesialdesignede miljøer. Har du mer sansen for golf kan du prøve deg på Everybody’s Golf: World Tour Complete Edition (også for PS3), som har massevis av ekstrainnhold i forhold til butikkversjonen som ble lansert tidligere. Spillet støtter Move-kontrollerne.

Disgaea 3: Absence of Detention (Vita).

Det ser ikke ut til å ha kommet noen «minis»-utgivelser denne uken, men nostalgikere kan laste ned Buzz Lightyear of Star Command som opprinnelig kom til PlayStation. For Vita kan vi også nevne at Ben 10: Galactic Racing og Disgaea 3: Absence of Detention er kommet ut. Begge er å finne i butikker også, men spesielt sistnevnte kan nok være vanskelig å oppdrive. Oppdatering: Disgaea 3 er dessverre ikke tilgjengelig i Norge. Kommunikasjonsprogrammet Skype har også kommet på Vita denne uken. Hele PSN-oppdateringen finner du på PlayStation-bloggen.

Binary Domain (PC, PS3 og Xbox 360).

PC

The Walking Dead: Episode 1 har som nevnt dukket opp på PC i tillegg til konsoll. Se beskrivelsen i Xbox 360-delen. Vi kan også kjapt ta med at tredjepersons actionspillet Binary Domain har kommet ut på PC, hvor det blant annet er til salgs på Steam og GamersGate. Spillet er ventet i ordinære spillbutikker i mai, men basert på hvor få forhandlere som har listet spillet er det nok lettest å skaffe digitalt.

A Valley Without Wind (PC).

A Valley Without Wind er et spennende spill der du får rollen som overlevende i en verden som har gjennomgått en slags katastrofe. Du må legge ut på jakt etter ressurser og andre overlevende som kan hjelpe deg, samtidig som du forbereder deg på å bekjempe en ond krigsherre og hans tre mektige løytnanter. Spillmiljøene skapes av datamaskinen, og verden endrer karakter avhengig av hva du har gjort. Du kan spille alene eller samarbeide med venner, og når du har reddet ett kontinent fra krigsherren som hersker der skapes et nytt og enda mer kontinent som du kan prøve deg på.

Lone Survivor (PC).

Et annet interessant spill er Lone Survivor. Dette spillet kom ut for en stund siden, men har ikke tidligere blitt nevnt i denne serien – og siden det denne uken dukket opp på Steam passer det fint å ta det med. I Lone Survivor spiller du nok en overlevende, denne gangen i en verden hvor en fryktelig sykdom har fått sivilisasjonen til å rase sammen. Men der A Valley Without Wind dreier seg om det praktiske er Lone Survivor et spill som fokuserer på det psykologiske ved det å overleve i en verden der alle andre er døde eller forvandlet til monstre. At spillfiguren har gått fra vettet er det liten tvil om, men hva er egentlig virkelig og hva er fantasi?

Fireburst (PC).

Neste spill på listen er Fireburst, som utforsker forholdet mellom mann og maskin i et vakkert og tankevekkende... neida, det er et eksplosivt arkadebilspill hvor du kan bruke ulike brennende våpen og hjelpemidler for å komme først i mål. Samtidig må du unngå å selv ende som et utbrent vrak i veikanten. Spillet skilter med 16 forskjellige kjøretøyer og tolv baner, og byr på både enspiller og flerspiller.

Revelations 2012 (PC).

Hvis du er en av de som tror verden går under i år kan du forberede deg ved hjelp av Revelations 2012, et førstepersons skytespill som kan minne litt om en aztekerpreget versjon av Left 4 Dead. Sammen med opp til tre andre spillere må du bekjempe horder av fiender som styres av en kunstig intelligens som dynamisk prøver å finne ut av hvordan dere best kan drepes.

Master of Alchemy (PC).

Vi tar også med noen mindre utgivelser. Master of Alchemy: Rise of the Mechanologists er et hjernetrimspill der du må manipulere og forandre ulike stoffer for å oppnå målene dine. Spillet skilter med realistisk fysikk, og du får tolv alkymiverktøy å jobbe med. Sherlock Holmes and The Hound of the Baskervilles er basert på den kjente Sherlock Holmes-historien ved samme navn, og er et skjult objekt/eventyrspill med over 35 steder å utforske.

Pax Regalia: Triage (PC).

Gunman Clive er et sideskrollende westernspill laget i barnetegningsstil, mens Will Fight for Food er en blanding av slåssespill og rollespill der du spiller en profesjonell wrestler. Pax Regalia: Triage er et turbasert romstrategispill der du alene eller sammen med opp til tre andre spillere kan kjempe mot onde makter fra det ytre rom. CAFE 0: The Drowned Mermaid er en visuell roman med overnaturlige elementer og anime-grafikk.

Japanese Puzzle (PC).

Så to hjernetrimspill: Japanese Crosswords og NagiQ. Førstnevnte ser ut til å være i samme gate som Picross – mitt favorittspill på Nintendo DS. Sistnevnte har elementer som minner om Scrabble (eller Wordfeud, som det visstnok heter nå for tiden). Når hjernen har kokt over kan du slappe av med actionspillet Seal Team eller arkadespillet Dot Dash.

Dragon's Lair II (PC, mm).

På retrofronten har vi en trio Laserdisc-klassikere fra Readysoft: Dragon's Lair (også på GamersGate), Dragon's Lair II (GamersGate) og Space Ace (GamersGate). Dette er spillene som oppfant «Quick Time Event»-systemet, og på åttitallet ble de sett på som svært revolusjonerende. Hovedgrunnen var naturligvis grafikken, som ikke var datagenerert men tegnet av Disney-veteranen Don Bluth og spilt av direkte fra Laserdisc-platen. Disse versjonene er i HD. Hvis ikke dette var nok, har Good Old Games sikret seg vampyrklassikeren Legacy of Kain: Soul Reaver – spillet som for alvor satte dagens Tomb Raider-utvikler på kartet.

Galaxy 55 (web).

Gratisutgivelser

Galaxy 55 er et spill tidlig i utviklingen, og det tar ikke lang tid å skjønne hvor utviklerne har hentet inspirasjonen sin. Utviklerne beskriver spillet som «Minecraft-aktige eventyr i verdensrommet», og det er nettopp det spillet er. Her skal du utforske ulike planeter, hvor du kan konstruere bygninger og finne ressurser. Spillet er som sagt tidlig i utviklingen, men kan godt være en tittel verd å følge med på. Etter hvert skal man blant annet kunne bygge egne romskip og handle ressurser med andre spillere.

Miner Warfare (PC).

Litt mer «gruvedrift» får vi i Miner Warfare, som stammer fra XBLIG-formatet på Xbox 360. Dette er et actionspill sett fra siden, hvor du må ta livet av vennene dine i ødeleggbare miljøer. På Xbox 360 kunne opp til åtte spillere kjempe mot hverandre ved hjelp av fire kontrollere, men vi får håpe PC-versjonen har ekstra kontrollmuligheter. Mer action finner du i Super Crate Box-klonen Insane Zombie Carnage, hvor du må ta knekken på horder av fiender.

Tinysasters (web).

Flash-spillet MMMMMM virker i utgangspunktet som en forenklet versjon av det herlige plattformspillet VVVVVV, men det viser seg raskt at spillet har et litt annet fokus. Følg med på stjernene i bakgrunnen. Ta også en titt på det sjarmerende spillet Tinysasters, et hjernetrimspill der du må terraforme en liten verden som stadig utsettes for naturkatastrofer. Spillet er laget på 48 timer, og det er bare ett av uhorvelig mange spill for Ludum Dare-konkurranse nummer 23.

Helt til slutt: Har du prøvd å søke på «zerg rush» på Google?

Du skal også lese: forrige ukes nettutgivelser.

Siste fra forsiden