Feature

Ukens nettutgivelser

Piratstrategi og spillmatisering av Bergensbanen er noe av det vi får denne uken.

Det er snart helg, og hva passer vel bedre som oppvarming for to stressende «fridager» enn en liste over ukens nedlastbare utgivelser for konsoll og PC?

Nintendo

På Nintendos plattformer har det vært en nostalgisk uke. På Virtual Console for 3DS har vi fått Game & Watch Gallery 2, som er overføringer av klassiske, håndholdte spill fra før tidens begynnelse. Pakken inneholder Parachute, Helmet, Chef, Vermin og det originale Donkey Kong. Morsomt nok er selve pakken også et retroprosjekt; den kom opprinnelig ut til GameBoy Color. Virtual Console for Wii har også fått en klassiker, nemlig arkadeversjonen av Segas motorsykkelspill Super Hang-On. Ukens siste utgivelse er Cat Frenzy, et søtt hjernetrimspill med lodne katter.

Awesomenauts (Xbox 360 og PS3).

Xbox 360

På mandag fikk vi vite at spillutgiveren dtp var konkurs, og at det var usikkerhet om den planlagte utgivelsen til Awesomenauts. Men det var ingen grunn til bekymring; det skrollende actionspillet har kommet til både Xbox 360 og PS3. Awesomenauts foregår i en fremtid der gigantiske robothærer kjemper om herredømme i galaksen, og for å avgjøre krigen søker de hjelp fra universets tøffeste leiesoldater: Awesomenauts. Du må velge soldat og bekjempe horder av fiender alene eller i samarbeid, og underveis kan du oppgradere nautet ditt med unike hjelpemidler.

Fable Heroes (Xbox 360).

Ukens andre 360-utgivelse er Fable Heroes. Dette er en «spin off» til Lionheads populære actionrollespillserie Fable, hvor du og tre venner slå dere sammen for å klubbe ned både avskyelige snømenn, gedigne biller og annet fantasirask. I de arkadeaktige kampene tjener du deg opp gullmynter, som senere kan brukes til oppgraderinger, nye figurer og andre gjenstander i både Fable Heroes og det kommende Fable: The Journey. Kan du redde Albion nok en gang?

Skullgirls (Xbox 360 og PS3).

PlayStation

Awesomenauts har som nevnt kommet ut på PS3 også. Beskrivelse finner du et par avsnitt opp.

Skullgirls er et todimensjonalt slåssespill i stil med titler som Street Fighter II og de eldre spillene i King of Fighters-serien – men med lekker HD-grafikk og flerspiller over nettet. Her møtes en gjeng animejenter for å slå hverandre sanseløse, og spillet skilter blant annet med et «anti-infinite» combo-system som sikrer at flerspillerkonkurranser blir frie for skittent spill. For nybegynnere har spillet robuste øvingsoppdrag og en kunstig intelligens spesifikt designet for å forbedre slåssespillegenskapene dine. Spillet er også ute til Xbox 360, og kommer til PC. Da loves vi flerspiller på tvers av plattformene.

Frobisher Says (Vita).

Vita-eiere har fått et gratis spill denne uken, nemlig Frobisher Says. Dette er et festspill for flere personer, der en liten dust som heter Frobisher gir spillerne ordre underveis. Spillet skilter med over 50 småspill, og flere kommer i nedlastbare betalekspansjoner senere. Vita har også fått det klassiske slåssespillet Mortal Kombat.

Les også
I The Novelist spiller du et spøkelse

PS2-versjonen av skytespillet Max Payne har også dukket opp på PSN denne uken. Sjekk Sonys PlayStation-blogg for mer informasjon om ukens nedlastbare PlayStation-dose.

Port Royale 3 (PC).

PC

Om du ikke har fått nok pirater etter en uke med Risen 2, kan du kjøpe Port Royale 3 (lanseres også på Steam i løpet av kvelden). Dette er et handels- og strategispill hvor handlingen er satt til det Karibiske Hav. Målet er å bli søkkrik, og enten det er ved hjelp av legitim handel og vareproduksjon eller litt mindre legitim piratvirksomhet. Spillet har to enspillerkampanjer (en med fokus på handel og en med fokus på «eventyr»), 60 forskjellige byer å handle mellom, en avansert dynamisk økonomi og mulighet for flerspiller for opp til fire spillere. Spillet kommer i normale butikker også, men ikke før i slutten av september(!). Da kommer det imidlertid også til Xbox 360 og PS3.

Toy Soldiers (PC og Xbox 360).

Xbox 360-spillet Toy Soldiers har endelig tatt turen til PC. Dette er et actionpreget strategispill der lekesoldater kjemper på europeiske slagmarker under første verdenskrig. Ved hjelp av stridsvogner, kavaleri, dobbeltdekkerfly og andre tidsriktige midler må du overvinne motstanderne i 24 kampanjeoppdrag og i flerspiller over nettet. Vil du virkelig detaljstyre kan du kontrollere individuelle enheter som i et tredjepersons actionspill. Alle de nedlastbare ekspansjonene som kom til Xbox 360-versjonen er inkludert i prisen. Det er dessverre også Games for Windows Live.

Phantasy Star IV (Mega Drive).

Så er det på tide med litt nostalgi, takket være Sega. De har nemlig lansert en ny bøling Mega Drive-spill via diverse digitale distribusjonskanaler (inkludert Steam og GamersGate). Phantasy Star-serien er godt representert, med Phantasy Star II, III og IV. Dette er rollespill i klassisk japansk stil, med turbasert kamp og fargerike 2D-miljøer. Slåssing får vi også, i form av Streets of Rage III, Golden Axe III og Revenge of the Shinobi. Plattformspillerne kan kose seg med Vectorman 2, Dynamite Headdy og Wonder Boy in Monster World. Til slutt har vi det Arabian Nights-aktige actioneventyret Beyond Oasis. Spillene kan kjøpes hver for seg eller samlet.

FFracer (PC).

Husker du Bergensbanen minutt for minutt? NRK har gitt ut frontkamera-video fra hele den syv timer lange togturen under en «creative commons»-lisens, og dermed har en uavhengig utvikler bestemt seg for å bruke videoen for å lage spill. I FFracer: From Bergen to Oslo må du komme deg fra start til mål så raskt som mulig, samtidig som du følger svingene med pilknappene. Jo fortere det går, jo vanskeligere er det. Du kan laste ned en prøveversjon med tre «baner» (altså en strekning mellom to stasjoner), mens den kommersielle utgaven har sytten baner.

Tagimoto (PC).

Vi tar også med Call of Cthulhu: The Wasted Land, et rollespill med turbasert, taktisk kamp som opprinnelig stammer fra mobilformatene. Turbasert kamp finner du også i Dark Scavenger, en slags merkelig blanding av eventyrspill og «japansk» rollespill. Spillet er stappfullt av humor og absurde situasjoner. Tagimoto skjønner jeg ikke helt hva dreier seg om, men det ser i alle fall pent ut. Helena the 3rd er litt lettere å forstå: Her må du navigere en slags stridsvogn gjennom farlige miljøer.

The Desolate Hope (PC).

Gratisutgivelser

The Desolate Hope ser ut til å være ukens kostnadsfrie høydepunkt. Dette spillet blander sideskrollende plattformaction, arkadeeventyr sett ovenfra og turbasert kamp i JRPG-stil, og skilter i tillegg med en frisk visuell stil, en ikke-lineær handling, dag-natt-syklus og rollespillelementer. Litt av hvert, altså.

This Precious Land (PC).

Vi kan også trekke frem nok et isometrisk Ludum Dare-spill som har fått mye positiv oppmerksomhet, nemlig This Precious Land. Dette strategispillet blander elementer fra Settlers og Triple Town, og halve moroa ligger i å finne ut hvordan spillmekanikken fungerer. Ludum Dare-spilletLittle City virker også spennende. Og husk: Det er absurdomatiske 1402 gratis spill der det kom fra, alle utviklet i 48 timer eller mindre.

Det var det for i dag. Sjekk forrige ukes oppsummering for flere nettutgivelser.

Siste fra forsiden