Feature

Ukens nettutgivelser

Streiken har ikke hindret ukens dose spill i å komme frem.

Neste uke braker E3 løs i Los Angeles, og det blir spennende å se hvordan det påvirker spillutgivelser på nettet. Enn så lenge ser det ut til å være «business som vanlig», med mye moro til både konsoll og PC.

Sweet Memories Blackjack (3DS).

Nintendo

Sweet Memories Blackjack for 3DS er en blanding av japansk «livssimulator» og kortspillet Blackjack (også kjent som tjue-ett her til lands). Barndomskjæresten Kasumi har nettopp flyttet tilbake til byen din, og dere finner ut at dere skal spille blackjack sammen. Underveis strømmer barndomsminnene på, og ting tyder på at hun er den perfekte matchen for deg. Romantisk!

Nintendo har også lansert et par retrospill. Mega Man X2 for Virtual Console til Wii leverer klassisk plattform-action, mens Rayman for Virtual Console til 3DS leverer mer fargerik plattform-moro, denne gangen i håndholdt format.

Mad Riders (Xbox 360, PS3 og PC).

Xbox 360

Hovedutgivelsen på Xbox 360 er Mad Riders, et gjørmeracingspill fra utviklerne av gjørmeracingspillet Nail'd. Her må vi komme oss helskinnet gjennom 45 «slående» baner satt til områder over hele verden. For å vinne må du både utnytte deg av spillets «boost»-system og skjulte snarveier. Banene er selvsagt fulle av absurde hopp og muligheter til å utføre stunts i lufta. Spillet har også en flerspillermodus, der du kan kjøre mot opp til tolv spillere i tre forskjellige spilltyper. Spillet kom også til PS3 og PC denne uken.

Sega Vintage Collection: Streets of Rage (Xbox 360).

Microsoft har også fått plass til et par retroutgivelser denne uken, begge fra Sega. De klassiske sideskrollende slåssespillseriene Golden Axe og Streets of Rage har fått oppgraderte versjoner, med «achievements», nye utfordringer og topplister over Xbox Live. Begge støtter dessuten både lokalt og nettbasert samarbeidsspill for to. Begge utgivelsene er samlepakker, med spill I-III i de respektive seriene. Om du har savnet å banke Death Adders onde undersåtter eller gatas avskum vet du med andre ord hva du har å laste ned.

Blazing Souls Accelate (PSP).

PlayStation Network

Som nevnt over er Mad Riders tilgjengelig for PS3 også.

Det har kommet mye snadder på PlayStation Network denne uken, men det meste er også tilgjengelig i butikk, så du får lese om det på PlayStation-bloggen. Et unntak er Blazing Souls Accelate, som er kompatibelt PSP og Vita. Dette er et taktisk rollespill fra japan, med isometrisk synsvinkel og turbasert kamp. Spillet skal etter planen lanseres i butikk senere denne måneden. Vi tar også med PS2-spillene Conflict: Vietnam og Tom Clancy's Ghost Recon, som begge er kompatible med PS3.

Les også
Mel Gibsons bror håpar å få spele Mad Max

PC

Mad Riders er også ute på PC, og kan blant annet kjøpes på Steam, Impulse/GameStop, Green Man Gaming og GamersGate.

Ys Origin (PC).

Ys Origin er et japansk rollespill som endelig har funnet veien til vesten. Her foregår handlingen i en verden som har blitt invadert av demoner. De gode gudinnene som hersket over verden svarte ved å teleportere befolkningen opp i skyene, hvor de var helt trygge – helt til demonene bygde et gigantisk tårn for å nå opp. Hva er det egentlig dere vil, demoner? Uansett, resultatet er et actionrollespill der du må kjempe deg gjennom demonenes tårn, for å redde befolkningen i Ys fra den sikre undergang. Ys Origin har full Steam-integrering og omfattende konfigurasjonmuligheter.

Lament (PC).

Sora er nok en japansk import. Dette er et skrollende skytespill i «bullet hell»-sjangeren, med håndtegnet anime-grafikk og massevis av action. Lament kommer fra et annet eksotisk og fremmed land, nemlig Sverige. Dette er et stemningsfullt hjernetrim/plattformspill hvor du må lede Emma gjennom en død verden. For å overvinne fiendene må du hoppe på dem og lage melodier.

Init (PC).

Init er et førstepersons hjernetrimspill der du må navigere deg gjennom abstrakte, fargerike miljøer. Problemet er at ting ikke alltid er som de ser ut, og for å lykkes må du finne ut hva som er virkelig og hva som bare er illusjoner. Fra Inits lekre, tredimensjonale grafikk hopper vi til den andre enden av skalaen: Sheperd Slaughter er et «roguelike»-rollespill med tilfeldig genererte miljøer. Så et litt uventet gjensyn: The Bluecoats: North & South er en nyutgave av klassiske North & South. Spillet er en blanding av Risk-aktig strategi og arkadeaction.

Last Half of Darkness: Society of the Serpent Moon (PC).

Managerspillet Out of the Park Baseball 13 ble lansert mens denne artikkelserien var satt på pause, men siden det nå har dukket opp på GamersGate har vi en unnskyldning til å nevne det. Vi nevner også eventyrspillet Last Half of Darkness: The Society of the Serpent Moon, som er tilgjengelig i boks andre steder i verden (og direkte fra utviklerne), men tilsynelatende ikke her til lands. Som de andre spillene i denne svært tradisjonsrike eventyrserien er dette et pek-og-klikk-spill med gufne, overnaturlige elementer. Den nedlastbare utgaven er blant annet tilgjengelig fra GamersGate).

Brand (PC).

RobotRiot er et lekkert, retropreget arkadespill som har tatt steget fra iOS til PC. Her styrer du en robot som må hoppe og sprette gjennom store, todimensjonale miljøer fulle av fiender. Spillet akkompagneres av god, gammeldags chip-musikk. Brand har også hoppet fra en annen plattform, nemlig den fortsatt utilgjengelige i Norge Xbox Live Indie Games. Dette er også et plattformspill med en todimensjonal oppbygging, men her er grafikken av en langt moderne karakter. Brand inneholder også enkelte rollespillelementer, for du kan forbedre figuren din underveis.

Snorms (PC).

Neste spill på den lange listen over PC-utgivelser heter Snorms, og er et isometrisk actionspill som visstnok er inspirert av klassiske Doom. Kameravinkelen er kanskje annerledes, men Doom-veteraner vil gjenkjenne labyrintaktige miljøer, hemmeligheter i fleng og monstre som kan være like hissige på hverandre som de er på spilleren. Samtidig loves vi mer moderne elementer som erfaring, oppgraderbare egenskaper og så videre.

Colonization (PC).

GOG viser at de fortsatt fortjener å bli kalt Good Old Games, med lanseringen av originale Sid Meier's Colonization, det klassiske, turbaserte strategispillet der målet er å kolonisere Amerika. Som om ikke dette var nok har de gitt ut de tre første Tomb Raider-spillene i én pakke. Dermed kan du finne ut hvorfor Lara Croft ble det spillikonet hun er, og mimre tilbake til tiden da originalutvikler Core Design fortsatt eksisterte.

The Sea Will Claim Everything (PC).

Avslutningsvis tar vi med et par nye «bundles». The Graduation Bundle hos Indie Royale gir deg The Void, Dead Pixels, The Ship, 1000 Amps, LaserCat og tidlig tilgang på det kommende spillet AirMech. Mye snadder for lite penger – og det sideskrollende actionspillet Dead Pixel er for øyeblikket eksklusivt for denne pakken. The Humble Indie Bundle V har en samling mer høyprofilerte utgivelser: Psychonauts, Bastion, Limbo, Superbrothers: Sword & Sworcery og Amnesia: The Dark Descent. Bastion er kun tilgjengelig om du betaler mer enn gjennomsnittsprisen. Bundle In A Box gir deg eventyrspillene Gemini Rue, Ben There, Dan That!, Time, Gentlemen, Please!, 1893: A World's Fair Mystery, The Sea Will Claim Everything, The Shivah og Metal Dead. For å få de sistnevnte må du betale over gjennomsnittsprisen. The Sea Will Claim Everything er for øyeblikket eksklusivt for denne pakken.

Starforge (PC).

Gratisutgivelser

Starforge har fått mye oppmerksomhet denne uken – så mye, faktisk, at det offisielle nettstedet fortsatt sliter. Grunnen til oppmerksomheten er enkel: Spillet deler mange elementer med det svenske spillfenomenet Minecraft, men i stedet for å klone ideen blander utviklerne den sammen med alt fra Halo til Warcraft. Spillet foregår på en gigantisk, datagenerert planet midt i et uendelig univers, og du kan holde deg på landjorden eller reise ut i verdensrommet. Som i Minecraft må du samle sammen ulike typer ressurser, bygge festningsverk og unngå å bli drept – denne gangen av Spaceship Troopers-aktige monstre. Utviklerne har lagt ut den første betaversjonen, som også er tilgjengelig på IndieDB.

Back to Bed (PC, Mac og web)

Bob har narkolepsi. Han vil sovne, og når han gjør det er det opp til deg å sørge for at han ikke skader seg. Han liker nemlig å labbe sovende rundt i livsfarlige miljøer, og i Back to Bed spiller du Bobs underbevissthet Subob, som må forholde seg til alt fra feller og stup til marerittaktige vesener fra Bobs uhyggelige drømmer. Litt som en isometrisk utgave av Ocean-klassikeren Sleepwalker? Du kan spille Back to Bed i nettleseren eller laste det ned for PC og Mac.

Ta også en titt på betaversjonen av Quadriga, et unikt, turbasert racingspill der du suser rundt med hest og kjerre i en romersk arena.

Nå er det, som Per Kokk liker å si, nok. Men om du vil ha mer, litt som Per Ler, kan du sjekke forrige ukes oppsummering.

Siste fra forsiden