Feature

Ukens nettutgivelser

Her er de modige spillene som ble lansert i E3-uken.

Det er alltid vanskelig å forutse hva slags effekt E3 vil ha på utgivelsene på nettet. Mastodontene i Los Angeles har pressens og mye av spillmiljøets nærmest ensidige oppmerksomhet, så dette en uke man helst vil unngå å lansere spill i – med mindre man kan koble dem til noe som skjer på nettopp E3. Det er det imidlertid ingen som har gjort denne gangen, og derfor er ukens utvalg rimelig slunkent.

Nintendo

Nintendo har ikke mye å by på denne uken. 3DS har fått kabalspillet 3D Solitaire, samt det todimensjonale action/plattformspillet Tumble Pop, som opprinnelig kom til Game Boy. På DSiWare har vi Devil Band: Rock the Underworld, som er et slags strategispill tilsynelatende inspirert av Plants vs. Zombies. Her må du ta knekken på Helvetes horder ved hjelp av mørk metallmusikk.

Bang Bang Racing (Xbox 360 og PC).

Xbox 360

Xbox 360 har fått to utgivelser denne uken. Bang Bang Racing er et racingspill hvor handlingen sees ovenfra, litt som i klassiske Ignition og Death Rally. Du får velge mellom 20 biler i fire ulike kategorier, og må sladde rundt ni fargerike og varierte baner fulle av hindringer og utfordringer. Noen har for eksempel funnet ut at det er en god idé å legge ut eksploderende tønner og alt fra olje til sand på banene. Spillet skilter også med flerspiller for opp til fire spillere, via delt skjerm. I tillegg til Xbox 360 kom spillet til PC i dag, og er ventet til PS3 neste uke.

Virtua Fighter 5: Final Showdown (Xbox 360 og PS3).

Virtua Fighter 5: Final Showdown beskrives som den definitive utgaven av slåssespillet Virtua Fighter 5. I årene som har gått siden originalen dukket opp i spillehallene har Sega forbedret spillet, blant annet ved å finpusse slåssesystemet, introdusere nye og mer dynamiske arenaer og introdusere nettbaserte rangeringslister. Her får du velge mellom 19 slåssekjemper, som også kan skreddersys, og ta dem ut i «ringen» for å banke motstanderen. Dette spillet har også kommet til PS3.

Who Wants to be a Millionaire? (PC, PS3 og Xbox 360).

PlayStation Network

I tillegg til Virtua Fighter 5: Final Showdown, som ble beskrevet i forrige avsnitt, har PS3-eiere fått tilgang på Who Wants To Be A Millionaire? Football Bundle. Du trenger ikke være hjernekirurg for å skjønne at dette er et quiz-spill som benytter seg av modellen fra Vil du bli millionær på TV. Totalt er det 1800 spørsmål, hvorav 600 har med fotball å gjøre. Apropos fotball, EA har kombinert fotballspillet FIFA 12 med den ikke veldig godt mottatte tilleggspakken UEFA EURO 2012 i én samlepakke. I tillegg har PC-spillet Farm Frenzy Pizza Party dukket opp som «minis»-utgivelse. Her må du drive bondegård for å skaffe det du trenger for å lage pizza – samtidig som du må skremme unna sultne bjørner og annet svineri. Apropos svineri: PS2-spillet Shellshock Nam ’67 har også dukket opp, av ukjente grunner.

Hele ukens oppdatering kan du sjekke på PlayStation-bloggen.

PC

DungeonBowl (PC).
Les også
Baldur's Gate: Enhanced Edition kommer i september

I likhet med PS3 har PC fått en Who Wants to be a Millionaire-utgivelse, denne gangen kallt Special Editions (også på GamersGate). Spillet har 600 spørsmål, og hvis du betaler mer får du flere. Vi kan også nevne at Bang Bang Racing er ventet utgitt på Steam i kveld, og er allerede ute på GamersGate og Get Games.

I Blood Bowl-oppfølgeren DungeonBowl spiller du manager for et lag som driver en slags fantasiversjon av amerikansk fotball. Handlingen foregår i den typen underjordiske miljøer man finner i de fleste rollespill og actionrollespill, hvor man selvsagt må ha noe å bedrive når man ikke har besøk av blodtørstige helter fra overflaten. Merk at Dungeonbowl ikke har noen enspillermodus.

Strategic War in Europe (PC).

Liker du tung strategi kan det godt tenkes at Strategic War in Europe er ukens høydepunkt for deg. Her tas vi nok en gang tilbake til andre verdenskrig, hvor vi får velge mellom et av 25 land og forsøke å komme best mulig ut av situasjonen. Jobben din inkluderer alt fra å krige til å drive politikk og vitenskapelig forskning, og du må for eksempel passe på at frontlinjene har forsyninger, at du har herredømme i lufta og så videre. Spillet har seks kampanjer, og støtter både «hotseat» og spill over e-post.

Voxterium Revision (PC).

Ellers kan vi ta med actionspillet Voxterium Revision, hvor du må rotere rundt en gigantisk fiende for å få inn den ene fulltrefferen etter den andre, og det aldrende plattformspillet Pandemonium, som i sin tid var et av de første plattformspillene med 3D-grafikk.

ThunderWheels (PC).

Gratisutgivelser

På gratisfronten har dette vært en god uke, ikke minst takket være Steam. Den digitale distribusjonsportalen har nemlig lagt ut vinnerne fra Intels LevelUp-konkurranse for spillutviklere, og her er det mye spennende å teste. En kjapp gjennomgang: Beatbuddy er et musikalsk actionspill hvor du må arbeide deg gjennom ulike låter for å bringe musikken tilbake. ThunderWheels er et racingspill sett ovenfra, som minner litt om Iron Man Off Road og Skidmarks. Blackwell's Asylum er et førstepersons grøsserspill satt til et sinnssykehus.

The White Laboratory (PC).

Divo er et arkade/plattformspill der du må navigere deg oppover en roterende sylinder, tilsynelatende litt som i Commodore 64-spillet Nebulus. The White Laboratory er et sandkasseaktig tårnforsvarspill der du må bygge nye forsvarsverker ved hjelp av dine døde fiender. MilitAnt er et sideskrollende plattform/actionspill satt til lekre miljøer. Atooms to Moolecules er et hjernetrimspill hvor målet er å skape moolekyler ved hjelp av atoomer. Trash TV er et sideskrollende plattform/hjernetrimspill der du må bruke ulike typer våpen for å løse nøtter. Imagine Earth er et strategispill der du må kolonisere en planet og takle problemer som forrurensing.

Linux Tycoon (PC, Mac og, ja, Linux).

Vi tar også med et par tidligere kommersielle utgivelser som nå har blitt utgitt gratis, med åpen kildekode og det hele. Linux Tycoon er et forretningsspill der du må sette sammen distribusjonspakker for Linux og forsøke å tjene deg rik på å selge dem. 2299: The Game er et pek-og-klikk-eventyrspill der du spiller en fyr som har fått hjernen sin implantert i et romskip, og nå må reise rundt på eventyr i rommet.

The Power (web).

To nettspill til slutt: Snakes on a Cartesian Plane leverer 28 variasjoner av det klassiske spillet Snake (og nei, det var ikke Nokia som oppfant det). Du starter med grunnversjonen, og låser opp nye etter hvert som du spiller. The Power er et retropgreget plattformspill som fikk mye positiv oppmerksomhet da det ble lansert i nedlastbar form for et par år siden. Nå er det altså tilgjengelig i webform.

Flere spill finner du i forrige ukes oppsummering.

Siste fra forsiden