Feature

Ukens nettutgivelser

Telltales vandrende zombier leder ukens angrep på fritiden vår.

Fredag ettermiddag betyr som vanlig én ting her på Gamer.no: En stor oppsummering av hvilke spill som har kommet i løpet av uken som har gått. Som vanlig er det Nintendos plattformer som får æren av å komme først.

Nintendo

Det har ikke kommet noen Wii-spill denne uken, men 3DS-eiere kan glede seg over Marvel Pinball 3D. Her får vi fire detaljerte og fargerike brett laget fra flipperspillekspertene i Zen Studios, og alle har hentet inspirasjon fra tegneserieuniverset til Marvel. Temaene er Iron Man, Blade, Fantastic Four og Captain America. Andre utgaver av Marvel Pinball finnes for PS3, Xbox 360, Android og iOS, og superheltflippingen er også på vei til Vita, PC og Mac.

Marvel Pinball 3D (3DS).

Mobilsuksessen Let's Create Pottery har tatt turen til DSiWare. I dette kreative spillet må du forme krukker av leire, noe som kan være lettere sagt enn gjort. Etter at du er fornøyd med formen kan du male og brenne krukken din, og dele den med andre spillere om du vil. Ukens siste DSiWare-utgivelse er Lola Fruit Sudoku, en fargerik utgave av det ultrapopulære hjernetrimspillet.

The Walking Dead Episode 2 (PC og Xbox 360).

Xbox 360

Telltales episodebaserte spillmatisering av tegneserien The Walking Dead fortsetter denne uken, og på Xbox 360 har Episode 2 blitt lansert som en tilleggspakke for Episode 1. Handlingen foregår tre måneder etter hendelsene i den første episoden, og nå begynner gruppen å slite med å finne mat. Sult har en tendens til å gjøre folk uforutsigbare og egoistiske, og i mange tilfeller direkte farlige. Dette kan by på litt av en utfordring, og i tillegg må du forholde deg til konsekvensene av valgene du tok i den første episoden.

Mini Ninjas Adventures (Xbox 360).

Mini Ninjas Adventures er en Kinect-versjon av Mini Ninjas, fra Hitman-skaperne IO Interactive. Her må en gjeng søte små ninjaer redde ninjavennene sine fra en ond samurai, som har tatt dem til fange. Spillet blander plattformelementer, utforskning, action og eventyr, og et spill hele familien kan ha glede av.

Det vertikalt skrollende skytespillet DoDonPachi Resurrection har dukket opp på Games on Demand-tjenesten (eller «forespørselsbaserte spill»). Det er også tilgjengelig i butikk, men kan være vanskelig å oppdrive. I Amerika har også bilspillet Jeremy McGrath's Offroad dukket opp, men det ser ikke ut til å være tilgjengelig her til lands.

Ratchet & Clank HD Collection (PS3).

PlayStation Network

PS3-pakken Ratchet & Clank HD Trilogy har blitt lansert i vanlige spillbutikker, men hvis du kun er ute etter ett eller to av spillene i pakken kan du kjøpe dem separat på PSN. Dette er nyversjoner av PS2-spillene Ratchet & Clank, Ratchet & Clank 2 og Ratchet & Clank 3, med oppgradert HD-grafikk, trophy-støtte og mulighet til å spille i stereoskopisk 3D. For de uinnvidde er Ratchet & Clank-spillene fantasifulle plattform/actionspill hvor du blant annet får leke med en rekke sprø våpen og andre hjelpemidler. De tre første spillene i serien ble svært godt mottatt da de kom ut.

Les også
Lekkert 2D-rollespel til hausten
1945 I & II – The Arcade Games (PS3).

Mer nostalgi kommer i form av noen nye PS2-utgivelser som kan spilles på PS3. 1945 I & II – The Arcade Games er en pakke bestående av to vertikalskrollende flyspill de aller fleste barn av åttitallet vil huske godt. Castle Shikigami II er nok et vertikalt skrollende skytespill, denne gangen laget for PS2-generasjonen og med litt mer fokus på å unngå kuler. GrooveRider Slot Car Racing er et racingspill der du styrer lekebiler på bilbane med spor.

Ellers har det kommet en bråte utgivelser som også er tilgjengelig i butikk. Du kan sjekke hele ukens PSN-oppdatering på Sonys PlayStation-blogg.

Penny Arcade's On the Rain-Slick Precipice of Darkness Episode 2 (PC).

PC

Episode 2 av The Walking Dead er også tilgjengelig på PC. Beskrivelsen kan du lese i Xbox 360-delen.

Husker du Penny Arcade's On the Rain-Slick Precipice of Darkness? Den episodebaserte rollespillserien ble droppet at utvikler Hothead Games etter bare to episoder, men ble så plukket opp igjen av Zeboyd Games. Episode 3 er nå ute, og i motsetning til Hotheads moderne 3D-produksjoner er dette et spill laget med gammeldags, piksellert 2D-grafikk. Utviklerne understreker at du ikke trenger noen erfaring med de to første episodene for å spille den nyeste episoden, som skilter med massevis av humor, gammeldags JRPG-moro og en historie skrevet av Penny Arcade-skaperne.

Salvation Prophecy (PC).

Salvation Prophecy er et spill av den typen som gjør hundre forskjellige ting samtidig. Handlingen foregår i en fjern fremtid hvor mennesker, mutanter og roboter kjemper om overherredømme i galaksen, samtidig som en apokalyptisk profeti advarer om dommedag. Du må reise rundt i universet for å forhindre sivilisasjonenes undergang, og underveis må du kjempe i romskip og på ulike planeter, utforske fjerne verdener og klatre i rangstigen helt til du får mulighet til å bygge kolonier og beordre store flåter til kamp.

Reprisal (PC).

For noen uker siden skrev jeg om Reprisal. Det var et gratis nettleserspill tungt inspirert av det klassiske gudespillet Populous, men som også har lånt ideer fra fjorårsspillet From Dust. I dette strategispillet må du legge til rette for dine egne tilbedere og sørge for at de vantro hundene som tror på andre guder enn deg utslettes av alt fra flammeregn til jordskjelv. Spillet har nå fått en kommersiell versjon, som byr på et utvidet lydspor, ekstra utfordringsbrett og muligheten til å lagre offline.

Gateways (PC).

Neste utgivelse heter Gateways, og har blitt beskrevet som en todimensjonal utgave av Portal. Dette er et hjernetrim/plattformspill der tradisjonelle plattformelementer blandes med muligheten til å skyte ut portaler, som i utgangspunktet lar deg komme fra punkt A til punkt B på en lettere måte. Senere blir det imidlertid mer komplisert, fordi du kan skyte flere typer portaler. En forandrer størrelsen din, en lar deg reise bakover i tid, og en lar deg snu opp ned på tyngdekraften. Ta forresten en titt på skjermbildet. «Hmm», ikke sant?

Trip (PC).

Apropos «hmm», hva med Trip? Det er fristende å bare kalle «Journey på syre», for selv om den typen frase har blitt en klisjé virker den for en gangs skyld svært beskrivende. Bare sjekk traileren. Trip er et førstepersonsspill der du får utforske en abstrakt og ... fargerik verden. Trip har ingen fiender og ingen mål, men massevis av bass. Det er ute for PC og Mac.

Intrusion 2 (PC).

Intrusion 2 har også en trailer du bør ta en titt på, av helt andre grunner. Dette spillet er et sideskrollende plattform/actionspill i stil med klassikerne fra Mega Drive-generasjonen, men bruker moderne fysikksimulering for å skape situasjoner og utfordringer de gamle spillene ikke hadde mulighet til. Spillet er forresten tilgjengelig i Indiefort Bundle 2 i en kort periode, hvis du vil spare penger og få noen andre spill med på kjøpet.

Receiver (PC).

Forrige uke glemte jeg å ta med Receiver. Dette er et eksperimentelt førstepersons skytespill hvor utviklerne blant annet gir oss svært realistisk kontroll over skytevåpenet vårt. Hver del av våpenet kan manipuleres, og du kan blant annet ta ut magasinet og sjekke hvor mange kuler du har igjen. Spillet har også andre spennende elementer, som tilfeldig genererte miljøer, samt permanent død kombinert med null sjekkpunkter eller lagremuligheter. Dør du, er det slutt og du må starte på nytt. Receiver er gratis for alle som har forhåndsbestilt Overgrowth.

The Surfer (PC).

Flere tilfeldig genererte utfordringer får du i Wazhack, et «roguelike»-spill hvor handlingen sees fra siden og ikke ovenfra (som er vanlig i sjangeren). Du kan forøvrig også ta en titt på The Surfer, som er tilgjengelig for salg på tross av at det er uferdig. Dette er et surfespill med realistisk fysikk og dynamiske bølger.

Platformines (PC).

Gratisutgivelser

Vi begynner med noen uferdige spill som er tilgjengelig i gratis alfa- eller betaversjoner. Quest of the Wordsmith minner litt om Minecraft, men har en unik mekanisme for å skape nye ting. Når du ødelegger noe får du ikke ressurser, men bokstavene i ordet som beskriver objektet. Når du har samlet sammen noen bokstaver kan du skape nye ting ved å lage egne ord. Planet Explorers minner også litt om Minecraft. Her må du utforske en ukjent planet full av eksotiske planter og skumle dyr. Som i Minecraft må du samle sammen ressurser og bruke dem til å skape et trygt hjem i de farlige miljøene. Sist ut av betaprosjektene er Platformines, et todimensjonalt plattformspill med elementer fra rollespill og skytespill.

Kompendium (PC).

Receiver, som jeg nevnte over, ble laget for en konkurranse hvor målet var å produsere et førstepersons skytespill på syv dager. Table for One ble skapt for den samme konkurransen. Hmm igjen.

Har du sansen for lokal flerspiller på samme datamaskin? Kompendium inneholder ni spill alle laget for to spillere. Spillene bruker minimalistisk presentasjon og utforsker interessante ideer. Samlingen inkluderer Glitch Tank, som allerede er ute på iOS.

That's all folks! Du kan lese forrige ukes oppsummering for mye mer moro.

Siste fra forsiden