Feature

Ukens nettutgivelser

Huleutforskning, romkrig og skumle, slanke menn er noen av temaene denne uken.

Denne uken har vi fått flere etterlengtede titler, inkludert plattformspillet Spelunky for Xbox 360, PS3-versjonen av The Walking Dead: Episode 2 og strategispillet Endless Space for PC.

Nintendo

Wii er som vanlig glemt, men Nintendo har disket opp med tre spill for sine håndholdte plattformer. Escape the Virus: Swarm Survival for DSiWare er en slags videreutviklet versjon av arkadespillet Snake, satt til en mikroskopisk verden. Spillet har to svært forskjellige spillmoduser. 3DS-spillet Zombie Slayer Diox er en blanding av rytmespill og sideskrollende slåssing, hvor målet er å kverke store mengder zombier. Sist ut er Castlevania: The Adventure for Virtual Console-tjenesten til 3DS. Dette todimensjonale plattformspillet kom først ut til Game Boy.

Spelunky (Xbox 360).

Xbox 360

Etter lang, lang tid har Spelunky endelig dukket opp på Xbox 360. Spelunky er basert på et gratis PC-spill ved samme navn, men har fått massevis av oppdateringer på turen til konsoll. Det er et todimensjonalt plattformspill der du spiller en gruveutforsker som må navigere seg gjennom tilfeldig skapte gruver fulle av monstre, feller og skatter. De fullstendig ødeleggbare miljøene er forskjellige for hver gang du spiller, og den store mengden innhold sikrer at det stadig er noe å oppdage.

Bellator: MMA Onslaught (Xbox 360).

Ukens andre Xbox Live Arcade-utgivelse er Bellator: MMA Onslaught, et slåssespill basert på en «mixed martial arts»-turnering ved navn Bellator Fighting Championships. Spillet skilter med kontroller som er lette å lære, muligheten til å designe din egen utøver og spille mot andre både over nettet og lokalt. Underveis i spillet låser du opp nye bevegelser, får nye belter og klatrer på verdensrankingen.

The Walking Dead: Episode 2 (Xbox 360, PS3 og PC).

PlayStation Network

Episode to av Telltales spillmatisering av tegneserien The Walking Dead fikk sin debut i forrige uke, og har nå også kommet til PlayStation Network for PS3. Handlingen i denne episoden foregår tre måneder etter hendelsene i den første episoden, og nå begynner gruppen å slite med å finne mat. Sult har en tendens til å gjøre folk uforutsigbare og egoistiske, og i mange tilfeller direkte farlige. Dette kan by på litt av en utfordring, og i tillegg må du forholde deg til konsekvensene av valgene du tok i den første episoden.

Dungeon Twister (PS3).

En digital utgave av brettspillet Dungeon Twister har også ankommet PS3 denne uken. Dette er et turbasert strategispill hvor hver spiller styrer en gruppe på åtte eventyrere, som må navigere seg gjennom en rollespillaktig grotte full av feller og andre mekanismer. Grotten består av åtte «rom», som igjen består av mindre korridorer separert av vegger. Rommene kan roteres ved hjelp av tannhjul, slik at du kan åpne opp nye ruter. For å vinne kan du gjøre to ting, nemlig enten å sikre at dine helter kommer helskinnet ut av grotten, eller å sørge for at motstanderens helter møter et blodig endelikt.

Rainbow Moon (PS3).
Les også
Sniktitt:

Rainbow Moon er et isometrisk rollespill med taktisk, turbasert kamp, hvor du får rollen som en stakkar ved navn Baldren. Han har blitt utsatt for en forbannelse, og slengt over på en annen klode. Samtidig har han klart å åpne en dimensjonsportal, som det nå kravler massevis av fæle monstre ut av. Dermed må han samle sammen en gruppe allierte og legge ut på en lang reise for å få stengt portalen igjen. Spillet skilter med rundt 100 spesialegenskaper, massevis av oppgraderbart utstyr og over 20 utfordrende grotter, og utviklerne tror det vil ta deg 40 timer å fullføre.

En håndfull mer eller mindre ukjente PS2-spill har også dukket opp på nettverket. Disse er: Crazy Golf World Tour, Disney´s Donald Duck PK, Euro Rally Champion, Formula Challenge og PDC World Championship Darts 2008. Resten av ukens oppdatering, som også inkluderer butikkspill og samlepakker, finner du på PlayStation-bloggen.

Endless Space (PC).

PC

Den største utgivelsen på PC denne uken må være Endless Space, et ambisiøst romstrategispill hvor du må lede en sivilisasjon og skape ditt eget imperium. Underveis vil du møte andre sivilisasjoner, som du kan drive diplomati og handel med – eller gå til krig mot. Den interaktive romoperaen foregår i et rikt univers fullt av rester etter eldgamle sivilisasjoner, og mange av disse restene kan være ekstremt verdifulle for de som finner dem. Spillet skilter blant annet med lekker grafikk, flerspillermuligheter og et brukervennlig kontrollsystem.

1953: KGB Unleashed (PC).

Om du liker eventyrspill som fokuserer på intrikate gåter, kan 1953: KGB Unleashed (opprinnelig kjent som Phobos) kanskje være noe for deg. Spillet kommer fra skaperne av Outcry, og er et førstepersons, nodebasert eventyr som minner litt om Myst-serien, men foregår i et forlatt, underjordisk KGB-kompleks. Under den kalde krigen drev KGB blant annet forskning på parapsykologiske fenomener, og om vi skal tro handlingen i dette spillet fikk forskningen uventede og livsfarlige resultater. Spillet er også tilgjengelig på SimMarket.

Fortune Winds: Ancient Trader (PC og Mac).

Fortune Winds: Ancient Trader er oppfølgeren til strategispillet Ancient Trader, og er et turbasert spill for opp til fire spillere. Spillerne må utforske ukjente hav, finne skatter og drive handel, på sin vei for å overvinne det legendariske sjøuhyret kjent som Kraken. Spillets grafikk er inspirert av sjøkartene laget av Abraham Ortelius på femtenhundretallet. Det er ute på PC og Mac.

The Sparkle 2: Evo (PC).

Spillutvikleren Forever Entertainment har lansert to spill på Desura denne uken. Først ut er The Sparkle 2: Evo, et spill som minner litt om Fl0w. Du styrer et lite vesen som må vokse seg stort ved å spise ulike ting. Men det du spiser påvirker også hvordan du utvikler deg, og du kan hele tiden sjekke DNA-et til vesenet ditt for å se hvor du er på vei. Frederic: Resurrection of Music er et musikalsk eventyr der du spiller Frederic Chopin, som tydeligvis har stått opp fra de døde.

Beware, Planet Earth (PC).

Vi har også fått flere småutgivelser denne uken. 5 Minutes RPG er et rollespill hvor du må redde verden på fem minutter. Epilogue er nok et rollespill, denne gangen i retrostil. Puzzle Cubicle er en hjernetrimmer der du må pusle sammen bilder. Badass Locomotive er nok et hjernetrimspill, og denne gangen må du legge skinner for et tog. Beware, Planet Earth er et fargerikt tårnforsvarspill der du må forsvare kloden mot angripere fra Mars. McPixel er et verkverdig pek og klikk-eventyr der du havner i stadig mer absurde situasjoner og får 20 sekunder på deg for å redde dagen.

Slender (PC).

Gratisutgivelser

Har du lyst til å få nattesøvnen ødelagt? For et dumt spørsmål, selvsagt har du det. Derfor bør du ta en titt på Slender, et skrekkspill som henter inspirasjon fra Slender Man – en oppdiktet skrekkfigur som ble skapt på Something Awful-forumet. I dette spillet navigerer du deg rundt i et mørkt og guffent miljø, hvor du tilsynelatende er alene. Det er du imidlertid ikke. En skummel skikkelse er der sammen med deg, og det verste du kan gjøre er å se på ham. Hvis utviklernes nettsted fortsatt er nede kan du laste spillet ned via Reddit.

Grim (PC).

Grim er et svært lovende studentprosjekt som nå har fått en gratis betaversjon. Dette er et flerspillerbasert førstepersons skytespill satt til planeten P44-X, hvor en gruppe opprørere kjemper mot makthaverne. Spillet har «deathmatch» og «team deathmatch», samt en modus som heter «breach». Et av målene for prosjektet er å vise hvordan små team kan lage spill med AAA-kvalitet, og skal vi dømme etter grafikken har dette målet blitt innfridd.

Litt nettlesermoro til slutt: Glean er et plattformspill med Minecraft-aktige elementer, der du styrer en robot som må lete etter ressurser i hulene på en fremmed planet.

Det var alt for i dag. Nå er det sommer, og i den forbindelse tar ukens nettutgivelser en liten ferie. Vi er tilbake i august. Men om du slipper opp for spill i ventetiden kan du jo ta en titt på tidligere artikler i serien, og begynne med forrige ukes oppsummering.

Siste fra forsiden