Feature

Ukens nettutgivelser

Mobile skyttergraver, froskeavhengige monstre og mye mer.

Denne uken har Gamescom satt sitt preg på nyhetsbildet, men det har ikke hindret små og store selskaper i å lansere massevis av moro på nettet.

Nintendo

Nintendo har kun lansert håndholdte spill denne uken. The Lost Town: The Jungle er et actioneventyr med overlevelseselementer hvor du må hjelpe innbyggerne i en landsby å overleve etterdønningene av et meteorittnedslag i Amazonas-jungelen. Escape the Virus: Shoot'Em Up er et skytespill satt til en mikrobiologisk verden, med både action og taktikk. Begge disse spillene er for DSiWare, mens Virtual Console på 3DS har fått Game Boy-utgivelsen Mystical Ninja Starring Goemon. Dette er et tradisjonelt actionrollespill.

Dust: An Elysian Tail (Xbox 360).

Xbox 360

Ukens Xbox 360-spill er Dust: An Elysian Tail. Dette er et sideskrollende actioneventyr med lekker, håndtegnet grafikk. Du får rollen som den mystiske krigeren Dust, som må nedkjempe hundrevis av fiender ved hjelp av et eldgammelt, magisk sverd. Vi loves intuitiv kamp, en mengde varierte oppdrag og en massiv åpen verden å utforske. Underveis finner du oppgraderinger som gir deg nye egenskaper.

Papo & Yo (PS3).

PlayStation Network

Actioneventyret Papo & Yo for PS3 tar opp et virkelig problem gjennom en fantasifull fabel. Vesle Quico bor i slummen et eller annet sted i Sør-Amerika. Hans beste venn og eneste beskytter er et stort, rosa vesen som kalles Monster. Men selv om Monster er Quicos venn, er ikke forholdet mellom dem så lett. Monster er nemlig avhengig av å spise små frosker, og når han gjør det forvandles han til en livsfarlig drapsmaskin som lett kan finne på å skade Quico. Men Quico elsker sin monstervenn, og for at han skal få et godt liv sammen med Monster må han forsøke å finne en kur for Monsters avhengighet.

Sound Shapes (PS3 og Vita).

Sound Shapes, som er ute for både PS3 og Vita, er en blanding av todimensjonalt plattformspill og musikkspill. Spillet bruker grafikk laget av utviklere som Pixeljam, Capy og Superbrothers, blandet med musikk fra folk som I Am Robot and Proud, Jim Guthrie og Deadmau5. Du må hoppe rundt i de sideskrollende miljøene og plukke opp noter og rytmer, og gradvis bygge opp en låt. Spillet lar deg også skape egne nivåer og musikk.

Alundra (PS1).

Monkeypaw Games er et selskap som blant annet spesialiserer seg på å hente klassikere fra Japan og lansere dem i vesten. Denne uken gir de oss Alundra for PS1 (spillbart på PSP og PS3), et actioneventyr hvor du må utforske grottekomplekser fulle av både fiender og utfordrende gåter. Nostalgikere kan også laste ned PS1-spillet The Next Space og PS2-spillet GT Racers. Hele oppdateringen kan du se på PlayStation-bloggen.

Iron Brigade (PC og Xbox 360).
Les også
Android-konsoll til under tusenlappen

PC

Double Fine-spillet Iron Brigade har ankommet PC etter å ha vært forbeholdt Xbox 360 en stund. Dette er en slags blanding av tårnforsvar og actionspill, hvor du styrer din egen mobile skyttergrav – tenk deg en «mech» med andre verdenskrig-teknologi – mens du forsvarer deg mot horder av monstre som kommer i bølge etter bølge. PC-versjonen inkluderer også den nedlastbare ekspansjonen Rise of the Martian Bear, hvor man må jakte ned skurken Vlad fra den originale spillkampanjen. Vær oppmerksom på at spillet bruker Games for Windows Live.

Tales from Space: Mutant Blobs Attack (PC og Vita).

Et annet spill som nylig har ankommet PC, denne gangen fra PlayStation Vita, er Tales from Space: Mutant Blobs Attack. Dette er en sideskrollende blanding av hjernetrim og plattformspill. Her spiller du en sur, mutert blob som bestemmer seg for å spise opp verden rundt deg. Jo mer du spiser, jo større blir du – og det kommer godt med når hindringene begynner å dukke opp. Spillet har også fysikkbaserte elementer. Spillet fikk en svært god mottakelse på Sonys håndholdte plattform.

Hero Academy (PC og iOS).

Hero Academy har også tatt turen fra et annet format, denne gangen mobil. Dette strategispillet byr på kjappe, turbaserte kamper mellom to spillere. Spillerne kan ha flere spill på gang samtidig, litt som i gamle «play by mail»-spill og moderne mobilspill som Wordfeud, og ta turene sine når de får tid. For å vinne må du utnytte deg av fordelene til dine ulike enheter, samt verdifulle spesialgjenstander som kan være med å snu situasjonen på slagmarken. PC-versjonen har gjengen fra Team Fortress 2 med på laget.

Cladun X2 (PC og PSP).

Vi fortsetter «spill som kommer fra andre plattformer»-temaet med Cladun X2, som har tatt turen fra gode, gamle PSP. Dette er et japansk actionrollespill der du må hugge og kutte deg gjennom en serie tilfeldig genererte grotter og ruiner. Spillet skilter med retrografikk og ekstreme muligheter til å skreddersy figuren din.

Final Fantasy VII (PC og mye annet).

Rollespillklassikeren Final Fantasy VII stammer strengt tatt også fra en annen plattform, nemlig originale PlayStation, men ble også lansert på PC på nittitallet. Nå har det blitt relansert, med støtte for moderne operativsystemer, skylagring og onlinebasert kopibeskyttelse. Dette spillet må sannsynligvis sies å ha historiens mest kjente «spoiler», så om du har lyst på en dose klassisk japansk rollespill og ikke kjenner handlingen fra før, bør du holde deg unna Google.

Tower Wars (PC).

Tower Wars stammer så vidt jeg kan se ikke fra noe annet format. Dette er et tårnforsvarsspill med en vri; du kjemper nemlig ikke mot forutsigbare horder sendt av datamaskinen, men hærene og tårnene til andre mennesker. Opp til seks spillere kan spille mot hverandre i lagbaserte kamper, hvor du både må bygge og oppgradere tårn og hindringer for motstandernes soldater, men også utvikle og produsere din egen hær med spesialiserte roboter som kan ta knekken på motstanderne.

Deep Eclipse (PC).

Neste spill på PC-listen er Deep Eclipse, et romspill som blander action og rollespillelementer. Du har havnet i en dimensjon full av monstre, og må overleve til en hver pris. Fra samme utvikler får vi Paper Ball, et spill der du må rulle bortover et todimensjonalt landskap fullt av hindringer.

Towers of the Apocalypse (PC).

Towers of the Apocalypse er et postapokalyptisk tårnforsvarspill der du må forsvare drivstoffet ditt mot styrkene til et ondt selskap. LogiGun er en todimensjonal hjernetrimmer der du bruker et Portal-aktig våpen med en rekke egenskaper. Guy vs. The Wicked and Nefarious Land er et actionrollespill hvor du må utforske fem forskjellige grotter sett ovenfra.

Defenders of the Last Colony (PC).

Defenders of the Last Colony er et fargerikt skytespill satt til verdensrommet, som også inkluderer elementer av tårnforsvar og strategi. Platformance: Castle Pain (PC-versjon på Deura er et todimensjonalt plattformspill med lekker retrografikk og tøffe utfordringer. Serien fortsetter i Platformance: Temple of Death, som har et litt Indiana Jones-aktig preg.

BasketBelle (PC).

I Planetship styrer du selve jordkloden, forvandlet til et romskip som må reise gjennom rommet på jakt etter et nytt hjem. BasketBelle er et eksperimentelt, basketball-basert action/plattformspill hvor hvert av spillets kapitler utnytter basketballkonseptet på en ny måte. Micron er et hjernetrimspill med rytmeelementer, hvor du må deflektere energikuler som skytes ut i takt med musikken. Twenty Twelve er et plattformspill hvor du må rømme fra et Maya-tempel fullt av roboter.

Pixel Blocked (PC).

Vi tar med noen flere sommerspill før vi runder av. Loren: Amazon Princess er en slags livssimulator med rollespillelementer og romantikk. Blindside er et unikt eventyr satt til en stor 3D-verden som du aldri får se – i stedet må du navigere deg rundt ved hjelp av lyd. Stay Dead er et slåssespill med ekte skuespillere og video. Pixel Blocked er et hjernetrimspill med lekker retropresentasjon.

Zineth (PC og Mac).

Gratisutgivelser

Zineth er et fargerikt spill inspirert av Sega-klassikeren Jet Set Radio. Handlingen foregår i et stort, åpent og abstrakt landskap hvor du skater rundt og gjør oppdrag for ulike folk. Her loves vi vanvittige hastigheter og massevis av stunts. Spillet er tilgjengelig både på PC og Mac.

Mercury (PC og Mac).

Mercury er et interessant nettleserspill. Det er et slags rollespill i «roguelike»-sjangeren hvor de som vinner får lov til å skape nytt innhold til spillet. Dermed får det nye monstre, gjenstander og andre ting hver gang noen vinner – og folk har vist seg å være svært kreative. Dette spillet er også ute på PC og Mac.

Sokoban Castle (web).

Noen nettleserspill har vi også plass til. Forumbruker ShampooMacTavish tipset om Heroes Rise, et tekstspill av «velg ditt eget eventyr»-typen, med rollespillelementer. Sheepwalk er et hjernetrimspill der du spiller en gjeterhund som må redde en dumme gjeng sauer fra å ta livet av seg selv. Mer hjernetrim får du i Sokoban Palace, en lekker variant av det klassiske kassedyttingsspillet.

Forrige fredag publiserte vi en stor liste over sommerens nettutgivelser.

Siste fra forsiden