Feature

Ukens nettutgivelser

Counter-Strike: GO får følge av massevis av store og små utgivelser.

Uken etter en stor spillmesse som Gamescom er alltid litt langsom, men vi har fortsatt fått flere spennende utgivelser på nettet.

Nintendo

Det har vært en nostalgisk uke for Nintendos del, da tre av ukens fire spill har kommet til Virtual Console-tjenestene. 2020 Super Baseball for Wii er en voldelig versjon av baseball, med miner og det hele. NES Open Tournament Golf for 3DS er et mer tradisjonelt sportssipill, der Mario, Luigi og gjengen spiller golf i frodige miljøer. Donkey Kong Junior, også for 3DS, er et klassisk 2D-plattformspill der Donkey Kong Jr. må redde faren sin. Til slutt har vi et nytt spill, Rummikub for DSiWare. Det vil si, helt nytt er det vel ikke, for brettspillet det er basert på er over femti år gammelt.

Counter-Strike: GO (PC og Xbox 360).

Xbox 360

Ukens sannsynligvis største utgivelse er Counter-Strike: Global Offensive, som har kommet til Xbox 360 og PC. Som i tidligere Counter-Strike-versjoner deles spillerne i to lag, terrorister og antiterrortropper, som må slakte hverandre ned i kjappe, taktiske kamper på nettet. Global Offensive skilter med nye miljøer, figurer og våpen, og leverer også oppdaterte utgaver av klassiske Counter-Strike-miljøer som de_dust. Dessuten loves vi nye spillmoduser, internasjonale poengtavler og mye mer.

JoJos Bizarre Adventure HD (PS3 og Xbox 360).

JoJo's Bizarre Adventure er et eldre, todimensjonalt slåssespill basert på en anime-serie ved samme navn. Som navnet tilsier er det et ganske merkelig spill, med 22 sprø figurer som må banke løs på hverandre i fargerike omgivelser. Den nylanserte HD-versjonen skilter blant annet med nettverksstøtte, hvor 2-8 spillere kan delta i mesterskap over nettet. Selvfølgelig kan to spillere kjempe mot hverandre lokalt også. Spillet er også ute på PS3.

The Expendables 2 (PC, PS3 og Xbox 360).

Sist ut på Xbox 360 er The Expendables 2, som også har kommet til PC og PS3. Dette actionspillet er, som navnet indikerer, basert på filmen ved samme navn. Fire hardhauser leies inn for å redde en kinesisk milliardær som har blitt kidnappet, men ting går selvsagt galt – med eksplosive resultater. Handlingen sees ovenfra, og spillet støtter samarbeidsflerspiller for fire. Ta en titt på spillets Metacritic-side før du eventuelt går til innkjøp.

PlayStation Network

På tross av at Counter-Strike: GO er ute på PS3 i USA, er det utrolig nok ikke kommet til Europa – og etter flere slike situasjoner er det nok betimelig å spørre seg hva SCEE driver med. PS3-eier kan imidlertid ta en titt på JoJo's Bizarre Adventure og The Expendables 2, som er beskrevet over.

Deep Black (PC, PS3 og Xbox 360).

PS3-eiere kan også ta en titt på Deep Black, et tredjepersons skytespill hvor mye av handlingen foregår under vann. Handlingen foregår ti år inn i fremtiden, og dreier seg om bioterrorisme og internasjonal spionasje. I tillegg til enspillerdelen får vi fem brett som kan spilles i flerspiller, hvor du må ned i dypet og drepe venner og ukjente ved hjelp av et bredt spekter av undervannsutstyr – harpun inkludert. Deep Black finnes også for Xbox 360 og PC.

Les også
Etterlengtet rollespill blir utsatt
Retro/Grade (PS3).

Retro/Grade er en unik blanding av sideskrollende skyting og rytmespill. Her spiller du piloten Rick Rocket, som nettopp har reddet universet. Uheldigvis resulterte dette i en eksplosjon av episke proposjoner, som førte til at tiden begynte å gå i revers. Dermed må du ta over romskipet til Rick Rocket, og redde universet - baklengs. Resultatet er et spill som minner mer om et rytmespill enn et tradisjonelt skytespill, hvor du må utføre de eksakte handlingene Rick Rocket opprinnelig utførte.

I tillegg har PS1-spillet Urban Chaos dukket opp på PSN. Dette var i sin tid et svært nyskapende tredjepersons actionspill, som dessverre ikke fikk den oppmerksomheten (eller de salgstallene) det fortjente. Du kan se hele listen over PSN-utgivelser, inkludert DLC og butikkspill, på PlayStation-bloggen.

PC

Counter-Strike: GO ble nevnt i Xbox 360-delen, men vi kan ta med at PC-versjonen (også på Impulse, men bruker Steam) har støtte for modifikasjoner og sannsynligvis er utgaven du bør gå for om du har anledning. Jeg plikter også å nevne The Expendables 2 (også på GamersGate og Impulse, men bruker Steam), også det beskrevet over.

Jagged Alliance: Crossfire (PC).

Jagged Alliance: Crossfire (også på GamersGate, men er uansett Steamworks-spill) er en frittstående utvidelse for det taktiske krigsspillet Jagged Alliance: Back in Action. Crossfire foregår i Khanpaa, en asiatisk nasjon som opplever brutale angrep fra leiesoldater. Siden landet ikke har noen stor hær, må de svare med samme mynt. Dermed må du sette sammen en ny gruppe leiesoldater for å beskytte Khanpaas befolkning. Vi loves ti nye leiesoldater, nye fiender, våpen og trusler, og en helt ny historie. Crossfire skal også skilte med en valgfri «line of sight»-modus som begrenser det du ser til det leiesoldatene dine kan se.

Galaxy on Fire 2 Full HD (PC).

Galaxy on Fire 2 er et romskipspill som har gjort stor suksess på iOS. Nå har det fått en omfattende HD-renovering for PC (også på GamersGate, men er nok et Steamworks-spill), og slipper deg løs i et levende univers med over 20 solsystemer, over 100 romstasjoner og over 170 forskjellige typer varer som kan handles mellom systemene. Enten du vil være handelsmann, drive gruvedrift på asteroider, bli pirat eller leiesoldat loves du massevis av åpen action. PC-versjonen skilter med massevis av lekre spesialeffekter, helt nye og langt mer detaljerte modeller, støtte for det meste av oppløsninger og et skreddersydd nytt kontrollsystem.

Tiny Troopers (PC, iOS).

Tiny Troopers (også på Steam, der det låses opp i kveld) stammer også fra iOS, og er et Cannon Fodder-aktig skytespill der du styrer en gruppe soldater rundt i krigsherjede miljøer sett ovenfra. Du må redde gisler, skyte terrorister og forårsake store eksplosjoner, som seg hør og bør i et spill der slagordet er «gi krig en sjanse». Den nye versjonen er for både PC og Mac, og skilter blant annet med forbedret grafikk. Spillet kommer dessuten snart til fysiske butikker.

AVSEQ (PC).

AVSEQ er et abstrakt, musikalsk hjernetrimspill hvor du må koble fallende atomer sammen for å holde musikken gående. Hvordan den utvikler seg avhenger av hva du gjør, og hvert nivå har 2,2300745198530623×10^43 forskjellige variasjoner. Det er mye. For noe helt annet kan du ta en titt på Slick, et plattformspill med GameBoy-aktig presentasjon og hundre vanskelige brett.

Thirty Flights of Loving (PC).

Thirty Flights of Loving er et kjapt førstepersons eventyr fra skaperen av gratisspillet Gravity Bone, som forøvrig er inkludert i pakken og kan startes fra hovedmenyen. Det varer bare 5-15 minutter, men du må nok spille det noen ganger før du egentlig skjønner hva som skjer. Hvis det overhodet er mulig, da. The 4th Wall virker som en enda sprøere opplevelse, og ærlig talt aner jeg ikke hva det dreier seg om. Men det koster deg en dollar.

Sooden Sen'Sey (PC og Mac).

Neste spill ut er Wooden Sen'Sey, et lekkert action/plattformspill for PC og Mac, som finner sted i den lite kjente «steamrock»-perioden i gamle Japan. Vi loves massevis av humor, ni varierte nivåer og fæle sjefsfiender som må bankes. Det japanske preget fortsetter i Ninja Guy, et tredjepersons actioneventyr for PC og Mac. Her må du legge ut på et episk oppdrag for å bevise hvor tøff du er for senseien din. Ziggy Putts er et søtt lite spill der du spiller et piggsvin som bor på en golfbane og liker å putte golfballer før spillerne får anledning til å gjøre det.

The Football Playbook (PC).

The Football Playbook er et hjernetrimspill for fotballelskere. Her får du opp en serie taktiske situasjoner, og målet er å finne en løsning som fungerer og ender med mål. Little Gardens er nok en hjernetrimmer, denne gangen er målet å pusle sammen små, abstrakte hager. Flibble er et todimensjonalt eventyr hvor handlingen sees ovenfra. Grafikkstilen er inspirert av Atari 2600-spillet Adventure.

Ultima IX: Ascension (PC).

Nostalgikerne kan ta en titt på to rollespill som begge var de siste i sine serier, og som begge ble oppfattet som skuffelser. I tillegg er begge laget av svært kjente studioer, som har blitt kjøpt og nedlagt av Electronic Arts. Spillene jeg snakker om er Origins Ultima IX: Ascension og Westwoods Lands of Lore III.

FlightGear (PC).

Gratisutgivelser

Det er ikke så mye å snakke om denne uken, men vi starter i alle fall med Deepak Fights Robots, et psykedelisk arkade/plattform/actionspill som tidligere kostet penger. Nå har skaperen laget en gratis webutgave.

Vi tar også med at flysimulatoren FlightGear nylig har fått en ny utgave. Flight Gear har vært under utvikling i femten år nå, og målet er å skape en gratis flysimulator som kan hamle opp med kommersielle simulatorer. Spillet har over 400 fly og lar deg fly over hele verden. Den nye versjonen inkluderer mange ekstra funksjoner, inkludert regionspesifikke bakketeksturer, en ny grafikkmodus med sanntidsbasert lyssetting, høyere realisme og bedre flymodeller og -teksturer.

Eiere av den arkaiske datamaskinplattformen TRS-80 husker kanskje et hjernetrimspill som het Android NIM. Nå har originalskaperen av det godt over 30 år gamle spillet laget en Unity-versjon for PC og Mac. Den heter Android NIM 2012.

Flere spill finner du i forrige ukes oppsummering.

Siste fra forsiden