Feature

Ukens nettutgivelser

Skumle snømenn og søte små blad-ånder er noen av temaene i denne ukens spillutgivelser.

Denne uken byr nettet på alt fra snikende ninja-mordere til tårnforsvar i et barns hode. Vi begynner som vanlig vår oppsummering av ukens digitalt distribuerte utgivelser med Nintendo-plattformene.

Nintendo

Den største Nintendo-nyheten denne uken er Picross e for 3DS. Dette er en ny utgave av den klassiske hjernetrimmeren, hvor målet er å pusle frem bilder i små rutenett, ved hjelp av tallkombinasjoner ved siden av spillbrettet. Konseptet kan nesten minne litt om kryssord, bare at det handler om ren logisk tenkning og ikke hvor godt ordforråd du har. Picross e skilter blant annet med en ny navigasjonsfunksjon som gjør det lettere å styre deg rund på større puslespill.

Vi har også fått et nytt Virtual Console-spill for Wii denne uken, nemlig NeoGeo-slåssespillet Real Bout Fatal Fury Special. På DSiWare har vi fått actionspillet Crazy Hunter.

Mark of the Ninja (Xbox 360).

Xbox 360

Mark of the Ninja er et todimensjonalt snike/plattformspill hvor du spiller en ninja, og det hele handler om å infiltrere ulike steder for å ta livet av spesifikke personer. Her lønner det seg og holde seg i skyggene, observere fienden og utnytte deg av rike muligheter til å manipulere miljøene, blant annet ved å skyte ut lys, for å få fienden til å gå i fellene dine. Spillet skal gi stor frihet til å løse utfordringene slik du ønsker.

Kung Fu Strike: Warrior's Rise (Xbox 360).

Fra ninjaer hopper vi til kung fu-krigere, i King Fu Strike: Warrior's Rise. Her sendes vi tilbake til eldgamle Kina, hvor imperiet er i trøbbel. Tre ulike fraksjoner kjemper om makten, og du må sette dem på plass. Du spiller general Loh, som må slå deg gjennom horder av fiender med bare knyttnevene i dette tredjepersons actionspillet. Om du trenger hjelp kan du få med deg en venn på laget. Alternativt kan dere slåss mot hverandre.

Dogfight 1942 (Xbox 360).

Ukens siste Xbox Live Arcade-spill sender oss opp i skyene under andre verdenskrig. I Dogfight 1942 får du sette deg bak spakene på en rekke ulike fly, og kjempe i noen av de mest kjente slagene fra andre verdenskrig. Spillet inkluderer en rekke ulike fly, varierte oppdrag og skal ifølge utviklerne kombinere høy realisme med arkadebasert tilgjengelighet.

Zen Pinball 2 (PS3 og Vita).

PlayStation Network

Mens både Counter-Strike: GO og The Walking Dead: Episode 3 glimrer med sitt fravær, kan eiere og PS3 og Vita kose seg med flipperspillet Zen Pinball 2. I denne oppgraderte utgaven av Zen Pinball kan du kjøpe og laste ned 26 forskjellige brett. Om du allerede eier det første Zen Pinball-spillet eller Marvel Pinball kan du bruke alle brettene du eier for disse spillene i Zen Pinball 2. Som før loves vi avansert fysikk, flott 3D-grafikk og muligheten til å teste alle brettene før du kjøper dem.

Les også
Fargerikt fantasy-eventyr i desember
Metal Gear Solid HD Collection (PS3 og Vita).

Metal Gear Solid HD Collection har blitt lansert på Vita, og om du kun er interessert i et av spillene har to av dem blitt lansert hver for seg på PSN. Dette er HD-utgavene av Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty og Metal Gear Solid 3: Snake Eater, som begge regnes som store PS2-klassikere. Disse tredjepersons action/snikespillene er tilgjengelig både på PS3 og Vita, og du kan for eksempel lagre spillet ditt på Vita og fortsette på PS3.

Treasure Park (Vita).

Vita-eiere kan også laste ned et gratis spill denne uken. Det heter Treasure Park, og er et hjernetrimspill hvor du må gjemme skatter og bomber på et brett, og så se om vennene dine klarer å snuse seg frem til skattene uten å bli sprengt i lufta. Hele ukens PSN-oppdatering er å finne på PlayStation-bloggen, som også lister opp noen spill som ikke er tilgjengelige i Norge.

I Am Alive (PC, PS3 og Xbox 360).

PC

Etter litt venting har jordskjelvspillet I Am Alive dukket opp på PC. Dette er et tredjepersons action/plattformspill som finner sted i en by som har blitt fullstendig ødelagt av massive jordskjelv. Du spiller en overlevende, som må forsøke å komme deg ut av byen samtidid som du må forholde deg til en stadig mer desperat og farlig befolkning. Spillet er ute på Steam, GamersGate.

Inquisitor (PC).

Ventingen på I Am Alive for PC er ingenting i forhold til ventetiden på rollespillet Inquisitor. Det er hele 13 år siden utviklingen startet, og den tsjekkiske utgaven ble lansert i 2009. Først nå er spillet ute på engelsk, passende nok på GOG (vil du ha det på Steam må du hjelpe det gjennom popularitetskonkurransen Greenlight). Dette er et isometrisk rollespill i klassisk stil, hvor du spiller en inkvisitør som må bruke alle midler for å finne kjettere og andre kandidater for bålet. Vi loves en stor og åpen verden, tonnevis av utstyr og en rekke oppdrag.

Spirits (PC, Mac, Linux, mobil).

Det er høst, og høstfargene er i ferd med å spre seg i skog og mark. Det samme skjer i Spirits, et nytt hjernetrimspill, som gir det hele en ekstra poetisk vri, ved at bladene har små sjeler som slippes løs når bladene faller ned. Disse sjelene må du hjelpe hjem. Spillet minner litt om Lemmings, og gir deg mulighet til å «ofre» åndene for å hjelpe de andre. Ånder kan bygge løvbroer, grave tunneller, blåse luft eller blokkere vind. Spillet er ute på PC, Mac, Ubuntu, iOS og Android.

Shad'O (PC).

Shad'O er en annen lekker utgivelse. Dette spillet har hentet inspirasjon fra tårnforsvarsjangeren, men foregår i underbevisstheten til en gutt som heter William. Du må hjelpe å avdekke minnene hans, og skremme bort «monstrene» som truer ham ved hjelp av lys. Underveis pusler du sammen guttens historie. Shad'O kan kjøpes på GamersGate, Steam, Impulse og Desura.

Out there Somewhere (PC).

Liker du todimensjonale plattform/utforskningsspill i det som populært kalles Metroidvania-sjangeren ser Out there Somewhere ut til å være noe for deg. Her må du hoppe og sprette gjennom store spillmiljøer fulle av farer og hindringer, og for å hjelpe deg har du fått en pistol som skyter teleporteringskuler. Dermed kan du komme til steder som ellers ville vært umulige å nå. Spillet er også tilgjengelig på GamersGate.

The Basement Collection (PC og Mac).

Spillskaperen Edmund McMillen hadde blant annet en sentral rolle under utviklingen av Super Meat Boy, men han har laget spill i lang tid. The Basement Collection er en samling spill, videoer, intervjuer, tegninger, lydspor og bakgrunnsinformasjon fra McMillens historie som spillmaker. Utvilsomt et interessant produkt, og noe jeg kunne tenke meg å se mer av fra andre mer eller mindre profilerte utviklere.

Spoids (PC).

Den kritikerroste retro-grøsseren Home har dukket opp på Steam. Dermed er det spennende spillet tilgjengelig for et bredere publikum. Andre nyheter denne uken inkluderer Steam-utgaven av action/hjernetrimspillet Luxor Amun Rising HD, det merkelige utforskningseventyret They Breathe, actionspillet Spoids, retrorollespillet Oh Wow An RPG Game og action/hjernetrimspillet Magical Gloves. Ta også titt på Cypher, et teksteventyr med en moderne vri.

Startopia (PC).

Vi har også fått noen retroutgivelser denne uken, takket være GOG. Worms 2 er oppfølgeren til knallsuksessen Worms, og slipper på nytt de krigerske meitemarkene løs i todimensjonale miljøer. Legacy of Kain: Blood Omen 2 er et kritikerrost tredjepersons actioneventyr hvor du spiller den mektige vampyren Kain. Sist, men absolutt ikke minst, er Startopia – et vanedannende spill der du må drifte din egen romstasjon og sørge for at de besøkende romvesnenes rare behov tilfredsstilles. En ukjent perle som bør appellere til alle som liker Theme Hospital, Rollercoaster Tycoon og slike spill.

Race Room Racing Experience Teaser (PC).

Gratisutgivelser

Svenske SimBin jobber med en ny bilsimulator, som visstnok skal bruke en «free 2 play»-modell hvor brukerne kan velge hvilke baner og biler de vil kjøpe. Mens vi venter på den har de gitt oss en gratis liten smakebit, i form av Race Room Racing Experience Teaser. Her får du kun én bane og én bil (Aquila CR1 Sports GT), men med nettbaserte poengtavler kan den nok likevel by på litt underholdning.

Galaxy Defender (PC).

Kalin Gorski er ansatt hos spillutvikleren Q Games, men er tydeligvis så glad i å lage spill at han ikke klarer å holde seg til programmering på jobben. Nå har han lansert Galaxy Defenders, et romskytespill i stil med klassiske Tyrian. I motsetning til spillene han lager på jobb, er det helt gratis.

RevolGear II (PC).

Mer skrollende romskyting finner vi i Revolgear 2, et fargerikt japansk SHMUP-spill inspirert av 16-bitsklassikerne fra tidlig på nittitallet. Spillet er ikke tilgjengelig på engelsk, men bloggen Indiegames forklarer at det går greit å spille det likevel. Du laster det ned fra Firestorage (klikk på revolgear2_v100.zip).

Flere spill finner du i forrige ukes oppsummering. God helg!

Siste fra forsiden