Feature

Ukens nettutgivelser

Helgen feires med Kickstarter-suksess, gode eventyrspill og en Nintendo-legende.

Blant ukens nettutgivelser finner vi alt fra vakre pek-og-klikk-eventyr til en omstridt god gammel Nintendo-klassiker. Som vanlig begynner vi oversikten med Nintendos ferskeste nettspill.

Nintendo

Nintendo holder seg stort sett i retro-landskapet denne uken, med to nylanseringer av eldre spill. Fans av Nintendos grønnkledde alv kan hygge seg med Zelda II: The Adventure of Link på Nintendo 3DS’ Virtual Console. Spillet omtales av mange som seriens største avviker når det gjelder det designmessige – i stedet for den velkjente fugleperspektivet valgte utvikleren nemlig å gjøre opplevelsen stort sett sideskrollende. Kampsystemet er også mer komplekst, og Link må alternere på svinge sverdet høyt og lavt for å beseire monstrene.

Nintendo 3DS’ e-shop får også en portering av mobilspillet Crazy Kangaroo, Nintendo Wii-eiere kan gjenoppleve Metal Slug X på Virtual Console, mens DSiWare skilter med bokbutikksimulatoren Bookstore Dream.

Xbox 360

Red Johnson's Chronicles: One Against All.

Red Johnson er en jaget mann. Alle vil knerte den rappkjeftede privatetterforskeren etter at han ble berømt. Samtidig har broren blitt bortført, så ting er spisset. Red Jonshon’s Chronicles: One Against All er et pek-og-klikk-eventyr i den dystre noir-byen Metropolis City. Her må du bruke logiske tankeprosesser, snakketøyet og nevene for å finne ut hva som egentlig skjer.

Double Dragon Neon.

Nå over til noen som kun bruker nevene. Med Double Dragon Neon tar Majesco og WayForward sats på å gjenopplive det klassiske sideskrollende nevekampspillet. I en verden tettpakket av neonlys, klesstiler og et språk som hører hjemme i tiåret da A-ha var størst, må Billy og Jimmy Lee bruke kampsportferdighetene til å banke skurker i 16 brett for å redde den store kjærligheten.

PlayStation Network

The Walking Dead - Episode 3: Long Road Ahead.

Også PlayStation 3-eiere kan fyre opp pek-og-klikk-eventyret Red Johnson’s Chronicles: One Against All denne uken, men trenger ikke ta til takke med det. Etter mye om og men kan nemlig også Sonys zombiefans ta del i dramaet i The Walking Dead – Episode 3: Long Road Ahead. Situasjonen tilspisser seg for de overlevende, og vanskelige valg må tas.

Jet Set Radio.

Om man har premiumtjenesten PS Plus får man også eksklusiv tilgang til den nyoppussede utgaven av Sega Dreamcast-spillet Jet Set Radio. Som kutyme jo er for slike oppussingsprosjekter er oppløsningen høynet til bredskjerms HD-kvalitet. Spillet lar deg suse rundt med rulleskøyter i en cel-shadet utgave av Tokyo, mens du sprayer grafitti, trikser som en helt og opplever det særegne japanske lydsporet.

Les også
Anmeldelse:
Machinarium.

Neste spill på listen er også av den litt eldre sorten, men er riktig nok ikke gammelt. Pek-og-klikk-eventyret Machinarium har høstet mye velfortjent skryt de siste par årene, og nå kan PlayStation 3-eiere også oppleve det dunkle, melankolske roboteventyret.

Ecolibrium.

PS Vita er heller ikke glemt bort. Det merkverdige Ecolibrium er et simulatoraktig spill som byr på et fantasirikt økosystem der målet er å skape en balanse i det hele. Noe av det mest spennende er at du skal kunne skaffe deg nye skapninger ved å bruke Vitaens innebygde GPS, noe som sikkert er litt kjipt for de med WiFi-utgaven. I tråd med Ecolibriums fredelige natur er SunFlowers er Vitas andre spill denne uken. Her skal du samle og ta vare på vakre blomster gjennom alle årets tider.

Helt til sist byr Sony på ett nytt minis spill kalt Enchanted Cavern der du skal matche tre like for å komme deg videre.

PC

FTL: Faster Than Light.

Kickstarter-suksessen FTL: Faster Than Light rakk så vidt å ta turen innom ukens liste med sin lansering på Gog.com. For de som foretrekker å innlemme spill i Steam-biblioteket sitt kan vi melde om at spillet også slippes der i løpet av fredagskvelden. I FTL er du kaptein på et romskip som ofte havner i trøbbel. Spillet er todelt, slik at du både skal utforske rommet på jakt etter eventyr og fungere som leder i mange innbitte kamper.

Secret Files 3.

Pek-og-klikk-frelste vil nok sette pris på at Secret Files 3 endelig er ute på Steam og GamersGate. Det tyske eventyret fortsetter i forgjengernes fotspor med et storslagent eventyr som tar sted på tvers av kontinentene. Ninas kjæreste, Max, blir arrestert og anklaget for å bedrive terrorisme. Samtidig begynner Nina å spekulere i om alt som skjer nå også henger sammen med Tunguska-eksplosjonen. Det lokkes også med gåter som kan ta sted både i fremtid, nåtid og fortid.

Closure.

På tampen av forrige uke kom også det prisvinnende indiespillet ClosureSteam. Plattformspillet har blitt lansert på PlayStation Network i Amerika, men greide ikke å selge så godt der. Derfor prøver utvikleren nå på nytt på Steam. Konseptet er så enkelt som at kun det du ser eksisterer. Dersom du forlater det trygge lyset faller du ut av verdenen, så du må manipulere lyskilder til å komme deg helskinnet gjennom brettene.

Gateways.

Et annet prisvinnende spill som ble sluppet denne uken er Gateways. I dette todimensjonale plattformspillet skal du prøve å hjelpe vitenskapsmannen Ed med å rømme labben etter at en horv med eksperimenter har gått skeis. Til å hjelpe med dette har du to portalskapende pistoler, ikke ulikt et visst førstepersoneventyr fra Valve. Konseptet er dog litt videreutviklet, med flere portalpistoler som gjør ulike ting. Gateways kan skaffes på Steam og Desura.

Critter Crunch.

I det mer fargerike hjørnet denne uken har vi det prisvinnende spillet Critter Crunch. Spillet kom først ut på PlayStation Network for et par år siden, men har nå funnet seg et nytt hjem på Steam. Her styrer du den merksnodig søte skapningen Biggs som prøver å kvitte seg med småkryp som faller ned fra trærne. Men for å gjøre dette må han sørge for å mate de større småkrypene med mindre kryp ved hjelp av sin lange, klistrete tunge.

Wrack.

Ellers har vi Transcripted, en merkverdig blanding av en stikkeskyter og tre-like-sjangeren som begynte sitt liv som et flash-spill, men som ble lansert på Steam denne uken. På GamersGate, Impulse og Desura kan du også skaffe deg 1931: Scheherazade at the Library of Pergamum, et historiedrevet rollespill som handler om eksotiske reiser, romanser og gjemte hemmeligheter. Vi har også plattformspillet Eryi’s Action, den lynkjappe og vakre førstepersonskyteren Wrack som mest av alt minner om arkadeskyttere som Doom, Quake og Unreal Torunament, plattform- og gravespillet Antipodes, grøssespillet Fibrillation og eventyrspillet Ghost Whisperer basert på TV-serien.

Gangsters: Organized Crime.

På gammelspillfronten har det kommet et lite knippe med godbiter. Gog.com smeller til med tredjepersoneventyret Urban Chaos. Her utforsker man åpne kart på jakt etter skurker, og kan denge, slå og arrestere byens underverden for å nå målene. Vi holder oss i underverdenen med det gamle strategispillet Gangsters: Organized Crime, der spilleren skal styre og ekspandere sin egen mafiagjeng. En lettere oppusset utgave av 1997-spillet Krush, Kill ‘n’ Destroy runder av retrofesten.

Gratisutgivelser

Qbeh.

I Liquid Flower Games hjernetrimspill Qbeh skal du komme deg gjennom brett ved å raske med deg blokker og bruke disse for å overvinne plattformhindre. Estetisk sett minner det litt om Portal, men selve mekanikken er mer lik Q.U.B.E.

PacMan Portal.

Om du ikke er lei PacMan allerede kan du nå laste ned ut en utgave som slenger en kurvball til designet ved å introdusere portaler. Ergo kan du komme deg ut av kinkige situasjoner på nye måter i PacMan Portal. Spillet er på russisk, men det er ikke akkurat snakk om et episk eventyr med mye tekst, så språklig inkompetanse er ikke noe problem. Du styrer PacMan med piltastene og skyter portaler med museknappene.

Diaspora: Shattered Armistice.

Diaspora: Shattered Armistice er et romskytespill som foregår i Battlestar Galactica-universet. Spillet ble bygget i Freespace 2-motoren, og lar deg fly mange av de ikoniske skipene fra TV-serien. Du kan suse rundt i spillets kampanjedel, eller tevle med liten og stor i flerspillermodusen. På nåværende tidspunkt er kampanjedelen litt vel kort, men utvikleren jobber med å utvide spillet videre. Uansett om du kjører Windows, Linux eller Mac kan du prøve denne gratisgodbiten. Spillet kan lastes ned via lenker i denne tråden.

LOVE.

Til sist kan vi nevne at Eskil Steenbergs LOVE har blitt gratis for alle. LOVE er et samarbeidsfokusert førstepersonseventyr der du sammen med andre skal bygge opp en koloni bestående av slike ting som hus, undergrunnsområder og vegger. Du plasserer ut en monolitt som gjør at landskapet kan formes slik du vil, og jobber derifra. Det som virkelig er kronen på kransekaken er det uhorvelig vakre, abstrakte utseendet.

Det var alt vi hadde å by på denne uken, men du kan grave litt i forrige ukes sak for å finne frem flere nettspill.

Siste fra forsiden