Feature

Ukens nettutgivelser

Torchlight II står fremst i køen, men får følge av en rekke godbiter.

Denne uken er det en viss Diablo-konkurrent som preger nettutgivelsene, men det er også en god mengde med andre mindre og større utgivelser å glede seg over.

Nintendo

Selv om Wii U vaker i horisonten slår Nintendo til med en liten godbit som lenge har unngått de vestlige kystene. På WiiWare finner vi nemlig La-Mulana – en nyutgave av gratisspillet som først figurerte på PC i 2005. Her skal du piske deg gjennom digre tempelkorridorer i det som blir beskrevet som et Metroid- og Castlevania-lignende eventyr.

Nintendo 3DS’ eShop skilter derimot med Dot Runner: Complete Edition – et spill som handler om å fyke gjennom trange korridorer mens du sanker inn dotter på veien. Utfordringen ligger i at du må aktivere knapper som frembringer dottene før du kan sanke dem. Med en gang du har aktivert knappene må du skyndte deg å løpe før tiden renner ut. Til sist kan de som sverger til en Nintendo DSi kose seg med utforskingsspillet Abyss, som handler om å finne nye naturressurser nede i verdens mørkeste klammere.

Xbox 360

Jet Set Radio.

Nå kan Dreamcast-nostalgikere og fans av glorete neonfarger også kose seg med en oppusset utgave av Jet Set Radio på Xbox 360 også, etter at PlayStation Plus-medlemmer har suset rundt i en ukes tid. I en cel-shadet utgave av Tokyo trikser du rundt på rulleskøyter og sprayer graffiti der det passer.

R.A.W.

Litt dristigere er det å slippe hugg-og-slå-spillet R.A.W. i samme uke som etterlengtede Torchlight II dumper ned på PC (mer om det senere). Uansett lover R.A.W. at du skal kunne ha det moro med en kriger, trollmann eller svindler. Innsanking av stadig kraftigere gjenstander er drivkraften som holder det hele gående, og om du ønsker kan du dra med deg en kompis på hugg-og-slå-eventyret.

Fire Pro Wrestling.

Til å runde av deres uke byr Microsoft på et wrestlingspill der du bruker Xbox 360-avataren din til å utkjempe tumlekampene. I Fire Pro Wrestling sloss du mot maskinen eller mot motstandere på nett, og sanker inn nye kostymer og kjennetegn-bevegelser du kan bruke i kampene. Du skal også kunne samarbeide i ringen i lagspill.

PlayStation Network

Double Dragon Neon.

Når Xbox 360 får Jet Set Radio er det bare rett og rimelig at PlayStation 3 får noe tilbake. Double Dragon Neon kom ut på Xbox 360 forrige uke, mens PlayStation 3-eiere har måttet vente til nå. Har man Plus-medlemskap kan man også få sulamitten gratis. Samtidig rasker også PlayStation 3 med seg R.A.W.

Les også
The War Z-serverne tatt ned etter angrep
Hustler King Complete.

De med PlayStation Move kan bryne seg på Hustle Kings Complete – en pakke som inneholder alt av innhold som har blitt sluppet til biljardspillet. Spillet er nok akkurat som du tror: du senker baller ned i biljardlommene, unngår åtterballen, og spiller det du kan av snooker.

Klonoa: Door tho Phantomile.

For oss nostalgikere tilbys det to gledelige gjensyn med PlayStation-klassikerne Klonoa: Door to Phantomile, som faktisk er den litt svakere amerikanske utgaven av spillet som het Klonoa her i Europa, og det japanske puzzle-spillet Tall Unlimited.

Powershot Pinball.

Sony stopper dog ikke der – de slipper også en hel drøss med ukjente PlayStation 2-spill. Altså, hvem kan med hånda på hjertet si at de har hørt om spilleautomatsimulatorene Fruit Machine Mania og The Arcade? Eller hva med pokerspillet World Championship Poker 2? Kanskje har noen av dere kjennskap til tennisspillet Perfect Ace 2: The Championships, pinnballspillet Powershot Pinball, sportspillet Winter Sports eller kortspillet King of Clubs, men selv er jeg ganske blank.

PC

Torchlight II.

Storeslem på PC denne uka er selvfølgelig det etterlengtede hugg-og-slå-spillet Torchlight II. Det mer enn bare litt Diablo-inspirerte spillet lar deg velge mellom fire klasser når du skal dra på et heidundrende eventyr som utvikleren lover på tro og ære at er fire ganger større enn forgjengeren. En mengde nye ferdigheter, fiender og gjenstander er dyttet inn. Nytt av året er det også at du kan dra med deg kompisgjengen, såfremt den ikke består av flere enn fire. Mange blir nok også glade for å høre at Runic har åpnet opp ytterligere for modifikasjoner. Torchlight II kan kjøpes på Steam, GamersGate eller via utviklerens nettside.

Tryst.

I strategisjangeren finner vi denne uken indie-spillet Tryst. Fokuset er mer på unike enheter enn på masseproduksjon av hærskarer, og på at handlingene man gjør har konsekvenser. Med støtt for opp til åtte spillere er det også ikke umulig at slagene kan bli ganske kaotiske. Tryst finnes på Steam.

Anna.

Om du er i humør for litt skrekk nå som høsten straks senker seg kan du prøve deg på Anna. Spillet handler om Anna som befinner seg i et forlatt sagbruk. Her må du overkomme farer, løse gåter og finne ut om din mørke fortid. Hvordan du spiller vil påvirke hvordan figurens psyke utvikler seg, og vil også påvirke hvordan det hele ender. Anna kan du skaffe på GamersGate, eller på Steam.

Inquisitor.

Ellers kan man prøve ut det omfattende pinnbalspillet Dream Pinball 3D, ta et gjensyn med HD-oppdateringen av Tony Hawk’s Pro Skater. Desura kan by på det historiedrevne strategispillet War of the Himan Tanks, det retroinspirerte todimensjonale plattformspillet Oozi: Earth Adventure, det heseblesende racingspillet Future Aero Racing, det enkle plattformspillet Project: Mayhem, rollespillet Inquisitor og det sjarmerende puzzlespillet ’dillos. For øvrig slipper heller ikke de med PC unna den oppdaterte utgaven av Dreamcast-spillet Jet Set Radio – både Steam og GamersGate selger spillet.

Battle Realms.

Gog.com byr denne uke på et par gode gjensyn, kanskje først og fremst med strategispillene Warlords: Battlecry som på mange måter minner om Warcraft III: Reign of Chaos når det kommer til å ha fokus på heltebygging. Battle Realms + Winter of the Wolf er den andre strategipakken, og er mer i tråd med hvordan sjangeren som regel fortoner seg. I tillegg dytter de ut det vakre, men kanskje litt grunne, Prince of Persia-spillet fra 2008.

Gratisutgivelser

Super Snake Jake.

Den merkverdige tittelen Super Jake Snake sier egentlig ikke så mye om hva denne lille gratistittelen handler om. Det er et puzzle-plattformspill der du styrer figurens føtter og utvider de dit du vil bevege deg. Ja, jeg vet det høres merkelig ut, men du forstår det nok når du prøver det.

Rot Gut!

Vil prøve enda mer rett i nettleseren kan du bryne deg på plattformspillet Rot Gut! Her spiller du som en hemmelig agent som må passe deg for mafiaen. I arsenalet har du en hagle av alle ting, så mafiaskumlingene er egentlig ikke noe stort problem. Den pene sort-hvit-estetikken og herlige musikken setter prikken over i-en på spillet.

På Steam kan du også prøve ut fjorårets absurde Saints Row: The Third helt gratis frem til søndag, så om du ikke har prøvd ut dette spillet enda kan det være verdt en titt.

Det var alt vi hadde denne uken, men om du vil ha mer nettmoro går det fint an å bla litt i Ukens Nettutgivelser-arkivet, eller sjekke forrige ukes sak.

Siste fra forsiden