Feature

Ukens nettutgivelser

Horder av nye spill kjemper om oppmerksomheten din.

Med det kjipe høstværet vi har hatt i det siste, i alle fall i min del av landet, er det fint man kan låse seg inn med kakao, pledd, peis (eller vifteovn) og massevis av herlige spill. Her er en stor samling ferske, digitalt distribuerte spillutgivelser.

Nintendo

Antakeligvis er det fullt fokus på Wii U hos Nintendo, for dette har vært en tam uke. Balloon Pop Remix er et fargerikt hjernetrimspill for 3DS, Crazy Chicken Pirates er et DSiWare-spill der du må skyte kyllinger på ei tropeøy, mens Crazy Chicken Pirates 3D er samme spillet oppdatert for 3DS. Til slutt har vi Successfully Learning English Year 5, for de som vil lære engelsk og har fulgt med på serien.

Marvel vs. Capcom: Origins (Xbox 360).

Xbox 360

På Xbox 360 har vi kun fått slåssespillet Marvel vs. Capcom: Origins denne uken. Men dette er faktisk to spill i ett, i form av en nyoppusset HD-versjon av arkadespillene Marvel Super Heroes og Marvel vs. Capcom. Begge spillene er todimensjonale slåssespill i Street Fighter-stil, hvor Marvels mange superhelter – fra Spider Man til Captain America – må brette opp ermene på karnivalkostymene sine og banke opp hardhausene fra Street Fighter-serien og andre populære Capcom-spill. Hvem tror du vinner av Mega Man og Wolverine, og har noen av dem sjans mot Chun Li?

Tokyo Jungle (PS3).

PlayStation Network

Ukens mest spennende PSN-utgivelse er nok Tokyo Jungle for PS3. Menneskeheten har endelig dødd ut, og dyrene er overlatt til seg selv. I Tokyo Jungle får du styre over femti forskjellige typer dyrearter rundt i postapokalyptiske Tokyo. Her er det de sterkestes rett som gjelder, og enten du er jeger eller byttedyr er målet å overleve. Du må jakte på andre dyr eller slafse i deg vegetarmat, samtidig som du passer deg for større og farligere dyr.

Starhawk (PS3).

I tillegg har butikkspillet Starhawk blitt relansert på PSN, i tre forskjellige utgaver. Dermed kan du velge om du vil ha hele pakka, kun enspillerkampanjen eller bare flerspillerdelen. En interessant løsning.

New Little King's Story (Vita).

For Vita har vi fått New Little King’s Story, som også lanseres i butikk men som tilsynelatende ikke kommer i salg før neste måned her til lands. I dette søte eventyret spiller du en ung konge som opplever å få riket sitt invadert, og nå må du lede befolkningen din rundt i riket for å finne skatter, sparke ut fiender og redde prinsesser. Når du får samlet sammen mer penger kan du bygge nye typer bygninger og dermed gi undersåttene dine nye egenskaper.

Table Ice Hockey (Vita).
Les også
Nvidia gir ut imponerende teknologidemo

I Table Ice Hockey kan du forvandle stuebordet ditt til et ishockeybord. Dette er nok et AR Play-spill, hvor du bruker AR-kortene for «augmentert virkelighet», og denne gangen handler det altså om å gjøre det gamle ishockeybordet som støver ned i skapet overflødig. En «minis»-lansering har vi også fått denne uken, nemlig Feisty Feet. Dette er et fargerikt, sideskrollende plattformspill av den gamle skolen.

Grand Theft Auto III (PS2).

Sist ut er Grand Theft Auto III, klassikeren som sparket GTA-serien i gang igjen etter at den så ut til å ha kjørt seg litt fast. Nå kan du ta turen tilbake til Liberty City slik den fremsto på PS2, og skape uante mengder kaos i gatene. For flere PSN-utgivelser, inkludert butikkspill, DLC og alt det der, kan du stikke innom PlayStation-bloggen.

Castle Crashers (PC og Xbox 360).

PC

PC har som vanlig fått mye rart. Vi kan jo begynne med det heseblesende Castle Crashers, et todimensjonalt action/slåssespill hvor du får kontroll over en liten ridder som må kjempe seg gjennom en haug av miljøer fulle av søte (men dødelige) fiender. Castle Crashers kan selvsagt spilles alene, men det er i samarbeid med opp til tre andre spillere at det virkelig tar av. Spillet, som fikk mye skryt da det kom til Xbox 360 for noen år siden, har massevis av humor og flott, håndtegnet presentasjon. Mac-versjon medfølger.

Half Minute Hero: Super Mega Neo Climax Ultimate Boy (PC, PSP og Xbox 360).

Half Minute Hero: Super Mega Neo Climax Ultimate Boy stikker av med prisen for ukens sprøeste tittel, og er et rollespill i japansk stil der du må finne skatter, drepe monstre og redde verden – i løpet av 30 sekunder. Siden 30 sekunder er litt lite, har spillet heldigvis temmelig mange scenarier som du kan spille gjennom. Over 60 stykker, faktisk, samt en rekke bonusrunder og annet snadder. Dette skal være den mest omfattende versjonen av Half Minute Hero til nå utgitt (tidligere versjoner finnes på PSP og Xbox 360).

Alea Jacta Est (PC).

Fra Half Minute Hero går vi til et spill der hastverk så definitivt er lastverk. Alea Jacta Est (altså det kjente uttrykket «terningen er kastet» på latin) er et strategispill av den store og omfattende sorten, som finner sted i Romertiden. Spillet er fullstappet av historisk korrekte detaljer, foregår i over 2800 regioner i Europa og Nord-Afrika, og inkluderer fem kampanjer som finner sted mellom 87 f.kr og 197 e.kr.

Air Conflicts: Pacific Carriers (PC).

Mer historisk krigføring får vi i et par flyspill. Air Conflicts: Pacific Carriers, som kommer i butikk mot slutten av oktober, sender deg i kamp over Stillehavet. Spillet skildrer kjente slag fra andre verdenskrig, som Midway, Pearl Harbor og Wake Island. Dogfight 1942 gjør så godt som akkurat det samme, men virker nok som en litt billigere produksjon.

Colour Bind (PC).

Colour Bind ser kanskje ikke særlig spennende ut, men under den enkle presentasjonen skjuler det seg en djevelsk hjernetrimmer der tyngdekraften avhenger av hvilken farge noe har. En rød ting kan for eksempel falle skrått nedover, mens en blå ting faller oppover og en grønn ting faller mot høyre. I dette sammensuriet skal du navigere et kjøretøy til mål – og du må selvsagt forholde deg til akkurat de samme reglene som alt annet. Spillet inkluderer samarbeidsmodus og redigeringsverktøy.

Uprising'44: Silent Shadows (PC).

Vi svipper tilbake til andre verdenskrig for Uprising '44: Silent Shadows, et spill der du får ta del i det polske opprøret mot de tyske okkupantene i 1944. Spillet kombinerer tredjepersons action med sanntidsstrategi, hvor du ikke bare må styre figuren din rundt i farlige miljøer men også må organisere opprørerne rundt deg.

QRTH-PHYL (PC).

Så til noe helt annet, nemlig QRTH-PHYL, et spill hvor det sentrale temaet fra Snake tas over i tredimensjonale miljøer og vrenges til det ugjenkjennelige. Neste sjangerbyks tar oss til verdensrommet, hvor Blue Libra 2 (også på GamersGate og Desura) gir deg kontroll over store flåter med veldig små romskip, i episke romkamper.

Planets under Attack (PC).

Vi holder oss i rommet, med Planets Under Attack (Steam). Dette er et svært fargerikt romstrategispill som byr på massevis av action i et univers der planetene beveger seg dynamisk rundt og dermed stadig tvinger deg til å endre strategi. Vi loves en omfattende enspillerkampanje, samt både samarbeidsspill og konkurranseflerspiller. Så tar vi turen til en mytisk versjon av oldtidens Persia, hvor du får God of War-aktig tredjepersonsaction med Garshasp: Temple of the Dragon.

Smashbox (PC).

Smashbox (også på GamersGate) er et sideskrollende actionspill fra skaperne av det fortsatt uferdige (men like fullt ganske populære) Wyv and Keep. Her må du hoppe og slå deg gjennom fargerike miljøer som har en lei tendens til å eksplodere under føttene dine. Det lønner seg altså å være litt rask. Nok et sjangerbyks tar oss til Dangerous, et stort og åpent romskipspill hvor du får handle varer, delta i romkamp og følge en spennende handling med massevis av interessante personligheter. Spillet har tidligere kommet til iOS.

Anna's Quest (PC).

Et annet iOS-spill som har tatt turen til PC er Jazz, et actioneventyr satt til New Orleans. Andre utgivelser inkluderer pek-og-klikk-eventyret Anna's Quest, de to visuelle bøkene Higurashi When they Cry og Go go Nippon! My first trip to Japan, samt action/plattformspillet 99 Levels to Hell, retroplattformeren Love og det spennende 3D-plattform/musikkspillet Skylight.

Nikki and the Robots (PC).

Husket jeg å nevne grottekravleren Swords & Sorcery: Underworld Gold, plattformspillet Nikki and the Robots (som du kan betale hva du vil for), det sideskrollende actionspillet Super Chain Crusher Horizon og ovenfra-og-ned-racingspillet Little Racers Street? Og forresten, det absurde eventyrspillet McPixel ble det første spillet som klarte å karre seg fra Greenlight til Steam. New Star Soccer 5 tok samtidig turen til Valves portal på gamlemåten.

Carmageddon (PC).

Da gjenstår bare retroutgivelsene. GOG har relansert det blodige bilspillet Carmageddon Max Pack, hvor du får meie ned fotgjengere, dyr og mye annet – samtidig som du forsøker å ødelegge motstandernes biler og komme først i mål. Om det blir litt for voldsomt kan du prøve deg på strategispillet Moonbase Commander, som ser ut til å være litt av en skjult perle. GOG har også fått det HOMM-inspirerte Etherlords og den gufne Still Life-forgjengeren Post Mortem.

Pro Pinball: Big Race USA (PC).

Gratisutgivelser

Kickstarter-kampanjen til nyutgaven av Pro Pinball sliter i motbakke, med veldig mye penger igjen å hente og veldig lite tid å hente det på. Synd, i grunnen, for Pro Pinball-spillene var veldig gode. Hvor gode kan du finne ut selv, for som et ledd av promoteringen av kampanjen har de gitt ut nostalgibomben Pro Pinball: Big Race USA helt gratis. Du finner den nederst på kampanjens nettside.

EXO (PC).

EXO er et spill som varer i 35 minutter. Det er en slags blanding av en scene-demo og interaktiv musikkvideo, hvor du må utforske varierte og utenomjordiske miljøer, og alt preges av lydsporet som spilles i bakgrunnen. Vi loves både lekker, tredimensjonal grafikk og en ganske så unik opplevelse.

Flare (PC).

Om du er sulten på mer actionrollespilling etter Diablo III og Torchlight, kan du ta en titt på Flare. Dette er et høyst uferdig åpen kildekode-prosjekt, men det har allerede fått mye positiv omtale. Spillet er tilgjengelig på så godt som alt av operativsystemer – ja, til og med AmigaOS. Versjon 0,17 ble lansert denne uken.

Farsh (PC).

Webspillet Twelve-O er en hjernetrimmer av den irriterende typen, hvor du må prøve å stille en gjeng klokker. Det eneste problemet er at når du stiller én klokke, flyttes også viserne på de andre. Worldbox kan være en grei avveksling. Dette SimCity/SimEarth-inspirerte webleketøyet lar deg manipulere en øygruppe på ulike måter, og studere resultatene.

Til slutt tar vi med Farsh, en nedlastbar hjernetrimmer der du må rulle persiske tepper. Det var det, sjekk forrige ukes nettutgivelser for flere spill.

Siste fra forsiden