Feature

Ukens nettutgivelser

Meitemarkene gjør opprør og GTA gjenskapes i NES-stil.

Rekk opp hånda de som ikke skal spille Dishonored og/eller XCOM i kveld. Hm. Som jeg trodde. Vel, det har faktisk kommet ganske mye annet denne uken, så om du skulle få tid mellom all snikmyrdingen og taktikken har vi samlet de nedlastbare alternativene i denne artikkelen.

Nintendo

Tre utgivelser fra Nintendo denne uken, og alle er får håndholdte plattformer. 3DS-spillet Hana Samurai: Art of the Sword dropper knappeknusing til fordel for presisjon og timing, og lar deg kjempe deg gjennom store miljøer for å redde den vakre prinsesse Cherry Blossom. Pokémon Dream Radar kommer til samme format, og benytter seg av 3DS-konsollens mange unike egenskaper for å gi deg nye måter å fange fargerike monstre på. Disse kan så overføres til Pokémon Black Version 2 og Pokémon White Version 2. Sist ut er DSiWare-spillet Robot Rescue 2, som gir deg i oppgave å navigere deg gjennom en rekke labyrinter fulle av intrikate puslenøtter.

Worms Revolution (Xbox 360 og PC).

Xbox 360

Det er tid for revolusjon i meitemarkland, med Worms: Revolution. Og nei, heldigvis handler ikke den revolusjonen om å gå tilbake til 3D. I stedet har Team 17 lagt inn realistisk fysikksimulering av blant annet væsker i spillet, noe som gir oss nye måter å ta livet av motstanderens modige marker på. I tillegg kommer markene nå i forskjellige klasser. Ellers loves vi en forseggjort enspillerkampanje, mange «puslespillbrett», og selvsagt lokal og nettbasert flerspiller i god, gammel turbasert stil. Worms: Revolution er også ute på PS3 og PC.

Naughty Bear: Panic in Paradise (Xbox 360 og PS3).

Likte du Naughty Bear? Virkelig? I så fall er Naughty Bear: Panic in Paradise utvilsomt noe for deg. Bjørnene har reist på ferie, men Naughty Bear ble ikke invitert med. Han klarte likevel å snike seg med reisefølge, og i dette tredjepersons actioneventyret skal han hevne seg på de stakkars bjørnene som gjorde ham urett. Ikke rart de ikke ville ha ham med. Spillet har også blitt lansert for PS3 denne uken.

The Walking Dead Ep. 4 (Xbox 360 og PC).

Vi kan også ta med at den fjerde episoden av Telltales spillmatisering av The Walking Dead er ute som DLC. Episoden er også lansert på PC, og kommer forhåpentligvis til PS3 snart. Marerittet fortsetter for den lille gruppen overlevende, som nå er på jakt etter en båt for å komme seg videre og bort fra de vandrende døde.

Joe Danger 2: The Movie (Xbox 360 og PS3).

PlayStation Network

I tillegg til Worms: Revolution og Naughty Bear: Panic in Paradise (begge beskrevet i detalj like over), har PlayStation-nettverket fått flere nyheter. Først ut er Joe Danger 2: The Movie, som snek seg ut på Xbox 360 tidligere denne høsten. Denne gangen har stuntmannen Joe Danger tatt på seg alt fra ski til jetpack, og må komme seg gjennom sideskrollende baner så fort som mulig mens han utfører farlige stunts og gjør sitt beste for å høres ut som Mario.

Derrick the Death Fin (PS3).
Les også
Siste sjanse for FIFA 13-kvalifisering i kveld

PS3-eiere har også fått Derric the Death Fin, hvor vi får iklé oss finnene til haien Derrick. Han raser gjennom 32 fargerike undervannsmiljøer hvor han forsøker å ødelegge alt han kommer over, som en slags hevn for at foreldrene hans ble brutalt forvandlet til haifinnesuppe. Derrick, fiendene hans og miljøene er alle laget av papirfigurer, noe som gir spillet en spennende visuell stil.

Marvel vs. Capcom: Origins (Xbox 360 og PS3).

På Xbox 360 kom slåssespillet Marvel vs. Capcom: Origins i september, og nå er det ute på PSN for PS3. Dette er faktisk to spill i ett, i form av en nyoppusset HD-versjon av arkadespillene Marvel Super Heroes og Marvel vs. Capcom. Begge spillene er todimensjonale slåssespill i Street Fighter-stil, hvor Marvels mange superhelter – fra Spider Man til Captain America – må brette opp ermene på karnivalkostymene sine og banke opp hardhausene fra Street Fighter-serien og andre populære Capcom-spill. Hvem tror du vinner av Mega Man og Wolverine, og har noen av dem sjans mot Chun Li?

Warlords (PS3).

Warlords byr potensielt på mer nostalgi. Dette er en nyversjon av Atari 2600-klassikeren fra det herrens år 1980, hvor fire mektige krigsherrer må beskytte slottene sine samtidig med at de river ned motstandernes slott, i en slags mutert utgave av Breakout. Du styrer et skjold, og må passe på at flammekulene som spys ut av en sint drage ikke treffer veggene dine. Samtidig må du lede en gjeng gobliner på slagmarken. Spillet kommer til 360 i november.

Way of the Samurai 4 (PS3).

Vi tar også med PS3-spillet Way of the Samurai 4. Dette actioneventyret kommer også til butikker, men den fysiske kopien ser ut til å være vanskelig å få tak i hvis du ikke bestiller fra utlandet. Her foregår handlingen i Japans Edo-periode, hvor samuraiene forsøkte å holde de utenlandske kolonimaktene under kontroll. Spillet har en visstnok figur som heter Melinda Megamelons, så det må være ganske bra.

Vita-eiere kan ta en titt på Doctor Who: The Eternity Clock, et sideskrollende actionspill med den tidsreisende doktoren i hovedrollen. Doktoren og River Song må reise frem og tilbake i tid for å redde jordkloden fra fullstendig ødeleggelse. PlayStation-bloggen har hele ukens PSN-oppdatering.

Retro City Rampage (PC).

PC

Worms: Revolution (på Steam) og episode 4 av The Walking Dead, som begge ble beskrevet i Xbox 360-delen, er ute på PC også.

Så har vi Retro City Rampage, hvor du spiller en skurk som må stjele biler, kjøre fra politiet og generelt oppføre deg så uvettig som overhodet mulig – litt som i GTA-serien. Dette spillet er en heseblesende kavalkade av 8-bits-nostalgi, fullstappet av referanser, ulike spilltyper og ren galskap.

Rotastic (PC og Xbox 360).

Rotastic (blant annet ute på Steam og GamersGate) stammer fra 360, hvor det kom i fjor. Dette er et akrobatisk arkadespill i 2D, hvor du må slenge deg rundt i miljøene mens du plukker opp skatter, unngår feller og overvinner kyllinger og andre fiender. I tillegg til enspillerkampanjen, som inkluderer syv verdener og nesten 70 oppdrag, skiltes det med lokal flerspiller hvor opp til fire spillere enten kan kappspille for å få samlet skattene først eller bare fokusere på å ta knekken på hverandre.

DCS: P-51D Mustang (PC).

Har du sansen for flyspill kan du teste DCS: P-51D Mustang, som setter deg i cockpiten til en nøyaktig modellert Mustang fra andre verdenskrig. Spillet er en del av DCS-systemet, og kan brukes sammen med de andre simulatorene i serien. Kan en mustang klare seg mot en A10C-Warthog, og hvor lett blir den skutt ned av helikopteret Ka-50 Black Shark?

I Am Weapon (PC).

I am Weapon er neppe like realistisk. Dette er en blanding av arkadespill og tårnforsvar fra skaperne av Alien Shooter-serien, og som forventet må du ta knekken på horder av fargerike fiender. Dette gjør du ved å sette opp et bredt spekter forsvarstårn, samtidig som du slakter monstre med spillhelten.

Zafehouse Diaries (PC).

The Walking Dead Episode 4 er ikke ukens eneste zombiespill. Zafehouse Diaries tar også for seg den uungåelige zombieapokalypsen, men her er fokuset et helt annet. Dette er nemlig et strategispill hvor handlingen kontrolleres fra en «dagbok». Du leder en gruppe overlevende i en relativt sikker bygning, og må holde liv i dem så lenge som mulig.

Snayke (PC).

Kritikerroste Snayke har hentet inspirasjon fra klassiske Snake, men bruker det gamle utgangspunktet til å levere variert hjernetrim gjennom over 100 varierte og stadig mer kompliserte nivåer. Om du blir lei av å trimme hjernen kan du spille en flerspillerrunde sammen med opp til tre andre. Mer hjernetrim får du forresten i Beem, som går ut på å guide laserstråler rundt på skjermen.

Blood Bowl: Chaos Edition (PC).

Blood Bowl: Chaos Edition kommer til butikk i november, men hvis du ikke klarer å vente har det nå blitt tilgjengelig på Steam. Dette er en ny utgave av fantasy-sport-strategispillet Blood Bowl, med massevis av nyheter. Hvis du allerede har Blood Bowl får du et avslag i prisen. Apropos butikkspill, vi kan nevne actionrollespillet Realms of Ancient War også. Konsollutgavene er kun tilgjengelig digitalt, men den nylanserte PC-utgaven kan også fås fysisk.

Probability 0 (PC).

Probability 0 har fått mye ros så langt. Det er et todimensjonalt plattformspill med «roguelike»-elementer og en dyster stemning, og tittelen henspiller sannsynligvis på det faktum at det er uendelig stort og dermed umulig å fullføre. Du kan kjøpe det alene eller sammen med fire andre spill. Apropos god kritikk; DRM, eller Death Ray Manta, er et fargerikt arenaskytespill med massevis av action, som også har høstet ros på nettet. Akkurat nå er det tilgjengelig i en samlepakke med utviklerens andre spill.

Neste spill på PC-listen er Major Mayhem, et skytespill inspirert av Time Crisis, Metal Slug og andre åttitallsspill. Du må skyte deg gjennom horder av fiender i tre ulike typer miljøer, med over 20 forskjellige typer våpen. Desutori er også inspirert av gaml klassikere, denne gangen de beinharde plattformspillene på 8-bitsformatene.

Cook, Serve, Delicious (PC).

Så har vi Cook, Serve, Delicious, en forretningssimulator der du må drive en restaurant. Du må gjøre alt fra å ansette folk til å komponere måltider. Vil du heller ha litt eventyr kan du spille Gamebook Adventures 3: Slaves of Rema (1000?), som er laget i stil med de gamle «choose your own adventure»-bøkene, eller Encarmine, et mørkt eventyr med en distinkt visuell stil. Det sideskrollende actioneventyret Stained kan nok også være av interesse.

Sherlock Holmes: Consulting Detective (PC).

Husker du det gamle CD-Rom-eventyret Sherlock Holmes: Consulting Detective? Spillet var basert på et brettspill ved samme navn, og benyttet seg av ekte video med skuespillere og det hele. Det kom opprinnelig med tre ulike mysterier som måtte løses. Nå har hvert av mysteriene blitt relansert i oppgradert form, blant annet på Desura. Spillene er: The Case of the Mummy's Curse, The Case of the Tin Soldier og The Case of the Mystified Murderers.

Dette er ikke den eneste nostalgiutgivelsen. Spiderwebs omfattende rollespill Nethergate Resurrection er blitt tilgjengelig på Steam, mens Anuman har lansert en nyversjon av åttitallsbilspillet Crazy Cars. Vi kan også ta med samlepakken Blitzkrieg 2 Anthology på GOG.

Volo Airsport (PC).

Gratisutgivelser

Lyst på en simulator utenom det vanlige? Volo Airsport er et spill hvor du hiver deg ut fra store høyder, ikledd vingedrakt. I Norge er det visstnok påbudt med 200 fallskjermhopp før du får lov til å fly vingedrakt, men heldigvis er det ingen slike restriksjoner på vingedraktsimulatorer. Spillet er fortsatt svært uferdig, men også ganske underholdende.

Wake Up Call (PC).

Vi fortsetter fokuset på store høyder, med Insane Balancing on One Leg in Extremely High Places, et spill der – vel, tittelen sier alt. Jo lenger du unngår å falle og slå deg til døde, jo mer poeng får du. Høydetemaet avsluttes med Catering to Birds, et eksperimentelt spill der du spiller en fyr som er veldig fascinert av fugler. Så fascinert, faktisk, at han bestemmer seg for å bli en fugl. Det kan umulig gå bra.

Flere interaktive eksperimenter får vi i Perfect Distance og Wake up Call.

Sokoban Castle (GameMaker Studio på PC).

GameMaker: Studio er et av nytteprogrammene som er tilgjengelig på Steam, og som seg hør og bør har det fått en Steam-workshop der du kan laste ned spill laget av Game Maker-miljøet. Den har allerede fått tonnevis av spill, noen langt bedre enn andre, og du kan se de mest populære her. Du må ha Game Maker Studio for å spille dem, men det holder å bruke gratisversjonen.

Nå er jeg utslitt, så her er en lenke til plattformspillet Jamie's Revenge 2, en lenke til forrige ukes utgivelser, og så et siste punktum.

Siste fra forsiden