Feature

Ukens nettutgivelser

Slående vakker PlayStation 2-klassiker leder an det digitale tilbudet.

Om du har greid å rive deg løs fra den amerikanske frigjøringskrigen i Assassin's Creed III, frister det kanskje med et par nedlastbare godbiter? Da er du heldig – uken har hatt masse å by på for enhver smak.

Nintendo

I motsetning til forrige ukes labre utgivelser klinker Nintendo til med et par skikkelige godbiter når vi nå bikker over til november. Har du en hang for klassiske sideskrollende skytespill kan du meske deg i Konamis velrenommerte Gradius på Nintendo 3DS. Her skal du manøvrere romskipet gjennom flerfoldige bølger av fiender og sjefsskip. Og husk, skyt mot kjernen av skipet! Nærmere bestemt er dette Nintendo-utgaven fra 1988, spillet som først introduserte den nå famøse Konamikoden.

Samurai G.

Nintendo 3DS får også et par flunkende nye spill på eShop denne uken. Først ute er endeløs-løpespillet Samurai G, der du sanker inn såkalte Tengu-mynter. Målet er å hindre den durkdrevne krigsherren Fuma fra å få de griske klørne sine i de magiske myntene.

Siste spill ute på Nintendos nyeste konsoll er skytespillet Monster Shooter. At det opprinnelig et mobilspill til iOS og Android, vises tydelig i denne fugleperspektivskyteren, der trestjernesystemer og i den kjente progresjonsbehandlingen. Det loves flust av våpen og alien-slakting i dette ultravoldelige spillet.

Come On! Dragons

Selv om Nintendo 3DS’ eShop for lengst har lagt føringen, fortsetter Nintendo å slippe titler til DSiWare. Denne uken fikk butikken ett nytt innslag kalt Come On! Dragons, der du skal forsvare festningen din med pil og bue mot endeløse rekker av tropper. Du kan også sette ut feller for å hindre fienden.

Til sist fra Mario-giganten har vi et nytt spill til avtroppende Nintendo Wii. WiiWare-spillet Back to Nature lar deg hjelpe en god slump med antropomorfiske dyr i å finne tilbake deres bortkomne venn. På veien må de naturlig nok høvle over en del minispill, slik som fisking, objektleting og puslespill.

Xbox Live Arcade

Pid.

Microsoft har heldigvis noe nytt å by på etter en øde markedsplass forrige uke. Først ute er det stilfulle plattformspillet Pid. Du spiller Kurt, en liten småtass som er strandet på en fremmed planet. Mye av spillet dreier seg om å bruke anti-tyngekraftstråler for å komme seg frem i den merkverdige verdenen. Det loves over 12 timer med spilletid fordelt over 22 brett. Har du en makker tilgjengelig kan du dere også samarbeide dere gjennom spillet.

Pool Nation.

Ukens andre innslag på Xbox Live Arcade er biljardspillet Pool Nation, som tar sikte på å emulere pub-sporten så godt som mulig. Her skrytes det av realistisk grafikk og fysikk, samt støtte for en haug av regelsett og spillmodi. I karrieremodusen spiller du deg gjennom stadig mer kompetente virtuelle spillere, mens tidspresset blir stort i utholdenhetsmodusen.

Les også
BioWare-grunnleggjarane forlet skuta

PlayStation Network

Okami HD.

En av PlayStation 2-æraens kultklassikere setter an tonen for Soys tilbud denne uken. Okami HD er en oppusset utgave av eventyrspillet der du styrer ulven Amaterasu i en verden som kombinerer klassiske japanske myter og folkeeventyr. Spillet er kjent for den særegne penselmekanikken, der spillerne kan bruke en pensel til å tegne i spillverdenen. Ulike penselsveip gir ulike effekter.

60 Second Shooter.

På PlayStation Mobile-fronten får vi to spill. 60 Second Shooter kaster deg ut i en kortvarig skytesessjon der du styrer et lite romskip på det som minner om en Tron-lignende flate. Du har kun 60 sekunder på deg til å raske sammen en høy poengsum, og må benytte deg av ulike egenskaper til å havne på toppen av lederlisten. Med tittelen QuizQuizQuiz gjør ikke det andre spillet et kjempegodt førsteinntrykk. Spillet gir deg triviaspørsmål, og du besvarer de. Ikke noe hokus pokus her, altså.

PC

I likhet med Xbox 360 får også PC tilgang på Pid denne uken. Spillet kan handles inn på Steam, Gamer’s Gate og GOG.com.

Natural Selection 2.

Ukens største PC-nyhet er nok utgivelsen av Natural Selection 2. Mange har helt sikkert ventet ivrig på denne hybriden av en førstepersonsskyter og sanntidsstrategi. Her møter to lag på 16 spillere jverandre til innbitt kamp. Hvert lag har en kommandør som spiller strategidelen av spillet. Dette inneværer blant annet å bygge strukturer, sørge for ressurssamling og å fikse oppgraderinger til laget. Natural Selection 2 finnes kun på Steam.

Cargo Commander.

I plattformspillet Cargo Commander skal du reise gjennom galaksen for å plukke opp forsvunnen balast. På ferden møter du en drøss av mutanter som må bankes opp. Da er det fint at du har en svær drill for hånden. Brettene genereres visstnok tilfeldig basert på hvilke navn du setter inn i spillet. Cargo Commander kan handles inn på via Steam, Gamer’s Gate eller Mac App Store.

Aeon Command.

Om du er gira på noe litt mer strategisk kan du feste øynene på Aeon Command. Spillet handler om tre fraksjoner som utkjemper en vedvarende kamp om å bli kongen på haugen over mineralressuser som er utplassert i Aeon-nebulaen. Du kan bryne deg på en 24-oppdrag-lang enspillerkampanje, eller krige over nett. Aeon Command kan skaffes på Desura og Gamer’s Gate.

Disciples: Reincarnation.

Videre ned i strategibøtta finner vi remaken av Disciples III-spillet, kalt Disciples: Reincarnation. Her kan du gjenoppleve den dramatiske historien i et nytt system. Det skrytes av over 180 timer med spilletid og en hel horv med oppdrag. I flerspillerdelen kan man nå også spille som for nøytrale enheter, og man kan skape sine egne kamper i et omfattende verktøy. Disciples: Reincarnation kan skaffes på Gamer’s Gate.

Primal Carnage.

Soldater og dinosaurer er de to fraksjonene i Primal Carnage, et nettbasert flerspillerspill fra den uavhengige utvikleren Lukewarm Media. I det som ligner veldig på plottet fra Jurrasic park har dinosaurer kommet seg ut av et eksperiment på en militær øy. Soldater settes dermed på saken, og vips har du et spillkonsept. Du kan være enten soldat eller dinosaur. Akkurat nå er det kun «Team Deatchmatch» å kludre med. Primal Carnage kan kjøpes på Steam og Gamer’s Gate.

iBomber Attack.

Ellers har vi en drøss av mindre spilltitler som kan lyse opp helgen. iBomber Attack byr på heftig tankaction, mens mord og mysterier preger det episodiske pek-og-klikk-spillet Cognition: An Erica Reed Thriller. Om ikke det stilner tørsten etter pek-og-klikk-sjangerspill kan Brødrene Grimm-inspirerte Anna’s Quest Vol. 1: Winfriede’s Tower forhåpentligvis stille med litt god gammeldags svart humor.

Dangerous Dave.

I motsetning til forrige uke har GOG.com flere retrogodbiter på lur denne uken. Til å begynne med får vi et gjensyn med Dangerous Dave i en pakke som inneholder Dangerous Dave: in the Haunted Mansion, Dangerous Dave’s Risky Rescue og Dave Goes Nutz. Legendariske John Romero er en av bakmennene bak disse sideskrollende plattformspillene.

Stronghold: Crusaders.

I tillegg kan man kose seg med de to Stronghold-spillene, men disse må kjøpes hver for seg. I Stronghold bygger du deg opp ett stort slott, som du må forsvare, vedlikeholde og holde gående. Og selvfølgelig må du også krige litt for å være sikker på at du ikke blir oversvømt av fiender. Skulle ikke dette være nok kjører GOG.com også et salg på EAs mangfoldige katalog denne helgen.

Gratisutgivelser

Ascension.

Siden det nettopp har vært Halloween passer det bra med en liten skummel gratisgodbit. Ascension fra Magnesium Ninja er et sideskrollende spill som plasserer spilleren i en skyskraper stappet full av folk med en pestsykdom. Ettersom det skal være et skummelt spill er selvfølgelig synsfeltet skrenset inn på grunn av mørklegging, slik at spilleren må tumle gjennom korridorene med en lommelykt.

Rotation Fixation.

På den andre siden av skalaen har vi det merkverdige flerspillerspillet Rotation Fixation. Verden roterer, ildkuler flyr veggimellom og farer truer med å avlive deg hvert eneste sekund. Se trailere, og se om du blir noe klokere enn meg på dette gratisspillet.

Og det var alt for denne gang. Får du ikke nok av digitale spill kan du ta en titt på forrige ukes nettutgivelser.

Siste fra forsiden